Instruksjonstimer ridning

Venabustallen

Venabustallen

instruksjonstimer på ridebanen

Når?

De fleste dager i sesongen.
Må forhåndsbestilles.

Aldersgrense

Nedre aldersgrense: 7 år
På privat instruksjon er det mulig for yngre barn å delta.

Gruppestørrelse

  • Små grupper på maks. 6 ryttere.
  • Privattimer en-til-en.

Instruksjon for større grupper på forespørsel.

Nivå

Venabustallens instruksjonstimer er i hovedsak for uerfarne ryttere som ønsker å bli tryggere på hesteryggen.

Spørsmål?

Snakk med stallmester Ingeborg Victoria Tvete

e: post@venabustallen.no

Tel: +47 9221 3456

Bli tryggere på hesteryggen med instruksjonstime. Du kan velge å kombinere instruksjon med en ridetur for en komplett rideopplevelse i fjellet.

Hver dag i sommer- og høstsesongen arrangerer vi også rideturer i fjellet . Instruksjonstimer passer for deg som har lite eller ingen erfaring. Du kan velge å ri i gruppe (max 6 ekvipasjer pr time) eller på privattime der fu får instruktørens fulle oppmerksomhet.
Om du ønsker å ri flere dager, anbefaler vi rideferier og -weekends.

Instruksjon på ridebanen

Instruksjon på ridebanen (40 min)
Instruksjon på ridebanen anbefales for deg som har lite eller ingen rideerfaring fra tidligere, eller for deg som er litt «rusten» på hesteryggen. Våre trygge og motiverende instruktører lærer deg de enkleste rideferdighetene som er nødvendig for å kunne delta på korte turer. Du vil få innføring i start og stopp, svinging, trav og balanseøvelser.
Pris: 500,- per pers
Aldersgrense 7 år

Instruksjon + 1t tur

Instruksjon med påfølgende 1 times tur
Instruksjon med påfølgende tur er et tilbud for deg som har ridd lite tidligere, men som ønsker en litt lengre opplevelse på hesteryggen. Opplegget varer mellom 1t 45min og 2 timer og består av instruksjon på ridebanen med innførelse i ridning, før en times tur i lett terreng.
Pris: 690,- per pers (forutsetter at instruksjonen og turen er rett etter hverandre)
Aldersgrense: 7 år

Privattimer (30 min)

Privattime (30 min)

På våre privattimer får du full oppmerksomhet fra instruktøren, og timen kan legges opp etter dine ønsker.
Vi anbefaler privattimer for yngre barn som ønsker å lære mer etter å ha ridd leierunder, for svært engstelige ryttere som trenger veiledning og for litt øvede ryttere som ønsker å bli enda litt tryggere på ridningen.

De fleste av hestene er rolige turhester med lav utdanning i dressur, men vi har noen få hester som er utdannet til LB/LA nivå.

Det er ikke mulig med sprangundervisning.

Pris: 450,- pr pers

 

Leierunder på fjellstier

15 minutters leierunde
Passer for de yngste barna som ønsker å bli trygge på hesteryggen. Turen går på sti i den stille bjørkeskogen. Hvert barn får en egen hest og leier.
Pris 170,- per pers
Ingen aldersgrense, men det forutsettes at foreldre er med når små barn skal ri.

30 minutters leierunde
Passer for de litt større barna og er en fin start dersom en vurderer å melde barnet på instruksjonstime. Turen går på sti i den stille bjørkeskogen. Hvert barn får en egen hest og leier.
Pris 320,- per pers
Ingen aldersgrense, men det forutsettes at foreldre er med når små barn skal ri.

60 minutters leierunde
Passer for de eldste barna eller voksne som er nervøse, og som har lyst på en fin naturopplevelse, men ikke føler seg trygge på å ri uten tett veiledning. Våre hester og ansatte har lang erfaring med å trygge og hjelpe den nervøse rytteren.
Pris 620,- pr pers
Aldersgrense 5 år.

Praktisk informasjon

Påmelding og avmelding
Påmelding til rideturer kan gjøres via tlf/SMS 9221 3456 eller E-post: post@venabustallen.no eller Facebook Venabustallen. Påmelding bør skje innen kl 1800 dagen i forveien.
Avmelding må skje senest kl 0800 samme dag som turen skal arrangeres, ved avmeldinger senere enn dette sender vi faktura for hele beløpet. For større grupper kan andre frister gjelde. Avmelding må skje ved å sende SMS til 9221 3456.

Forsikringer
Venabustallen har ansvarsforsikring på sine tjenester. Dette vil si at skader som måtte oppstå blir dekket når det kan vises til at senteret har handlet uaktsomt, og ellers ikke. Vi anbefaler våre gjester å tegne egne reiseforsikringer.

«Vi har kost oss!»

“Takk for oss! Ungene blei forelska i Elsa, Rauen og Borken. Vi har kost oss!” 

Elise, Signe, Henrik, Erik og Frøydis

«Hit må vi tilbake»

“Tusen takk for 3 fantastiske dager med hest i fjellet. Vi hadde det så koselig med rideguiden vår Irini. Det var så fint at været var strålende som gjorde rideturene helt magisk. Hit må vi tilbake.” 

Familien Tvedt

«3 timers ridetur»

“Et kort lite opphold, overnatting og 3 timers ridetur. Alltid fint her på Venabu-fjell” 

Øyvor, Hugo og Leo

«Magiske fjellturer fra hesteryggen!»

“Takk for et fantastisk opphold. Nydelig mat og god service. Magiske fjellturer fra hesteryggen. Tusen takk!”

Thea

Trygge dølahester

Gjennom sommeren har vi et tjuetalls hester hvor av flesteparten er dølahester – kjent for «kaldt hode, varmt hjerte». Rasen stammer fra Gudbrandsdalen og passer godt til å vandre i variert fjellterreng. Deres vennlige vesen sjarmerer og gjør at man føler seg trygg på hesteryggen.

For ryttere på alle nivå

Opplev Venabygdsfjellet fra hesteryggen, uansett erfaringsnivå

Vi tilbyr turer på ulike nivå slik at du alltid kan finne en tur som passer deg og dine rideferdigheter. Enten du er erfaren rytter eller aldri har sittet på en hest tidligere, kan du forvente å møte erfarne guider som tar deg godt i mot og som gir trygg veiledning underveis. I Venabustallen har vi fokus på å sette sikkerheten og dyrevelferden først.
Det er kun plass til 10 personer per ridetur, men vi arrangerer gjerne større turgrupper på forespørsel.

Andre aktiviteter på Venabygdsfjellet

Venabu tilbyr en rekke utendørs og innendørs aktiviteter gjennom året. Du kan for eksempel delta på yogatimer, bestille en massasje eller kanskje du heller vil teste ut en av våre andre aktive ferier med aktiviteter, opphold og måltider inkludert i prisen?