.
 
NYHETER TILBUD PROGRAM
 

 

Hva kan man oppleve på Venabygdsfjellet?

 

Venabygdsfjellet byr på mange flotte opplevelser og aktiviteter. Hotellet er et fint utgangspunkt for turer, både på egen hånd og med turleder, for fjellridning, fiske og kanopadling. Her finner du aktiviteter både for voksne og barn.

 

 • Bli med på fotturer med turleder - Landskapet rundt hotellet er preget av rolige, harmoniske fjell og vidder formet i ørkenklima for 60 millioner år siden. Venabu fjellhotell tilbyr guidede turer med dyktige og kunnskapsrike turledere. Vi legger vekt på at alle skal ha glede av å komme seg ut i fjellet. Turene er lagt opp slik at man skal ha god tid til å raste og oppleve naturens mangfold. Opplev de lyse sommernetter, gå over lavkledde vidder i villreinens rike, bli med til seterstulene og opplev Gudbrandsdalens rike kultur, så som Peer Gynt stevnet i august. Dette er noen av temaene sommeren 2014.

 

 • Lære å ri eller bli med på ridetur -  Kan du tenke deg å ri i kupert fjellterreng; forbi store juv, opp på fjelltopper og til fantastiske fossefall? Eller kanskje du aldri har ridd, og ønsker å få oppleve gleden av å se fjellet fra hesteryggen? Uansett er Venabustallen stedet for deg! Vi har i mer enn 35 år tatt med oss turister ut i terrenget på hest, både erfarne og helt uerfarne. Hos oss kan man dra ut på heldagsturer, 3-, 2-, og 1-timers turer, eller bli med på en instruksjonstime for å lære det mest grunnleggende. Vi tilbyr også leierunder for barn. For deg som ønsker flere dager til hest tilbyr vi 5 dagers rideferie, helgetur (rideweekend) eller Peer Gynt rideferie. Alle våre turer tilpasses etter deres ønske og nivå. For oss er det viktig med en høy standard når det gjelder sikkerhet, service og trygge hester.

 

 • Gå på fottur på egen hånd - Om sommeren finnes et nett av merkede stier i lett og variert fjellterreng. Vi har mange turforslag, fra noen få kilometer opp til ca 18km. Hver morgen er det mulig å ta buss innover fjellet og gå en av stiene tilbake til hotellet.

 

 • Opplev Peer Gynt med guide
  Vi har i en årrekke arrangert turer med dyktige guider til Peer Gynt forestillingen ved Gålå vatnet. Peer Gynt i egen fjellheim er blitt en suksess der nærmere 20 000 ser forestillingen hvert år, mange kommer tilbake år etter år. Vi tilbyr opplevelsespakker med måltider, overnatting, transport og guiding. Vi har buss tur/retur fra hotellet til Gålå, og guide som gjør turen til en spennende opplevelse. Det er også mulig å kombinere Peer Gynt med ridning i fjellet, eller fottur med leder.

 

 • Fotokurs
  På Venabu fjellhotell har vi gleden av å arrangere en rekke kurs i digital fotografering med deltakere fra hele landet. Kursene foregår intensivt over noen dager med grundig gjennomgang av kameraets funksjoner og praktisk fotografering ute i fjellet. Deltakerne får øvelse i å se motiv og lærer å ta bilder på en bevisst måte. Kursleder er reklamefotograf Olav Erik Storm, som har utarbeidet et godt kursmateriell og er en inspirerende kursleder.  Vi tilbyr helgekurs, samt kurs som strekker seg over fem dager. Det er også mulighet for å delta på en av våre høstkurs, som inkluderer vårt populære fototreff i september.

 

 • Yoga er et fantastisk verktøy for å bli bedre kjent med seg selv, finne roen og komme i kontakt med omgivelsene rundt seg. Yoga brukes både til avslapning, og for å øke mobilitet og styrke, og er derfor en treningsform som egner seg for alle. På Venabu kan du prøve yoga for første gang, sammen med andre nybegynnere, eller bli med på kurs for mer erfarne.

 • Du kan padle kano på vannet ved hotellet. Det er mange vann og elver og gode fiskemuligheter. Vi arrangerer aktivitetsuke i juli med fiske. Her er også fine grusveier å sykle på. Området er ideelt for kombinasjon av sykkel og å gå på topper med flott utsikt.  Vi leier ut kanoer og sykler.

 

 

www.venabu.no administreres av Line Tvete Senest oppdatert: 03.03.2017