Fotokurs på Venabu

Bli bedre på å ta bilder med Olav Storm

Alle fotokurs på Venabu ledes av reklamefotograf Olav Erik Storm – en inspirerende og erfaren kursholder. Olav har en egen evne til å se hver enkelt deltaker og inkludere alle. På fotokurset får du grundig gjennomgang av kameraets funksjoner og muligheter, øvelse i å se motiver og lærer hvordan du kan ta bilder på en bevisst og kreativ måte. Kursene består av informativ fototeori og eksponerings-kunnskap, praktisk fotografering ute i fjellet, kombinert med bildegjennomgang og konstruktive tilbakemeldinger i våre kurslokaler. På weekend-kursene benyttes også kveldene til undervisning.

Lær mer om hvordan du får det resultatet du er ute etter. Bli komfortabel med å selv justere blenderåpning, lukkertid og ISO, og lær hvordan du kan bruke lyset og komposisjonen for å oppnå mer spennende og originale bilder. Ny kunnskap og ferdigheter gir stor fotoglede og mestringsfølelse. På alle fotokurs har vi hyggelig sosialisering både inne og ute, og mange deltagere kommer tilbake til oss både en og flere ganger..!

Fotokurs 2024

Vinterkurs

grunnkurs | 19.-21. januar 2024

Foto: @Dreaminvan

kr. 5 650,-

per person

Fotokurs på vinteren gir deltagere en mulighet til å oppleve et fantastisk fjellområde og et vakkert blått lys. Med gjennomgang av viktige innstillinger i kamera blir alle mer kjent og trygge på hvordan vi kan bruke kamera som et kreativt redskap. Våre skiturer er lagt opp som hyggelige og avslappende utflukter hvor det ikke er om å komme først og fortest frem. Kos deg, stopp opp; ta bilder, og kos deg i det fantastiske landskapet. Uansett skiferdigheter, så vil du kunne ha glede av å være med på slike turer. Bildegjennomgang med personlige tilbakemeldinger er en viktig del av kurset og du vil lære mye av både egne og andres bilder.

Du trenger ikke store skiferdigheter for å delta. Det er mulig å leie ski av oss.

Blåtime

grunnkurs | Kommer i 2025!

Foto: @Dreaminvan

kr. 5 650,-

per person

Du lærer å ta kontroll på viktige innstillinger som påvirker eksponering, fokusering og hvitbalanse. Vi lærer også komposisjonsregler og hvordan du kan bli mer bevisst og kreativ i din motivjakt. Det blir undervisning både inne og ute i fjellet. Vi vil bruke kveldene til å fotografere det blå lyset samt male med ulike lyskilder ute i nærområdet. Kurset passer for alle som har fotografering som en hobby eller lidenskap, men som ønsker å få trening og hjelp til å få bedre kontroll på teknikken og finne mer kreative motiver.

Kurs i makrofotografering

grunnkurs | 28- 30. juni 2024

EN PLASS IGJEN

Foto: @Dreaminvan

kr. 5 650,-

per person

Er du nyskjerrig på makro-fotografering, og har lyst til å lære mer om hvordan du kan ta gode nærbilder, så er dette kurset og helgen for deg! Ved å bli mer våken på små detaljer, vil en ny verden åpnes. Du vil lære hva som er viktig å tenke på med kamerainnstillinger, eksponering og fokusering når du beveger deg ned i terrenget. Hvordan kan du få gode nærbilder med god skarphet i motivet? Ved å kontrollere dybdeskarpheten og fokus vil du se at bildene blir bedre, og mer interessante. Hvis du har et makro-objektiv er det flott til nærbilder, men du kan også bruke mellomringer eller nærlinser (close-up filter).

Les mer om makrofotografering her; www.storm-photo.net/news/makro-fotografering/

Sommerkurset

grunnkurs | 1.-5. juli 2024

KURSET ER FULLT

Foto: @Dreaminvan

kr. 9 250,-

per person

5 dager med fotoglede. Vi tar for oss ett hovedtema hver dag og du vil få oppgaver som skal løses på mange ulike lokaliteter. Vi fokuserer på landskap og natur, lokale bygdetradisjoner, makrofotografering og nærbilder, fjell og vidde, stort og smått, – samt fotografering av portrett. Om ettermiddagen blir det bildegjennomgang av dagens fangst på storskjerm med konstruktive tilbakemeldinger, samt tips og triks som kan gjøre dine bilder enda bedre. Du får tett personlig oppfølgning og lærer av egne bilder, men også av å se hvordan andre løser samme oppgaver som deg. Teori og teknikk praktiseres både ute og inne og du vil se hvordan kontroll på kamera, med bevisste valg av lukkertid og blenderåpning samt ISO, – kan utgjøre forskjellen mellom et ok bilde, – og et topp bilde!

