Fotturferie: I villreinens rike

Dato

Sommeren 2025

datoene kommer snart

Pris 2024

Fra 18 950,-

Per person på dobbeltrom. Overnatting, alle måltider og aktiviteter beskrevet i programmet er inkludert i prisen.
Enkeltromstillegg 1 400,-

Vanskelighetsgrad

Middels for deg som er noe vant til å gå i fjellet. Turene tar mellom 6 og 7 timer, en av turene varer nærmere 9 timer.

Les mer om vår gradering av turer.

Gruppestørrelse

Minimum 4, maksimum 10.

Guidede fotturer i uberørt natur

På denne vandreferien blir du omgitt av frisk luft og fjellets stillhet. Landskapet er åpent og mildt, med myke linjer av fjell, daler og fjellvann. Få andre steder kan by på et så fremkommelig, men samtidig vilt terreng med lite forstyrrelser fra andre mennesker.

Under ferien er Venabu Fjellhotell basen, og vi returnerer til hotellet hver ettermiddag/kveld. Fotturene går i lav- og steinkledd fjellandskap og dypt inn i skogene av fjellbjørk. På flere av turene kan du forvente at vi er de eneste turgåerne. Rondane Nasjonalpark og tilstøtende områder er hjem for omlag fire tusen villrein. Denne genetisk unike villreinstammen har aldri blitt temt, men har blitt jaktet på i over 6000 år. I dag er jakt på dyrene strengt regulert. Villreinen er menneskesky og var, men du kan være heldig å støte på disse vakre og gåtefulle skapningene på en av vandreturene.

“Fotturferie: I villreinens rike” passer for turgåere som liker fred og ro. Åpne landskap og fantastisk utsikt. Det er ingen store høydeforskjeller, og turene kan betraktes som relativt flate, men turene kan fortsatt være lange og stiene noe ulendte. Områdene vi går i på denne ferien gir en sterk følelse av villmark og uberørt natur.

Fotturferier på Venabu passer like godt for deg som reiser alene, som for dere som reiser sammen. Du får møte andre likesinnede, og kan kose deg på fjelltur i godt selskap.

Vi gjør oppmerksom på:

«Fotturferie: I villreinens rike» laget med tanke på våre internasjonale gjester, og alle guiding vil foregå på engelsk. Nordmenn er også hjertelig velkomne.

Om du ønsker en mer fysisk utfordrende fjellferie, er kanskje “Fotturferie i tre nasjonalparker” for deg.

høydepunkter

 • Guidede fotturer inn i villreinens rike
 • Opplev uberørt natur og se steder som er vanskelig å finne på egenhånd
 • Bli bedre kjent med Rondane Nasjonalpark
 • Lær mer om nordisk plante- og dyreliv
 • Se på nært hold effekten av vann, geologiske forandringer og tidens tann på det majestetiske landskapet
 • Seterlunsj med budeias historier på Lykkjesetra
 • Slapp godt av mellom turene på vårt koselige, familiedrevne fjellhotell
 • Liten gruppe på 4-10 personer

Program
Fotturferie: I villreinens rike

Dag 1 - Ankomst

Middag kl 1900. Infomøte med turledere etter middagen.

Dag 2 - Dynjefjell 1151 m.o.h. og Svartfjell 1154 m.o.h.

13 km, 420 meters stigning

Den slående 360° utsikten fra fjelltoppene Svartfjell og Dynjefjell gir en liten smakebit på hva som venter for ukens fotturferie. Venabygdsfjellet åpner seg, og vi får god oversikt over fjellområdet. I nord kan vi se Rondanes topper, i vest skimtes Jotunheimens høye fjell.

Guiden forteller om villreinen som holder til lenger nord på Venabygdsfjellet, og som migrerte hit for over 6000 år siden ved slutten av den siste istiden. Menneskene fulgte dyrene, og du får se gamle fangstgraver og høre mer om disse.

Middag på hotellet kl 1900.

Dag 3 - Rondane Nasjonalpark: Store Ramhøgda 1463 m.o.h.

18 km, 460 meters stigning

Dagens turmål er toppen av Store Ramshøgda. Vi utforsker Rondane Nasjonalpark – Norges første nasjonalpark som ble opprettet for å beskytte den unike villreinstammen. På turen ned fra fjelltoppen går vi gjennom et lite besøkt dalføre, hvor vi kanskje får se fjellvåken og dvergfalken jakte.

Middag på hotellet kl 1900.

Dag 4 - Rondane Nasjonalpark: Dørålseter

24 km, 400 meters stigning, 700 meters nedstigning

Dagens fottur starter med en transport med minibuss til dagens utgangspunkt. Fotturen går gjennom hjertet av Rondane Nasjonalpark, i det massive og imponerende landskapet.

Dette er foturferiens lengste tur, og tar rundt 7-8 timer, avhengig av gruppens tempo.

Middag kl 1930 på hotellet.

Dag 5 - Dørjuvet og Myfallet

15 km, 300 meters stigning

Dagens høydepunkt er de spektakulære fossefallene Dørfallet og Myfallet. Turen går i åpent landskap på den mosekledde vidda. Se det dype juvet med 100 meters fall på nært hold.

Middag kl 1900.
I kveld serveres vår 3-retters spesialitet “En smak av norsk tradisjon” – vi byr på et lite utvalg av smakfulle biter tilberedt på ulike tradisjonelle måter, reinsdyrsplomme til hovedrett og en deilig hjemmelaget blåbærdessert.

