17.-19. november 2023

8.-10. desember 2023

15.-17. desember 2023

Julebord på Venabu 2023

Velkommen til vår Julebordsweekend!

Kos deg med gode venner, kollegaer eller familien på julebord!
På Venabu skapes en varm, inkluderende og god stemning, der dere kan slappe av og hygge dere sammen. Tenk på en god kveld med venner: fantastisk julemat og trivelig atmosfære, der vi har ordnet alt. Maten holder høy kvalitet, og du får kjente og kjære juleretter. Etter måltidet kan dere tilbringe tid sammen i peisestuen; snakke, danse eller ta en drink i baren. Vi elsker denne hyggelige og festlige førjulstiden, og har lang erfaring med å være vertsskap for større og mindre selskaper. 

Kom til dekket (jule)bord

Skal du arrangere julebord for din bedrift eller forening? Når du bestiller julebord på Venabu kan du være sikker på at alt organiseres slik at du og gruppen kan slappe av og bare ha det gøy sammen. Vi tilbyr transport til/fra avtalt sted til en hyggelig pris, så alle som ønsker kan delta på festen. Vi har egne tilbud for bedrifter og større grupper, ta kontakt for vårt firmatilbud på julebord.

God stemning med live musikk

Hver julebordshelblir det live musikk og god stemning på dansegulvet.

17. og 18. november: Rita&Ståle Duo
8. og 9. desember: AxSang
15. og 16. desember: To frakke karer

En komplett julebordsweekend!

Rakfisklag

Fredag inviterer vi til rakfisklag, hvor vi serverer et utvalg rakfisk fra ulike rakfiskprodusenter. Smak og lær litt om hvordan de ulike smakene produseres. Av tilbehør får du kjente og kjære smaker fra ulike deler av landet, og noen mer ukjente alternativer. Kveldens vert presenterer de ulike produsentene og forteller litt om tilbehøret og rakfisken – dette er en gastronomisk og kulturell opplevelse litt utenom det vanlige!
Så klart har vi et godt utvalg av akevitt og øl, som seg hør og bør til et skikkelig rakfisklag. Måltidet rundes av med en god dessert, før festlighetene kan fortsette i peisestuene.

Julebord

Lørdag kveld byr vi på et rikholdig julebord med kalde og varme retter, og ikke minst søte og gode desserter.  På koldtbordet finner du kjente julesmaker som sylt og rakfisk, og noen mindre «julete» kjøtt- og fiskeretter. På Venabu mener vi at et godt julebord avhenger av førsteklasses pinnekjøtt og ribbe – hjertet av julens måltider. På buffeten finner du så klart begge deler! Godt kjøtt krever minst like godt tilbehør. Her bruker vi (så langt det lar seg gjøre) lokale og kortreise råvarer, som tilberedes for å løfte frem julesmakene. Julemat skal være laget fra bunnen av, og det får du på Venabu.

Vi har et godt utvalg av drikker som passer til menyene; akevit, øl, vin og alkoholfrie alternativer av ulike typer, alt tilpasset til kveldens menyer.

Du kan bestille rakfisklag og/eller julebord med eller uten overnatting på Venabu.

Meny fredag:
servert rakfisklag:

Vi byr på et godt utvalg rakfisk fra ulike produsenter. Du får smake tradisjonelt tilbehør fra ulike steder i landet. Vi forteller om rakfiskens historie og tradisjoner. Middagen avrundes med en spennende dessert.

Meny lørdag:
Julebord med kjente smaker

Fisk og kjøtt tilberedt på tradisjonelt vis; raking, salting, graving og røking.
Varme retter som hører julen til; pinnekjøtt og ribbe.
Hjemmelagde desserter som riskrem, krumkaker, kaker og karamellpudding.

Visste du at..?

Ordet rakfisk stammer fra det norrøne rakr, som betyr fuktig?
Navnet rakfisk henviser til måten fisken konserveres på (i motsetning til tørking).

Lær mer om rettenes historie og opprinnelse på våre matopplevelser.

Venabu Fjellhotell, Venabygdsfjellet. Foto: Olav Storm

Priser overnattingspakker

Julebordshelg (fre-søn): 2790,-

Rakfiskdøgn (fre-lør): 1790,-

Juleborddøgn (lør-søn): 1790,-

Kun rakfisklag/julebord: 890,-

r

Matallergier

Har du en matallergi?

Gi oss beskjed om dette ved bestilling.

Belønn deg selv med en sosial julebordsweekend på Venabygdsfjellet!

Dersom du velger en komplett julebordsweekend på Venabu kan du glede deg til en innbydende frokostbuffet hver morgen. Formiddagene kan du gjerne bruke utendørs i den friske fjellufta. Om du foretrekker å kose deg inne foran peisen, har vi et stort utvalg te og kaffe tilgjengelig i stuene. På hotellet finner du også spillrom med biljard, bordtennis og fotballspill. Tv-rom, treningsrom og badstuene er også åpne. En lett lunsj lørdag er inkludert i julebordsweekend.

Les mer om Venabus matfilosofi.

Vi tilbyr transport i Ringebu kommune

Dersom du bor eller har hytte i Ringebu kommune, og ønsker å delta på julebord eller rakfisklag, tilbyr vi transport t/r.

Når du bestiller rakfisklag eller julebord, kan du notere i notatfeltet at du ønsker tilbud på transport. Skriv hvor du ønsker transport fra og hvor mange dere er.

OBS!

For å reservere kun julebord eller kun rakfisklag (uten overnatting) må du velge dato først, deretter riktig produkt.

Fra Hytteboka:

«Deilig mat»

“Takk for supert opphold – god deilig mat og top service!!!”

Tone og Eivind

«Usedvanlig koselig betjening»

“Hjertelig takk for et meget hyggelig opphold, ikke minst for en usedvanlig koselig betjening og god mat”

Rudolf og Inger

«Vi kommer tilbake«

Tusen takk for nydelige dager her på Venabu. Excellent kjøkken – fortsett med det! Vi kommer tilbake.

Eldrid og Ingrid

«God mat og godt drikke»

“Atter en fin helg her. God mat, godt drikke. Hærlig vær og godt skiføre.”

Solveig og Kjell

Kanskje du også er interessert i

Konfekter | Venabu Fjellhotell og Hytter

Jul på Venabu

Vi ønsker deg velkommen til en trivelig og tradisjonell julefeiring på Venabu. Her blir du tatt godt i mot, du kan slappe godt av og bruke dagene på det som er viktig for deg. Vi byr på hvit jul, god mat, et komfortabelt rom og julestemning!
Viltaften - smakebiter | Venabu Fjellhotell og Hytter

Viltaften

En helaften opplevelse på Venabygdsfjellet med vår 12-retters viltaften. En kveld med spennende smaker fra villmarken, med hvileretter og desserter. Inkludert i prisen er drikkepakke, du velger mellom vinpakke, ølpakke og alkoholfri drikkepakke.

En kveld der du kan kose deg med god mat, god drikke og hverandres selskap!

Ølsmaking - Venabu Fjellhotell - foto:Olav Storm

Ølsmaking

Vår lokale ølkjenner Gunnar har bred erfaring med å brygge øl. Han har vært med å starte opp kjente ølprodusenter som Nøgne Ø og Atna Øl. Gunnar er en ekte ølentusiast og har god formidlingsevne som gjør ølsmakingen til en fortreffelig opplevelse for den som liker godt øl. Lær mer om hvordan du kan gjøre ølsmaken enda bedre med riktige matretter og snacks til de ulike ølene.