Fotturferie: Tre nasjonalparker

Dato

12. – 19. juli 2024

Pris

2024:

Fra 21 250,-

Per person på dobbeltrom. Overnatting, alle måltider og aktiviteter beskrevet i programmet er inkludert i prisen.
Enkeltromstillegg 1400,-

Vanskelighetsgrad

Middels for deg som er noe vant til å gå i fjellet. Turene tar mellom 6 og 7 timer, en av turene varer nærmere 9 timer.

Les mer om vår gradering av turer.

Gruppestørrelse

Minimum 4, maksimum 10.

Utforsk Jotunheimen, Rondane og Dovrefjell Nasjonalparker

Utfordre deg selv på vårt mest spennende eventyr. Oppdag Norges villmark og skjønnheten av de kontrastfylte landskapene i tre av våre flotteste nasjonalparker.
Vandre langt over blå innsjøer og nyt utsikten ut over mørke fjelltopper i Jotunheimen, hjemmet til Nord-Europas høyeste fjell. Utforsk Rondanes avsidesliggende fjell og det dramatiske landskapet i Dovrefjell.

“Fotturferie: Tre nasjonalparker” passer for deg som er fjellvant og i god fysisk form. Turene er utfordrende og naturopplevelsen er intet mindre enn enestående.
Venabu Fjellhotell er feriens base, og herfra transporteres gruppen til de ulike startpunktene til noen av de mest kjente fjellturene i Norge.

Denne fotturferien består av en kombinasjon av kjente og populære turer som Besseggen og Snøhetta, og mindre kjente, men like så spektakulære turer i urørt fjellandskap. På flere av turene kan du forvente at vi er de eneste turgåerne.

Fotturferier på Venabu passer like godt for deg som reiser alene, som for dere som reiser sammen. Sammen med andre turglade kan du nyte denne utfordrende og givende fjellvandringen.

Vi gjør oppmerksom på:

«Fotturferie: Tre nasjonalparker» laget med tanke på våre internasjonale gjester, og alle guiding vil foregå på engelsk. Nordmenn er også hjertelig velkomne.

Om du ønsker en mer litt lettere fjellferie, er kanskje “Fotturferie: I villreinens rike” for deg.

høydepunkter

 • Guidede fotturer i de tre nasjonalparkene Rondane, Jotunheimen og Dovre

 • Topptur på Besseggen og Snøhetta

 • Mulighet for å se moskus i Dovrefjell

 • Fotturer i skjermede fjellområder – i villreinens rike

 • Lær mer om nordisk plante- og dyreliv

 • Se på nært hold effekten av vann, geologiske forandringer og tidens tann på det majestetiske landskapet

 • 3-retters “En smak av lokal tradisjon”

 • Slapp godt av mellom turene på vårt koselige, familiedrevne fjellhotell

 • Liten gruppe på 4-10 personer

 • Den perfekte ferien for deg som reiser alene, kjærester og venner som vil dele vandreferien sammen med andre likesinnede.

   

Program
Fotturferie: Tre nasjonalparker

Dag 1 - Ankomst

Middag kl 1900. Infomøte med turledere etter middagen.

Dag 2 - Rondane: Store Ramshøgda 1463 m.o.h.

18 km, 460 meters stigning, 620 meters nedstigning

Uken starter med fjelltoppen Store Ramshøgda i Rondane. Vi utforsker Rondane Nasjonalpark – Norges første nasjonalpark som ble opprettet for å beskytte den unike villreinstammen. På turen ned fra fjelltoppen går vi gjennom et lite besøkt dalføre, hvor vi kanskje får se fjellvåken og dvergfalken jakte.

Middag på hotellet kl 1900.

Dag 3 - Dovrefjell: Snøhetta 2286 m.o.h.

12 km, 800 meters stigning.
Transport med minibuss til Snøheim: 1,5t

Det er få steder på jorden du kan se vill moskus, og ingen er så tilgjengelige som i Dovrefjell Nasjonalpark. Turen til toppen av Snøhetta tar oss gjennom et landskap med sjeldne nordiske planter, villrein og fjellrev.

Turen er mer krevende enn distansen kanskje antyder, siden turen går i svært steinete terreng. På toppen av Snøhetta befinner vi oss over botn, hvor man ser Snøhettas isbre. Etter en fysisk krevende tur er belønningen en helt fantastisk utsikt med langstrakt horisont.

Middag på Venabu kl 1900.

Dag 4 - Jotunheimen: Besseggen 1743 m.o.h.

20 km, 1100 meters stigning,1000 meters nedstigning.
Transport med minibuss: 1t 45 min

En av Norges mest kjente toppturer med nydelig utsikt og dramatisk landskap. Vi tar båten langs innsjøen Gjende på vei til turens startpunkt. Ruten går på sti omgitt av høye, mørke topper, og over den smaragdgrønne Gjende og det marineblå Bessvatnet. Besseggen utfordrer med sin smale egg og steinete sti. Denne turen passer ikke om du har høydeskrekk.

Middag kl 1930 på hotellet.

Dag 5 - Finnsjøvola og Pika, 1157 m.o.h.

12 km, 380 meters stigning
Transport med minibuss: 30 minutter

Etter to tøffe dager i fjellet, er det godt med en tur i lettere terreng. Selv om turen er lettere enn de foregående dagene, er ikke naturopplevelsen noe dårligere, snarere tvert imot!

Turen går gjennom en koselig skog av bartrær, inn i åpent landskap med glitrende innsjøer og utsikt over Rondanes topper og østover mot Sverige. Nyt den ville naturen og fjelluften. På veien kan du være heldig å se villreinen.

