Fottur på Venabygdsfjellet

Venabus fotturferier med guide passer for deg som vil oppleve alt det flotte fjellet har å by på sammen med andre. Fottur er for alle og feriene passer derfor for deg som reiser alene, eller par og vennegrupper som har lyst til å bli kjent med andre. Tilgang til noen av Innlandets flotteste områder er inkludert!

Vi arrangerer flere fotturferier med guide. For den som ønsker en skikkelig utfordring anbefales «Fotturferie: Tre nasjonalparker«. På denne fotturen med oss får du gått noen av de fineste turene i Jotunheimen, Rondane og Dovre helt uten å måtte planlegge fotturene og sørge for transport til og fra de ulike stedene. Vi legger til rette, og du kan bo komfortabelt på Venabu hele ferien!

Om du ønsker mindre fysisk krevende fotturer kan kanskje «Fotturferie: I villreinens rike» eller «Fotturferie: Opplev Norge» være den riktige for deg.

I høst kan du være med på Høstfargeturen og se de fantastiske høstfargene fjellet har å by på!

Fotturer med Venabu

Foto: @Dreaminvan

,-

pr pers

Fotturferie: 

Tre nasjonalparker

Vår mest krevende fotturferie

Opplev tre av Norges fineste nasjonalparker på en ferie. Vi organiserer transport og koordinering av turene, slik at du kan slappe av og bare nyte turene. Basen er på Venabu Fjellhotell, slik at du slipper å frakte bagasje. Med lett oppakning kan du gå disse utfordrende fjellturene.

Foto: Robert Molnar

,-

pr pers

Fotturferie: 

I villreinens rike

Litt mindre krevende fotturferie

På Venabygdsfjellet holder den fredede villreinsstammen til. De sky dyrene holder seg for seg selv, men innimellom treffer vi på disse flotte skapningene i løpet av turene. Uansett om vi treffer på reinen eller ei, er turene i villreinens hjemområder en unik opplevelse.

,-

pr pers

Fotturferie:

Opplev Norge

Vår letteste fotturferie

Lette fotturer kombinert med kultur og historie. Denne uken går vi turer på Venabygdsfjellet, guiden forteller om lokalhistorie og kultur underveis. En av dagene er satt av til tur til Lillehammer og Maihaugen.

Passer for deg som vil ha tryggheten av å gå med guide, og som ønsker en hyggelig fotturferie sammen med andre. 

,-

pr pers

Fotturferie:

Høstfargetur

Lett fotturferie med fokus på naturopplevelsen

Se fargeeksplosjonen på fjellet i høst! Når sommeren er på hell og høsten melder sin ankomst endrer fjellet seg fra frodig grønt til en fargefest i varme toner.

Fotturer i fjellet på denne tiden er noe helt eget, og vi har plukket ut noen av de fineste fotturene for høsten.

Fra Hytteboka:

““Veldig trivelig sted, vakker natur og flotte toppturer. Vi traff på en flokk reinsdyr ved Bølhøgda – vakkert skue.
Vi har kost oss med nydelig mat og hyggelige ansatte – Edina var super! Takk for flotte foredrag av Lars og Line. Vi har hatt en fin ferie her.”

Trine og Håvard

Velkommen til oss

Vi på Venabu har siden starten vært opptatt av å dele den fantastiske naturen, kulturen og historien som finnes her i området med våre gjester. Vi spesialiserer oss på å tilby aktivitetsbaserte ferier der alt er inkludert i prisen. Når du besøker oss kan du forvente en trivelig og inkluderende atmosfære, god mat og ikke minst høy kvalitet på aktivitetene vi tilbyr – naturopplevelse og sikkerhet er viktige fokusområder for alle våre aktiviteter.

Venabu er kjent for å være et hjemmekoselig sted – et sted du føler deg velkommen og ivaretatt. Mange av gjestene våre kommer tilbake årlig, og vi håper at akkurat du blir en av våre neste stamgjester!

Hvorfor velge Venabygdsfjellet som destinasjon for fotturer?

Venabygdsfjellet ligger i Innlandet, rett sør for Rondane – Norges eldste nasjonalpark. Her er landskapet åpent og variert; du kan i løpet av en dag gå i lun bjørkeskog, opp på fjelltopp og innover den mosekledde vidda. Terrenget er lettgått og passer for de fleste.

Her finner du fotturer for enhver smak, og enten du velger en lang eller en kort fottur er det muligheter for flotte naturopplevelser. På Venabus fotturferier er det en god blanding av fotturer på Venabygdsfjellet og turer i fjellområdene rundt oss. Venabu ligger godt til i forhold til å være en base for fotturer. Med korte transportstrekninger kommer vi oss lett ut i andre typer fjellområder, slik at fotturene byr på en stor variasjon i terreng, utsikt og omgivelser.

overnattingen

Bo godt og komfortabelt på Venabu

Venabu Fjellhotell

Venabu eies og drives av familien Tvete. Siden begynnelsen har mottoet «Vennlighet og hjelpsomhet» stått sterkt, og vi er opptatt av å tilby et overnattingssted med sjel – et sted du føler deg som hjemme. 

Venabu Hytter

Venabu har åtte høystandard laftehytter i ulike størrelser. I disse koselige hyttene finner du det du trenger, og du kan nyte luksusen av privatlivet kombinert med tilgang til alle hotellets fasiliteter. 

Sommeraktiviteter for alle

Listen over sommeraktiviteter på Venabygdsfjellet er lang! Du kan ri, bli med på kjøretur med hest, sykle, bade eller fiske, eller kanskje du heller vil bli med på en yogatime? Mulighetene er mange, og hvis du er nysgjerrig på hvilke sommeraktiviteter vil tilbyr, kan du trykke på knappen under.

I tillegg til aktiviteter byr vi også på noen unike matopplevelser. I sommersesongen anbefales seterlunsj på Lykkjesetra og «En smak av lokal tradisjon«, for høstsesongen er Viltaften vår mest populære matopplevelse.