Skiteknikkurs: «Become a better skier» (weekend)

Datoer

Helgekurs kan settes opp på forespørsel

Vi har også Ukeskurs i skiteknikk

Pris

Fra 4990,-

Per person på dobbeltrom. Prisen inkluderer overnatting, måltider og kursprogram.

Vanskelighetsgrad

Middels
For å delta bør du være komfortabel med å gå langrenn, og være i normal fysisk form.
Les mer om våre skiferie vanskelighetsgrader

Gruppestørrelse

Minimum 4, maksimum 8.

Helgekurs i langrennsteknikk

Er du glad i langrenn, men ønsker å gå mer effektivt? På dette helgekurset får du ny innsikt i hvordan du kan bli en bedre langrennsløper.

Vårt unike kursprogram kombinerer teknikktrening med praktisk bevegelseslære. Denne type trening er oftest forbeholdt profesjonelle skiløpere, men alle kan ha glede av slik trening for å bli bedre på ski. Nå kan også du som amatør få de verktøyene du trenger for å ta deg mer effektivt frem i løypene.

 

Dette helgekurset passer for:
 • Skiløpere som ønsker å bli bedre på langrenn
 • Skiløpere som liker å gå lengre skiturer, og som ønsker å ta seg mer effektivt frem i løypene
 • Langrennsløpere som ønsker å lære mer
 • Skiløpere som har som mål å gå skirenn som for eksempel Birken og Ingalåmi

Inkludert i pakken

 • Opphold fredag-søndag

 • Alle måltider: Frokost, smurt niste, påfyll av termos og middag

 • 2 dager med individuelt tilpasset skitrening

 • Profesjonell veiledning fra erfarne langrennsinstruktører (BASI-sertifiserte)

 • Liten gruppestørrelse

 • Individuelt tilpasset treningsplan som hjelper deg å utvikle deg som skiløper

 • Valgfri kveldsøkt med tema: skirenn

  Nyt det vakre Venabygdsfjellet samtidig som du utvikler deg som skiløper. Med over 140 km førsteklasses langrennsløyper, variert terreng og gode snøforhold, er Venabygdsfjellet et av de beste skistedene i landet.

Kursprogram skiteknikkurs: «Become a Better Skier» (weekend)

Fredag - Ankomst

Ankomst før middag kl 19.
Bli kjent med de andre deltakerne og instruktørene, og nyt kvelden i peisestuen.

Lørdag

Etter frokost møtes vi for detaljert informasjon om helgens program og lett oppvarming. Deretter går vi ned i skistallen for å preppeskiene etter dagens forhold. Formiddagsøkten blir en kort skitur, der du får kommet litt i gang, og instruktørene får sett din nåværende teknikk for å best mulig kunne skreddersy et treningsopplegg til deg.

På ettermiddagen blir det gjennomgang av grunnleggende ferdigheter. For å kunne videreutvikle best mulig teknikk, er det viktig at man har en god “grunnmur”. Det blir gjennomgang av øvelser uten ski, deretter teknikktrening med ski. Deler av undervisningen vil bli filmet for senere analyse.

kl 16.00 Pilatestime med fokus på bevegelse og restitusjon. Timen har som mål å implementere dagens lærdom fra skitreningen, og forberede kroppen på neste dag.

Kl 19.00 3-retters middag

Valgfri kveldsøkt: For deg som er interessert i skirenn som Birken eller andre tilsvarende renn. Ewen er erfaren trener, og gir deg sine beste tips for å bli klar for et skirenn.

Søndag - Avreise

Vi starter dagen med skispesifikk oppvarming. Fokuset for dagens morgenøkt blir de ulike teknikkene i klassisk langrenn. I løpet av skituren ser vi på de ulike teknikkene. Målet er at du skal lære det mest hensiktsmessige bevegelsesmønsteret og få en dypere forståelse av teknikkene.

ettermiddagen blir det individuelle timer, der fokuset blir det du ønsker å bli bedre på. Sammen med instruktørene settes det opp en treningsplan for fysisk og mental trening, og hvordan du kan utvikle din teknikk mest effektivt.

Avreise etter skiøktene.

Med forbehold om endringer i programmet. Snø og værforhold, samt gruppens nivå, kan føre til endringer.

Skøyting

Dersom du ønsker en time med skøyting, kan dette legges til i programmet. Gi beskjed ved påmelding.

Våre instruktører:

Ewen

BASI Nordic Ski Instructor

Ewen har trent og undervist skiløpere i over 30 år. Han er sertifisert internasjonalt som skitrener, og jobber som trener for BASI (British Association of Snowsport Instructors).

Ewen er sertifisert “military high mountain guide”, hans erfaring inkluderer undervisning og veiledning av fjellførere innenfor forsvaret. Fra sitt arbeid som instruktør og skitrener har han bred erfaring innen alpin, telemark, off-piste og langrenn. Han er engasjert i alle sine elever, og med sin brede kompetanse får han frem det beste i hver enkelt skiløper.

Ewen snakker flytende norsk og engelsk.

Ewen

BASI Nordic Ski Instructor

Joy har internasjonal sertifisering som turleder, og er langrennsinstruktør i BASI (British Association of Snowsport Instructors). Joy har arbeidet som guide i over 10 år, blant annet har hun vært flere år i alpene og her på Venabu.

Hennes utdanning som fysioterapeut og Pilates-instruktør gir henne god innsikt i bevegelseslære. Joy er nøye og forklarer på en måte som gir deg verktøyene til å utvikle dine ferdigheter med en dypere forståelse.

Joy underviser på engelsk.

«Excellent guiding team!»

“An amazing week. The whole guiding team was excellent and very patient for me as a beginner. Music in the evening and a relaxed, friendly atmosphere. Hope to be back soon.”

Josephine (UK)

Bo komfortabelt på Venabu Fjellhotell

Den lune og vennlige atmosfæren på Venabu setter en fin ramme rundt helgens intensive kurs. Som deltaker på skiteknikkurset “Become a better skier” kan du være trygg på å få tett oppfølging og bli godt ivaretatt under hele oppholdet. Venabu er kjent for god mat; rene smaker og hjemmelagde retter tilberedt av gode, helst lokale, råvarer kjennetegner vårt kjøkken. Vi tilbyr alltid vegetariske alternativer, og tilpasser menyen om du har noen diettbehov eller allergier.

Hotellrommene er komfortable, peisestuen med åpen peis er innbydende og lun. Nyt kvelden med en god bok, eller bli kjent med de andre deltakerne på kurset. Vi har også spillrom med bordtennis, biljard og fotballspill, og et godt utvalg av brettspill og puslespill.

«God atmosfære!»

«Trivelig hotell med god atmosfære. Takk for oss!”

Liv Astrid, Hanna, Thore og Anita

Du vil kanskje også like

Skiteknikkurs: "Become a better skier" (ukeskurs)

Individuell undervisning i langrennsteknikk

Jentehelg: Skiteknikkurs

«Hjemmekoselig hotell!»

“Tusen takk for tre flotte uker, på dette nydelige, hjemmekoselige hotellet, med så gode folk, godt og allsidig innhold og alt! Jeg kommer med glede tilbake!”

Anne Lise

Spørsmål?

Joy O'Flanagan

Avdelingsleder aktiviteter

e: joy@venabu.no