Middag kl 1900. I kveld serveres vår 3-retters spesialitet “En smak av norsk tradisjon” – vi byr på et lite utvalg av smakfulle fisk- og kjøttbiter tilberedt på ulike tradisjonelle måter. Til hovedrett serveres reinsdyrplomme med sesongens tilbehør, og til dessert vår hjemmebakte blåbærkake.

Dag 6 - Rondane: Dørålseter

24 km, 400 meters stigning, 700 meters nedstigning.
Transport med minibuss: 1,5t

Dagens tur går blant Rondane kjegleformede fjell og sprukne fjellheller, omgitt av grønnfargen fra de ulike lavartene er dette en tur i virkelig vakkert terreng. Turen går gjennom nasjonalparkens kjerne, med dramatiske topper og tydelige spor etter istiden.

Middag kl 1930.

Dag 7 - Gravskardhøgda 1767 m.o.h.

21 km, 1200 meters stigning, 1000 meters nedstigning.
Transport med minibuss: 50 minutter

Ukens siste bestigning vil ikke skuffe deg. La deg begeistre av det ville landskapet, mens vi vandrer høyt over Atnasjøen. Gravskardhøgdas brede topp gir en fremragende 360° utsikt. På en klar dag kan du se helt fra Rondanefjellene til Sverige i øst, og det er en stor sannsynlighet for at vi får ha dette magiske landskapet helt for oss selv.

Middag kl 1900 på hotellet.

Dag 8 - Takk for denne gang!

Avreise etter frokost.

Med forbehold om endringer i turprogrammet pga værforhold eller gruppens nivå.

Notis om transportene
Transporttiden til de ulike turene kan virke lang, men tilbakemeldingene fra våre gjester er at nettopp det å få oppleve de tre ulike fjellområdene i en og samme ferie er av stor verdi.
I løpet av en ferie med fjellvandring får du en stor variasjon i landskap og naturopplevelser.
Ved å ha basen på et sted og et fleksibelt program, ligger det til rette for at vi kan gi deg den beste naturopplevelsen på hvert sted..

Inkludert i prisen

 • 7 døgns opphold på Venabu, et koselig og familiedrevet fjellhotell
 • Frokost og middag, samt smurt nistepakke og termos fylt med drikke etter ditt ønske (kaffe, te, varmt vann eller varm/kald saft)
 • 6 dager med guidede fotturer. Erfarne turledere med mye lokalkunnskap.
 • Båttur på Gjende, Jotunheimen
 • Vår 3-retters spesialitet “En smak av norsk tradisjon”
 • Nyt en bilfri ferie:
  – Transport til og fra Ringebu Skysstasjon ved ankomst og avreise
  – All transport til turmål som beskrevet i programmet

Fra Hytteboka:

«7 “fjellgeiter” frå Jæren har hatt eit fantastisk opphold her – godt vèr – fine turer m/guide – god mat – kunne ikkje vore betre. Takk for oss!»

Oddbjørg, Aud, Grethe, Annlaug, Gerd, Kari og Bodil

Overnatting inkludert i prisen

Venabu Fjellhotell og Hytter har siden oppstarten på 40-tallet vært drevet av familien Tvete. Siden starten har mottoet «Vennlighet og hjelpsomhet» stått sterkt, og vi er stolte av å kunne invitere norske og internasjonale gjester til vårt hjemmekoselige hotell. Her er det rom for alle, og et godt sted å være for å lade batteriene.

Venabu er kjent for god, hjemmelaget mat. Vårt kjøkken spesialiserer seg på tradisjonsmat kombinert med nye ideer. Vi bruker helst lokale råvarer. 

Vi har alltid et vegetarisk alternativ, og tilrettelegger menyen ved diettbehov og allergier. Vi må ha beskjed før ankomst dersom du har behov for en tilrettelagt meny. På forespørsel serverer vi egen barnemeny.

Hver onsdag serveres Venabus spesialmeny “En smak av lokal tradisjon” – en 3-retters middag med lokale smaker og historieformidling.

Venabus hotellrom er enkle og komfortable. Stuene er innbydende, og spesielt peisestuen er et naturlig samlingspunkt for våre gjester. Her kan du trekke deg tilbake med en god bok, eller låne et av hotellets brettspill og puslespill. Kaffe og te er alltid tilgjengelig for våre gjester, og vi har en egen kaffedisk hvor du kan bestille kaffe latte, cappuccino eller varm sjokolade.

Innendørs finnes det flere aktiviteter å bruke tiden på. Vi har et treningsrom, spillrom med ping pong, biljard, dart og fotballspill og to TV-rom. I sesongene tilbys yogatimer og massasje på faste tidspunkt.

Kanskje du også er interessert i

Aktive ferier

Se vårt varierte utvalg av aktivitetspakker for enhver smak.

Høstfargetur

Høsten – en av de vakreste årstidene på fjellet. Bli med på flotte fotturer i høstfjellet.

Fotturferie: I villreinens rike

En litt lettere ferie med noen av fjellets vakreste perler.

Fra Hytteboka

“Flott opphold her med en 7-timers fjelltur. Vi møtte en storflokk villrein. Tilbake til tradisjonsmat til middag ble også en stor opplevelse.. I dag går veien hjem. Takk for oss!”

Synnøve og Hans Petter

Portrait-woman-in-outdoor-jacket
Questions about your holiday?

Get in touch

e: [email protected]