Dag 6 - Seterlunsj på Lykkjesetra

16 km, 490 meters stigning

En tur i annerledes landskap enn de tidligere dagene. Dagens turmål er Lykkjesetra som ligger i Jønnhalt seterområde blant engene nedenfor Forbundsfjell.

Vel fremme på setra inviteres du inn til en raus seterlunsj bestående av rømmegrøt, spekemat, rømmevafler og sesongens bær. De varme rettene tilberedes av budeia på vedfyrt svartovn, og hun forteller gjerne om den tidligere aktive seterdrifta i Gudbrandsdalen. Kanskje du også lærer noe nytt om brunostens opprinnelse?

Fottur tilbake til hotellet til middag kl 1900.

Dag 7 - Finnsjøvola

15 km, 380 meters stigning

Ukens siste fottur er den letteste, men fortsatt spektakulær med tanke på naturopplevelsen. Turen starter gjennom barnålsskog, før vi når åpent landskap med glitrende innsjøer og utsikt over Rondanes fjell. På tur i det ville og vakre landskapet kan vi være heldige å se villreinen, og kanskje det er noen multer å smake på underveis.

Etter turen er siste stopp i Sollia hvor vi besøker vakre Sollia kirke eller den koselige geitesetra. Programmet vil variere ut fra vær og gruppens ønsker.
Transport med minibuss tilbake til Venabu.

Middag kl 1900 på hotellet.

Dag 8 - Takk for denne gang!

Avreise etter frokost.

Med forbehold om mindre endringer i turprogrammet pga værforhold eller gruppens nivå.

Noen av fotturene starter med en liten biltur. Transport er inkludert i prisen.

Inkludert i prisen

 • 7 døgns opphold på koselige Venabu fjellhotell

 • Frokost, middag, smurt nistepakke og termos fylt med drikke etter ditt ønske (kaffe, te, vann eller varm/kald saft)

 • 6 dager med guidede fotturer

 • Seterlunsj på Lykkjesetra

 • Nyt en bilfri ferie:
   – Transport til og fra Ringebu Skysstasjon ved ankomst og avreise
   – All transport for guidede turer og besøk til kulturelle severdigheter som beskrevet i programmet

   

Valgfri tilleggsaktivitet

Elgsafari
Dersom det er en god sjanse for å se elg, setter vi opp elgsafari med vår kjentmann. Safarien går med minibuss i kveldsskumringen inn i områdene hvor skogens konge gjerne oppholder seg.

Yoga
Vi setter opp yogatimer flere dager i uken med ulike fokusområder. Velg mellom timer med avspenning, styrke eller bevegelighet.

Rideturer med Venabustallen
Ri i fjellet på stødige dølahester. Vi arrangerer turer for både helt uerfarne og godt erfarne ryttere.

Peer Gynt
På Gålå utendørsscene kan du oppleve den spektakulære oppsetningen av Ibsens Peer Gynt. Med vår Peer Gynt opplevelsespakke kan du lene deg tilbake og nyte forestillingen. Transport til og fra forestillingen, guide og billetter er inkludert i prisen. Med vår Peer Gynt guide får du et dypere innblikk i Ibsens Peer Gynt, som gir en enda bedre tilskueropplevelse.

Fra Hytteboka:

«Alle tiders opphold som vanlig! Tusen takk for alt det dere gjør!
Kokkene, betjeningen, alle som får Venabu til å fungere som et “hjem fra hjemme”. Nydelig mat; fjellørret. Kylling. Reinsdyr… og fantastiske sauser.
En spesiell takk til Wenche – turguide. Hver dag var en gave, en sjelden mulighet til å gå steder som man ikke glemmer!
»

Julie

Overnatting inkludert i prisen

I alle våre aktive ferier og fotturpakker er overnatting på Venabu Fjellhotell inkludert i prisen. Om du foretrekker å bo på hytte, så kan dette også kombineres med våre pakker. Dersom du heller vil bo på hytte, må du sende oss en forespørsel på e-post.

Venabu eies og drives av familien Tvete. Som familiebedrift med lange tradisjoner er vi opptatt av å tilby en varm og inkluderende atmosfære, med et miljø som lar deg lade batteriene og roe ned. På Venabu skal du kunne føle deg som hjemme. 

Peisestuen er innbydende og et naturlig samlingspunkt for våre gjester. Her kan du låne et brettspill, eller trekke deg tilbake med en god bok. Te og kaffe er alltid tilgjengelig, og du er velkommen til å bestille drikke fra vår kaffedisk. Vi byr på ulike kaffedisker og hjemmelaget kakao.

Vi er kjent for god, hjemmelaget mat. Vårt kjøkken kjennetegnes av rene smaker og retter basert på lokale råvarer. Våre kokker er spesielt gode på tradisjonelle tilberedningsmetoder, samtidig som de oppmuntres til å være kreative og blande ny og gammel kunnskap. 

 

Kanskje du også er interessert i

Aktive ferier

Se vårt varierte utvalg av aktivitetspakker for enhver smak.

Høstfargetur

Høsten – en av de vakreste årstidene på fjellet. Bli med på flotte fotturer i høstfjellet.

Fotturferie: Tre nasjonalparker

Hva med en ordentlig fotturutfordring?

Fra Hytteboka

“Flott opphold her med en 7-timers fjelltur. Vi møtte en storflokk villrein. Tilbake til tradisjonsmat til middag ble også en stor opplevelse.. I dag går veien hjem. Takk for oss!”

Synnøve og Hans Petter

Portrait-woman-in-outdoor-jacket
Questions about your holiday?

Get in touch

e: [email protected]