.
 
NYHETER TILBUD PROGRAM
 

Vinter på Venabu

Terrenget
Venabu Fjellhotell ligger fritt til på Venabygdsfjellet i Ringebu, sør for Rondane Nasjonalpark. Dette snøsikre fjellområdet er kjent for flott natur, stabilt klima  og har et ypperlig skiterreng. Vi byr på et nett av 140 km oppkjørte og merkede skiløyper i variert, lett fjellterreng med topper på over 1400 meter.  Området er et av de beste i Norge for turskiløping og er velegnet både for familier og de som krever større utfordringer.

 

Snøforhold
Første snøfall er vanligvis i slutten av oktober og løypene prepareres så fort det er mulig. Vi oppdaterer vår internett værside fra vi får snø. Vi åpner for vintersesongen ca 20. desember og har åpent til slutten av april.  Snødybden er normalt fra 70-120 cm i februar og mars.      Aktuelt om vær, løyper og snøforhold   Se side om Værstasjonen på Venabu.  Se den private værstasjonen på Gunnarbu sør for Kyrkjegardsfjellet.
 

"Vinternatt i fjellene"
Harald Sohlbergs maleri som ble kåret til Norges nasjonalmaleri, skildrer det karakteristiske blå vinterlyset som vi ofte opplever i desember, januar og første del av februar.   Midtvinters er det normalt stabilt, stille vær. Med flotte vinterfarger, nordlys om natten og preparerte skiløyper er dette en fin tid i vinterfjellet. 
Jule- og nyttårsfeiring på fjellet er stemningsfullt.

 

Sol og Skisafari
I mars og april, når dagene blir lengre, åpnes mulighetene for å gå utenom løypenettet.  I februar/ mars arrangeres  Skisafari. Dagsturer med leder i høgfjellsterreng og utenom oppkjørte spor. Skiturer med leder tilbyr alle uker fra desember til over Påske. Påsken er tradisjonelt slutten på vinteraktivitetene for de fleste, men normalt er det godt skiføre til slutten av april.

 

Turer med leder

Vi har gode turledere hele sesongen.  Du kan bestille en ukes turlederpakke eller melde deg på turer dagen i forvegen.  Vi går fine skiturer i og utenfor løypenettet.  En dag i uka pleier vi å ha en trugetur, f.eks. til fossene i Myfallet.

 

Løypene
Flotte løyper starter rett utenfor døra, og på solskinnsdager og godt vær legger en turen mot nord i åpent landskap med vidder og topper.  Er det ruskevær, går en mot sør i lune løyper i bjørkeskogen. 

Løypekart
For finansiering av løypenettet er opprettet
Løypelaget Venabygd Turskiløyper SA.

 

Troll-løypa
Flott skiløype på 170 km som starter på Høvringen i Rondane og går sørover til Sjusjøen ved Lillehammer.  Enten du går fra nord til sør eller motsatt, er det en flott opplevelse av norsk høyfjell, vidder og bjørkeskog. Du kan overnatte på hotell eller i DNTs hytter.  Løypa har ikke stor høydeforskjell, og den går i forholdsvis lett terreng. Du må være fjellvant og ha med kart og kompass, samt bruke fjellski.

Løypa skal være merket fra 1. februar, men den er ikke oppkjørt på strekningen Venabygdsfjellet - Kvamsfjellet.  Den kjøres gjennom etter større snøfall for å sjekke at merkingen er i orden. Denne løypa går i høyfjellet og fyker fort igjen.  Der løypa faller sammen med lokale løypenett, vil det være lange strekninger som er kjørt opp.  Du kan bestille ferdige turer med eller uten bagasjetransport og leder fra www.norske-bygdeopplevelser.no.

 

Troll-ski Maraton  lørdag 01. april 2017

I april går vårens vakreste skirenn i Troll-løypa fra Venabygdsfjellet til Sjusjøen, 95 km og verdens lengste skirenn på en dag.  Konkurranseklasser og trimklasse, se nettstedet for Troll-Ski Marathon. Rennet starter rett ved Venabu, og vi har spesielle  tilbud til deltagerne.
 

Skistallen
er betjent hver morgen. Her kan du leie skiutstyr, pulker og truger og få hjelp til smøring av skiene.  Skiinstruksjon for turskiløping.

 

Aktiviteter
Skiturer med leder arrangeres de fleste dager i uka hele vinteren.  Vi tilbyr også kanefart og  hundespannkjøring.  Egne barneprogram for jul, vinterferie og påske.

 

Vintersportsuka for funksjonshemmede arrangeres hvert år i april - en tradisjon på over 45 år. Informasjon om Vintersportsuka

 

Se film fra vintersesongen på Venabu.

www.venabu.no administreres av Line Tvete Senest oppdatert: 03.03.2017