.
 
NYHETER TILBUD PROGRAM
 
     

Lokal kultur

Venabu ligger mellom Gudbrandsdalen og Østerdalen, som begge har en rik kultur.  Vi arrangerer turer til Peer Gynt stemnet, arrangementer på Rudigard, på Jørundgard med mer, og vi lager gjerne kulturprogram for grupper som bor hos oss.  Gudbrandsdalen er rik på folkemusikk, og Vinstra videregående skole har egen  folkemusikklinje.  Vi bruker ofte de lokale musikerne når vi skal ha underholdning på hotellet. 

I Ringebu stavkirke er det faste sommerkonserter av høy kvalitet, og det er et vell av kulturarrangement hele sommeren i Gubrandsdalen, på Lillehammer og i Østerdalen.  Om sommeren har vi har fast tur til Ringebu stavkirke med omvisning på søndag ettermiddag. På linksiden vår har vi plukket ut en del kulturarrangement. Vi har et omfattende Peer Gynt program.

 

Venabygd fjellkapell kan leies for overnatting av bl.a. lag og foreninger.  Kapellet blir også mye brukt til vielser og barnedåp.

 

 

Nyttig informasjon om fjellvegene på

http://www.hafjellresort.no/content/peer-gynt-vegen-rondanevegen-friisvegen-og-andre-fjellveier

 

Einar Hovdhaugen fra Venabygda var en foregangsmann og inspirator for alle som arbeider med lokal historie:   http://www.snl.no/.nbl_biografi/Einar_Hovdhaugen/utdypning

 

Grunneierierlaga i kommunen har etablert et felles organ for utmarksnæringene Ringebu Natur  http://www.ringebu-natur.no/index.htm med noen interessante bilder og tekst.

 

Forslag mottas med takk.

Lars V Tvete,  lars@venabu.no

 

 

www.venabu.no administreres av Line Tvete Senest oppdatert: 03.03.2017