Det blir turer ut hver dag, både i høyfjellet med kaffe på bålet, rømmegrøt og dyr på seteren, samt mange hyggelige turer til dalen på begge sider av Venabu, med kulturminner som stavkirke og lokal bebyggelse. Vi lærer også om organisering og redigering av digitale bilder. Med felles måltider og god tid til hyggelig sosialisering, samt diverse kveldsaktiviteter, har sommerkurset blitt en favoritt blandt mange fotoentusiaster. 

Landskap og Portrett

grunnkurs | 16. 18. august 2024

Foto: @Dreaminvan

5650 kr.

per person i dobbeltrom

Du vil lære å bruke kamera slik at du kan få best mulig utbytte av lyset og motivene. Det blir gjennomgang av teknikk inne og praktisk fotografering ute i fjellet. Du vil lære å se hvordan bevisst bruk av lukkertid, blenderåpning og ISO gir deg bedre kontroll og bedre bilder. Denne helgen vil du også lære om fotografering av mennesker, familier, portretter mm. Hvordan kan du utnytte både lyset og miljøet til å få frem gode komposisjoner og uttrykk på dine modeller? Vi skal se på bruk av både dagslys og blits, hver for seg eller sammen. Hvordan kan du få proffe bilder av mennesker, finne spennende lokasjoner, få modellen til å slappe av, og utnytte kamera og objektiv best mulig? Her vil du lære nye triks som kan gi deg originale og flotte bilder. 

Mellom 2 årstider

viderekommende | 1. – 3. november 2024

inkl 12-retters viltaften

Foto: @Dreaminvan

kr. 6 250,-

per person i dobbeltrom

Overgangen mellom årstider byr på spennende landskap og et røffere preg på naturen. Dette er alltid interessant for den kreative fotograf og på dette kurset vil vi ha mer fokus på det visuelle og kreative. Vi vil gå igjennom bruk av råformat og se på arbeidsflyten fra opptak til ferdig konvertert og redigert sluttbilde. Denne helgen vil vi også se på portrett fotografering og bruk av ulike lyskilder. Du vil lære å bruke både dagslys og blits, sammen- og hver for seg. Når natten senker seg drar vi ut igjen for å male med lys! Det blir garantert nye og spennende bilder som du får med deg hjem etter denne helgen. 

Lørdag er det Viltaften på Venabu. En matopplevelse du ikke vil gå glipp av!

Inkludert i fotokursene

  • Opphold med fullpensjon.
  • Førsteklasses undervisning og veiledning av profesjonell fotograf. Du kan forvente personlig oppfølgning og individuelle tilbakemeldinger på hvordan du kan ta enda bedre bilder.
  • Transport til alle fotograferingsstedene.
  • Transport fra Ringebu skysstasjon er ikke inkludert i prisen, men kan enkelt bestilles når du booker. Kos deg på bilfri ferie.

Du trenger

  • Digitalt kamera som ikke kun har automatiske funksjoner.
  • Et speilreflekskamera eller et speilløst systemkamera anbefales for å få størst mulig utbytte av kurset.
  • En viktig del av alle grunnkurs er forståelse for hvordan du selv ta kontroll over ditt kamera, og eksponering.
  • Bærbar datamaskin pc/mac.
  • Har du et kamerastativ så ta det med – gjerne også en blits!Les mer om kursleder Olavs anbefalinger på Storm Photography
Foto: @Dreaminvan

Fra Hytteboka:

«Fotokurset sto til terningkast 10! Takk for oss.»

Linda og Camilla (Norge)

Delta uten å bo på Venabu?

Det er fullt mulig å bestille plass på kurset uten opphold på hotellet. For å bestille fotokurs uten opphold, må du sende oss en e-post.

Priser for kurs uten opphold (2023)
Helg: 2995,- pr pers, inkl kurs, lunsj lør/søn, middag fre/lør
Ukeskurs: 5 500,- pr pers inkl kurs, middager og lunsj

Kanskje du også er interessert i?

Fototreff 2024

for viderekommende
12.–15. september 2024

Foto: @Dreaminvan

Fototreffet på Venabu Fjellhotell har siden starten i 2008 blitt en viktig begivenhet for mange fotoentusiaster. I mer enn 12 år har vi hatt gleden av å samles til en 4-dagers workshop i høstfjellet hver september. Med bildevisning, inspirasjonsforedrag, og hyggelige turer ut i et flott naturområde.
Du kan lese mer på  Fototreffet sine sider.