.
 
NYHETER TILBUD PROGRAM
 

Fotturprogram 2017 (last ned brosjyre)

 

Velkommen til Venabygdsfjellet nær Rondane Nasjonalpark.

Det beste utgangspunkt for fjellturer med eller uten guide.

 

Kom til fjells!

Opplev tidlig sommer i fjellet med snøklatter, klukkende vårbekker og det vakre grønne. Nyt de lengste og lyseste dagene her oppe hvor det er lyst det meste av døgnet.

 

Kom til fjells i juli og nyt sommerdagene i fjellet. Bli med på turer i åpent fjellandskap, bli fasinert av de flotte utsynene og ta et bad i et forfriskende fjellvann en varm sommerdag.

 

Kom til fjells i august og opplev Peer Gynt forestillingen og andre kulturelle og musikalske arrangement, samtidig som du kan oppleve vakre fjell og hyggelige turer i flott natur.

 

Kom til fjells i september, når høstfargene farger fjellet i gult og rødt.

 

 

 

Opplev fjellet i sommer. Vi går i vakkert fjell-landskap, oppe på vidda og skogsterreng. Du får vite om flora og fauna, geologi, kultur og -seterhistorie. Turene går i ulike områder hver dag, slik at du som turgåer blir best mulig kjent i området. Vi går utenfor de mest brukte stiene, og finner små skatter underveis som gamle fangstgraver, oppkomme der iskaldt vann renner rett ut av fjellet og hel spesiell flora. Vi går i villreinens rike og er vi heldige kan vi se villreinen vandre over vidda.

 

Turene er fra 12-16 km og passer for alle i normalt god form. Vi bruker dagen ute og tar med oss mat og drikke, og koker kaffe underveis.

 

 

Venabu fjellhotell er kjent for hjemmekoselig atmosfære og god mat. Venabu ligger på Venabygdsfjellet, 932 m.o.h. ved Nasjonal Turistveg Rondanevegen, Fylkesvei 27, på fjellovergangen mellom Gudbrandsdalen og Østerdalen. Hotellet har også hytteutleie og er et supert utgangspunkt for korte og lange turer i lett og variert terreng.

 

Venabygdsfjellet ligger sør i Rondane nasjonalpark og er perfekt turområde for folk i alle aldere. Her er åpne vidder og fjelltopper opp til 1463 moh, fiskevann og fossefall, elver, spennende kløfter og tjern. Vide myrer der multene titter frem og lier der blåbærene trives. Det åpne landskapet gjør at det er vid utsikt i alle retninger, nordover mot Rondane, vestover mot Jotunheimen, østover mot Alvdal Vestfjell og sørover mot Ringebusfjellet og Øyerfjellet. Selv om toppene sør i Rondane ikke er så høye som i selve Rondane massivet, er det mange flotte turmål med enestående utsikt. Området her vil også være passende for deg som ikke er så fjellvandt, men som liker å komme deg ut på tur. Bo på Venabu og du har det beste utgangspunkt for en helsefremmende ferie. Hver onsdag dekker vi vårt tradisjonelle ”Norsk matbord” - en kulinarisk opplevelse - med spesialiteter fra Gudbrandsdalen og Østerdalen.

 

 

Program for fjellturer 2017

Ankomst søndag, avreise fredag.

5 døgn, 4 turer på Venabygdsfjellet, Sollia og Atndalen.

Priser for 2017:

Med ankomst søndag og avreise fredag.

5 døgn, 4 turer på Venabygdsfjellet, Sollia og Atndalen.

Før 15. juli og etter 17. sept. Kr 5.590,-

Fra 15.juli til 17. sept. Kr 6.590,-

Enkeltrom tillegg kr 100,- pr dg.

 

 

Søndag: Ankomst til middag. Om kvelden viser vertskapet lysbilder og forteller Venabus historie. En serie med flotte bilder fra Venabygdsfjellet og Rondane. 


Mandag: Fottur til Dørfallet med sine spesielle kløfter, fjellets "Grand Canyon"og til Myfallet med sitt totalt 100 meter høye fossefall.


Tirsdag: Turen går til setra vår på Jønnhalt hvor det serveres en ekte, god seterlunsj. Vi går over lette topper med flotte utsiktspunkter underveis.

 

Onsdag: Fottur i villreinens rike. Vi starter ved Muen, det mest markante og flotte fjellet i området. Om kvelden serveres husets populære Norsk Matbord med tradisjonsmat fra området.

 

Torsdag: Kulturtur i Sollia. Omvisning i Sollia kirke, en utrolig flott tømmerkirke i barokkstil med en spennende historie. Fottur forbi Småtjønna til Finstad gard hvor vi møter kunstner Tina Boddeberg i Drømmedalen. 

 

Fredag: Avreise etter frokost.

 

Vi forbeholder oss programendringer 

 

Det er fullt mulig å forlenge oppholdet. Vi forteller deg hvor du kan gå de fineste turene.

Forbehold om endringer. Turene bør bestilles i god tid på forhånd.

 

 

Andre aktiviteter:

Ø        Ridning for alle nivå og aldre (se eget program)

Ø        Kanopadling på vann i nærheten

Ø        Sykler til leie

Ø        Gode fiskemuligheter - salg av fiskekort

Ø        Fint utgangspunkt for rundturer med bil om f.eks Grimsdalen eller Friisvegen

Ø        Yoga

Ø        Elgsafari

Ø        Kulturaktiviteter i Gudbrandsdalen og Østerdalen

Ø        Sollia (for eksempel besøk på Sjokoladelåven).

Ø        Ca 45 minutter å kjøretur til Hunderfossen familiepark.

 

Velkommen til en variert og avslappende ferie på Venabu!

 

 

 

www.venabu.no administreres av Line Tvete Senest oppdatert: 03.03.2017