gode opplevelser sammen med andre

Nyttårsfeiring på Venabu

Nyttårskvelden på Venabu

Nyttårfeiringen på Venabu er en koselig kveld med god mat, godt selskap og en stille markering av det nye året. Vi sender ikke opp fyrverkeri, men har lysmarkering med fakler.

Formiddagen på nyttårsaften tilbringes best utendørs, vi arrangerer skitur med guide og nyttårsskirenn. 
På ettermiddagen er det nyttårskonsert i Venabygd Fjellkapell. Etter konserten går vi i fakkeltog tilbake til hotellet.
Aperitiff i stuene, deretter en god 4-retters middag.
Under middagen lytter vi til Kongens tale over radio.

Utover kvelden spilles det opp til dans, og ved midnatt serveres et glass musserende og det nye året ringes inn. Det nye året markeres med tente lys ute i vinternatten.
Venabu sender ikke opp støyende fyrverkeri av hensyn til miljøet og dyrene.
Vi har ikke hatt fyrverkeri siden tsunamien i julen 2004.
Kveldens feiring avsluttes med nattmat.

Jul på Venabu Fjellhotell

Aktiviteter for store og små i romjulen og nyttårsdagene

 • Yogatimer

 • Massasje

 • Kanefart med Venabustallen

 • Hundekjøring 

 • Trugetur til Myfallet

 • Konsert i stuen

 • Akebakke rett utenfor døren

 • Juleverksted for barna

 • Omvisning i Venabygd Fjellkapell

 • Nyttårskonsert i Venabygd Fjellkapell

Spis godt på Venabu

Vårt kjøkken er kjent for å servere hjemmelaget og god mat med rene smaker. Vi er opptatt av å servere retter forankret i tradisjon, tilberedt av gode og lokale råvarer.

På nyttårsaften serveres det en smakfull 4 retters middag. Vi tilbyr så klart gode vegetariske alternativer for deg som ønsker en vegetarisk meny, samt egen barnemeny.

Hver onsdag, også i romjulen, inviterer vi til «En smak av norsk tradisjon» – vår populære 3-retters middag med tradisjonelle smaker og historiefortelling.

aktiv ferie

Romjul på Venabygdsfjellet

Aktiv ferie på Venabu består av ulike aktivitetspakker for folk i alle aldre. Pakkene er for deg som vil oppleve mer av Venabygdsfjellet – enten du kommer alene, med kjæresten, vennegjengen eller familien. Inkludert i prisen er opphold, mat og aktiviteter i programmet. For deg som ønsker litt mer ut av ditt romjulsopphold har vi laget en pakke som inkluderer noen av våre julefavoritter.

Program – Romjulspakken

alt inkludert | kr. xxx pr pers

Mandag 27. desember–torsdag 30. desember

Mandag 27. desember: ankomst

Innsjekk fra kl 1500.

Middag kl 19.

Etter middag inviteres du til en avslappende yogatime med fokus på pust og avspenning. Timen legger til rette for en god natts søvn, og gir deg en god start på din rolige og avkoblende juleferie.

Tirsdag 28. desember

Trugetur til Myfallet med en av våre erfarne guider. På trugetur kommer du til steder som er vanskelig å komme til på ski. Turen går til det majestetiske Myfallet – bestående av tre fosser, ofte frosset helt til på vinterstid. En spennende tur i trolsk landskap.

Nyt kvelden i peisestuen. Du er velkommen til å låne et av våre mange brettspill, puslespill og bøker.

 

Onsdag 29. desember

Bruk formiddagen som du ønsker. Etter lunsj er det klart for kanefart i blåtimen – en magisk vinteropplevelse.

På kvelden serveres «En smak av norsk tradisjon» – et utvalg deilige norske smaker og historiefortelling om mattradisjonen i Gudbrandsdalen.

Ølsmaking – lær mer om de ulike typene øl, hva de passer til og hvordan de brygges. Kursholder er Gunnar Wiig, en ekte ølentusiast som har vært med å starte opp kjente ølmerker som Nøgne Ø og Atna Øl.

Torsdag 30. desember - avreise

Start dagen med en mykgjørende yogaøkt før frokost.

Avreise etter frokost.

Inkludert i pakken får du også

 • En kopp med hjemmelaget kakao – bestill i baren når du måtte ønske.
 • Fri bruk av våre innendørs aktiviteter; biljard, dart, bordtennis og brettspill.
 • Kaffe/te hele døgnet.

Venabygdsfjellet – Et langrennseldorado

På Venabygdsfjellet finner du milevis med løypenett, flere av løypene tråkkes daglig, og med skisporet.no ser du enkelt hvilke løyper som er tråkket opp hver dag. Landskapet er mildt og «rullende», noe som gjør det godt egnet for å gå langrenn. Løypene starter rett utenfor hotelldøren, og du kan ta en kort eller lang tur med utgangspunkt fra hotellet. På vindfulle dager anbefales turer i lyet av bjørkeskogen, imens det på vindstille dager er ubeskrivelig vakkert å gå innover i snaufjellet. Det er også flere områder uten løyper der det er fint å gå på fjellski. Du er velkommen til å leie truger og fjellski i vår skistall om du ønsker å prøve deg utenfor løypenettet.

Betjent skistall

Venabu har betjent skistall hver morgen, her kan du få hjelp til skismøring, smøretips og forslag til ruter ut fra dine ønsker for turen og været. Vår skistall er betjent av erfarne skiguider som kjenner godt til Venabygdsfjellet og dagens beste ruter. Du er også velkommen til å delta på guidet ski- eller trugetur.