Sankt Hans-feiring på Venabu

kveld med musikk, dans og sankt hans-bål

Dato

23. juni

Pris

Gratis inngang 
Salg av kaffe og hjemmebakt kringle/kaker

}

Tidspunkt

Bålet tennes kl 20:30 ved Fiskeløysa

Aldersgrense

Ingen aldersgrense – alle er velkomne på feiring!

Velkommen til en tradisjonell Sankt Hans-feiring ved vannet nedenfor hotellet. Vi tenner stort bål og spiller folkemusikk til dans og god stemning.

Sankthans eller jonsok er en høytid til minne om døperen Johannes’ fødsel. Hans danske helgennavn var St. Hans. Orden Jonsok stammer fra norrøne jónsvaka (våkenatt for Jon – en forkortelse av Johannes). Dagen ble holdt som helligdag frem til 1770, da den ble avskaffet ved festdagsreduksjonen.

I dag knytter vi Sankthans-aften til tradisjonell, hedensk markering av sommersolverv og midtsommer den 23. juni.

Venabu har siden 60-tallet markert Sankthans hvert år. Tradisjonen kom av at grunnlegger Birgit Tvete tok med seg denne tradisjonen som hun var vant til fra kysten.

I dag feirer vi Sankthans med å tenne et stort bål nede ved vannet. Vi selger kaffe og kringle, og det spilles folkemusikk av lokale musikere.
De som ikke er så frosne av seg kan prøve årets første bad i Fiskeløysa!

Du er velkommen til feiringen uansett om du bor på hotellet/hyttene eller ikke. Du trenger ikke å melde deg på i forkant av feiringen.

 

«En veldig koselig sankthanskveld»

“Tusen takk for flotte dager. Det var nydelig mat og meget hyggelig betjening. Ikke minst takk for en veldig koselig santhanskveld. Dette stedet ligger i nydelige omgivelser. Vil på det sterkeste anbefale dette til andre og vi ønsker å komme igjen”

Jannete, Bjørg og Wigdis