17.-19.oktober 2025 / 24.-26. oktober 2025

Viltaften på Venabu

Del nye smaksopplevelser i godt lag

Når kveldene blir lengre og jaktsesongen går mot slutten, tenner vi stearinlysene og samles for å feire det beste villmarken har å by på. Viltaften på Venabu er et populært samlingssted for de som liker kortreist, smakfull og spennende mat. Våre lokale jegere har bragt oss sine beste stykker, og kokkene tilbereder de herligste retter som får tennene til å løpe i vann. Gled deg til en 12-retters middag utenom det vanlige!

Del nydelige smaksopplevelser i godt lag, og gled deg til en unik kveld. Hvert år byr vi på en ny meny med tilhørende drikkepakke inkludert i prisen. Reis sammen med gode venner, kjæresten eller kollegaene. Det er ikke bare Viltaften på lørdag! Gjør en helg ut av det, fredagens fondueaften er den perfekte starten på en viltweekend fylt med matopplevelser!

Velg om du ønsker å delta kun på viltaften, eller om du ønsker Viltdøgn eller Viltweekend.

Fredags fondueaften med levende musikk

Fredag kveld byr vi på en nostalgisk aften med den kjente 70-talls klassikeren fondue!

Vi byr på Fondue Bourguignonne (kjøttfondue) – en deilig kosemat som passer perfekt til en rolig middag i godt selskap. På bordene står det gryter med varm buljong og ulike typer kjøtt fra våre produsenter. Du kan velge tilbehør fra vår rikholdige buffé; velg mellom flere typer poteter, sauser og varme grønnsaker, salater, dressinger og brød. I tillegg er det selvfølgelig en god dessertbuffé.

Priser

Fondueaften fra 550, – pr pers

Fonduedøgn fra 1950,- pr pers

Meny Viltaften

Vi ser frem til å presentere menyen for Viltaften 2024, som vil bestå av nye og kjente viltsmaker. En detaljert Viltaften 2024 meny holder vi hemmelig frem til årets første Viltweekend, men vi lover en 12-retters gastronomisk opplevelse. Kveldens vert presenterer hver rett, og du får lære litt om tradisjonen og tilberedningen av de ulike rettene, og ikke minst om inspirasjonen til de nyere smakene.

du kan forvente deg:

Aperitiff serveres kl 17:00
Kalde forretter
av fisk og kjøtt
(totalt 10 ulike smaker)
Varme viltretter med godt tilbehør
Hvileretter
Desserter
Totalt 12 spennende retter.
Vi tar hensyn til allergier så lenge vi får beskjed ved bestilling.
Vi har dessverre ikke anledning til å tilby vegetarmeny eller barnemeny denne kvelden.

la tennene løpe i vann

Menyen består av en variasjon av fisk- og kjøttforretter, hovedretter og desserter. Eksempler på forretter fra tidligere menyer har vært varmrøkt villrein med eine-og tranebærrømme, abbortartar og kremet bjørnesuppe. Av hovedretter har vi tidligere servert blant annet andekonfit med ovnsbakte paoteter, pastinakkpure, gulrøtter og blåbærsaus. Spennende hvileretter som pannestekt kvitkrull og multesorbetto bryter opp måltidet med lettere smaker. Viltaften avrundes med hjemmelagede desserter som oreo og hvit sjokolade ostekake med lokale bær eller Venabus konfektbiter.

Ditt valg av drikkepakke er inkludert i prisen.

For at smaksopplevelsen skal bli best mulig, velger vi ut drikke (øl/vin/alkoholfritt) som skal komplementere menyen. Hver drikkepakke består av minst 5 ulike produkter, som serveres gjennom kvelden. Til noen retter ønsker vi at drikken skal utfylle smakene i retten, til andre retter ønsker vi å skape kontrast mellom mat og drikke. I løpet av måltidet forteller vår drikkeeksperter om det som serveres og hvordan drikken påvirker matopplevelsen.

Foto: @Dreaminvan
Priser 2025

Viltweekend fre-søn:
4850,- pr pers*

Viltdøgn lør-søn:
3850,- pr pers* 

Viltaften:
2700,- pr pers

Drikkepakke er inkludert i prisen for Viltaften.

*enkeltromstillegg 150,- pr døgn

r

Obs!

Det serveres ingen vegetarmeny eller barnemeny på Viltaften.

