Villreinsafari på Venabygdsfjellet

lær om en av verdens kulturarver

Pris

1000,- pr voksen
800,- pr barn under 15 år

}

Tidspunkt/varighet

Oppmøte på Venabu kl 0900. Transport med minibuss til turens startpunkt. Transport er inkludert i prisen.

Fotturene varer i ca 4t tur i tillegg til pauser.
Lengde: 10-12 km

Datoer

Tirsdag 29. juni 2021
Tirsdag 13. juli 2021
Tirsdag 3. august 2021

Viktig å huske

Villreinen er sårbar og safarien foregår på en måte som ikke forstyrrer dyrene. Du må huske å ha med sitteunderlag, mat, drikke og en god kikkert.

Gruppestørrelse

Minimum 4, maksimum 12.

Kjentmann Tore Kleven - Villreinsafari - Venabu Fjellhotell og Hytter

Spørsmål om villreinsafari?

I villreinens rike

På villreinsafari får du muligheten til å se villreinen i sitt naturlige habitat, uten å forstyrre den sårbare villreinstammen. Kjentmann Tore guider i ulendt fjellterreng til flotte utsiktspunkter og forteller på veien om villreinens historie og villreinfangst gjennom tidene. De får se noen spesielt godt bevarte fangstgraver som er bygget i en annen teknikk enn den man vanligvis ser.

Villreinsafari starter med oppmøte på Venabu Fjellhotell. Fra her kjører vi minibuss til Friisvegen. Fra Friisvegen går vi ned i Remdalen og til reinsgravene. Disse gravene er bygget med en annen byggeteknikk enn det som var vanlig, og noen av gravene er svært godt bevart, selv etter flere tusen år med fjellets elementer.
Turen fortsetter i åpent og røft landskap, over elven og opp til Losjipallen – en liten grotte som gir godt ly – kanskje den har vært brukt av forfedrene våre som overnattings- og tilholdssted..?
Om været og sikten tillater det fortsetter turen til vesle Hirisjøhøgda, fra her er det stor sjanse for å se en av villreinflokkene.

Fotturen går hovedsaklig i steinete og ulendt terreng, mesteparten av turen går utenfor det etablerte stinettet i uberørt natur. Over elven må man vasse hvis det er høy vannstand.

Reinen er stadig i bevegelse, og turen har flere stoppunkter for speiding for å øke sjansene for å se reinen.

Villreinsafari med kjentmann Tore

Tore Kleven er en erfaren storviltjeger med lang fartstid som kjentmann i Ringebufjellet. Han jobber som vaktmester på Venabu, og har jakt og friluftsliv som sin store lidenskap og hobby.
En viktig del av å være en god jeger er å forstå dyrenes levesett og atferd.
Respekt for dyrene og å kunne påføre dyrene så lite stress som mulig er en vesentlig del av vellykket jakt. Denne kompentansen bruker Tore for å kunne gi deg en ekstraordinær naturopplevelse med god sjanse for å se villreinen.

Venabygdsfjellets villreinstamme

Venabygdsfjellets villrein er “siste rest” av den Europesike villreinen – den villeste villreinen vi har. Som følge av at villreinen er rødlistet, er jakten strengt regulert. I 1970 var bestanden kritisk lav, og det ble da stanset all jakt på reinen. Etter god forvaltning har stammen tatt seg opp igjen, og er nå på omtrent 3200 dyr.

Villreinen er veldig sårbar, og derfor vil ikke safarien gå tett på villreinen. For best mulig opplevelse, anbefaler vi at man tar med en god kikkert.

“Flotte omgivelser!”

“Takk for et hyggelig opphold i flotte omgivelser! Vi kommer gjerne igjen.”

Gerd og Knut

Kanskje du også er interessert i