Avbestillingsfrist
7 dager før ankomst
(14 dager før ankomst for grupper > 6 pers)
Ved senere avbestilling faktureres 50%
Ved avbestilling senere enn 24t før faktureres 100%

r

Matallergier

Har du en matallergi?

Gi oss beskjed om dette ved bestilling.

Transport i Viltaftenhelgen

Vi tilbyr henting og transport hjem for de som har hytte i nærheten eller bor i Ringebu kommune.

Transport i området Venabygdsfjellet:

50,- pr pers ved minimum 2 personer

Transport til/fra Venabygd:

100,- pr pers ved minimum 2 personer

Transport til/fra Ringebu kommune

150,- pr pers ved minimum 4 personer.

Prisene er pr vei til/fra Venabu Fjellhotell i forbindelse med Viltaften 2022.

Fra Hytteboka:

« Det var herlig å få maten servert slik at alle på bordet spiste den samme retten samtidig, og vi hadde rikelig tid til å smake og snakke. Det var også veldig interessant med informasjon om rettene, råvarene og vinen.

Vi fire er ute og spiser middag på et nytt sted 1 gang hver måned i Oslo, og velger så langt det er mulig alltid gourmet restauranter med såkalt smaksmeny.

Deres 12 retter i går kan måle seg meg mange av de vi har besøkt i Oslo, og vi gleder oss til å komme tilbake neste år. »

Hilde, Morten, Ulf og Trine

Andre matopplevelser på Venabu

Rakfisklag

Vi serverer rakfisk fra ulike produsenter, og tilbehør med ulik opprinnelse. Prøv både kjente og kjære kombinasjoner, og noen nye og gode smakserfaringer.

Kombiner gjerne rakfisklag med Venabus 5-retters julebord!

5-retters julebord

Innta en smakfull førjulsmiddag på Venabu. Vi byr på 5 ulike juleretter, og du får servert ribbe, pinnekjøtt, ulike juleforretter og våre favoritt julegodbiter til dessert.

Vårt 5-retters julebord kan kombineres med rakfisklag!

En smak av lokal tradisjon

Hver onsdag byr vi på en smak av lokal tradisjon. Du får servert smakebiter av kalde fisk- og kjøttretter, reinsdyrsplomme til hovedrett og en deilig hjemmebakt blåbærpai til dessert. Vår vert presenterer maten og forteller litt om rettenes historie.

Fra Hytteboka:

«Deilig mat»

“Takk for supert opphold – god deilig mat og top service!!!”

Tone og Eivind

«Usedvanlig koselig betjening»

“Hjertelig takk for et meget hyggelig opphold, ikke minst for en usedvanlig koselig betjening og god mat”

Rudolf og Inger

«Vi kommer tilbake«

Tusen takk for nydelige dager her på Venabu. Excellent kjøkken – fortsett med det! Vi kommer tilbake.

Eldrid og Ingrid

«God mat og godt drikke»

“Atter en fin helg her. God mat, godt drikke. Hærlig vær og godt skiføre.”

Solveig og Kjell

Kanskje du også er interessert i

Konfekter | Venabu Fjellhotell og Hytter

Jul på Venabu

Vi ønsker deg velkommen til en trivelig og tradisjonell julefeiring på Venabu. Her blir du tatt godt i mot, du kan slappe godt av og bruke dagene på det som er viktig for deg. Vi byr på hvit jul, god mat, et komfortabelt rom og julestemning!
Viltaften - smakebiter | Venabu Fjellhotell og Hytter

Viltaften

En helaften opplevelse på Venabygdsfjellet med vår 12-retters viltaften. En kveld med spennende smaker fra villmarken, med hvileretter og desserter. Inkludert i prisen er drikkepakke, du velger mellom vinpakke, ølpakke og alkoholfri drikkepakke.

En kveld der du kan kose deg med god mat, god drikke og hverandres selskap!

Ølsmaking - Venabu Fjellhotell - foto:Olav Storm

Ølsmaking

Vår lokale ølkjenner Gunnar har bred erfaring med å brygge øl. Han har vært med å starte opp kjente ølprodusenter som Nøgne Ø og Atna Øl. Gunnar er en ekte ølentusiast og har god formidlingsevne som gjør ølsmakingen til en fortreffelig opplevelse for den som liker godt øl. Lær mer om hvordan du kan gjøre ølsmaken enda bedre med riktige matretter og snacks til de ulike ølene.