9.-11. desember 2022

Julebord på Venabu 2022

Velkommen til vår Julebordsweekend!

Kos deg med gode venner, kollegaer eller familien på julebord!
På Venabu skapes en varm, inkluderende og god stemning, der dere kan slappe av og hygge dere sammen. Tenk på en god kveld med venner: fantastisk julemat og trivelig atmosfære, der vi har ordnet alt. Maten holder høy kvalitet, og du får kjente og kjære juleretter. Etter måltidet kan dere tilbringe tid sammen i peisestuen; snakke, danse eller ta en drink i baren. Vi elsker denne hyggelige og festlige førjulstiden, og har lang erfaring med å være vertsskap for større og mindre selskaper. 

Kom til dekket (jule)bord

Skal du arrangere julebord for din bedrift eller forening? Når du bestiller julebord på Venabu kan du være sikker på at alt organiseres slik at du og gruppen kan slappe av og bare ha det gøy sammen. Vi tilbyr transport til/fra avtalt sted til en hyggelig pris, så alle som ønsker kan delta på festen. Vi har egne tilbud for bedrifter og større grupper, ta kontakt for vårt firmatilbud på julebord.

En komplett julebordsweekend!

Rakfisklag

Fredag inviterer vi til rakfisklag, hvor vi serverer et utvalg rakfisk fra ulike rakfiskprodusenter. Smak og lær litt om hvordan de ulike smakene produseres. Av tilbehør får du kjente og kjære smaker fra ulike deler av landet, og noen mer ukjente alternativer. Kveldens vert presenterer de ulike produsentene og forteller litt om tilbehøret og rakfisken – dette er en gastronomisk og kulturell opplevelse litt utenom det vanlige!
Så klart har vi et godt utvalg av akevitt og øl, som seg hør og bør til et skikkelig rakfisklag. Måltidet rundes av med en god dessert, før festlighetene kan fortsette i peisestuene.

Julebord

Selve julebordet serveres lørdag kveld, da får du en 5-retters middag proppet med de tradisjonelle julesmakene. Forrettene er inspirert av julens smaker, med noen vrier. Hovedrettene er så klart pinnekjøtt med tilbehør og ribbe, medisterkaker og julepølser med tilbehør fra Gudbrandsdalen. På Venabu mener vi at et godt julebord avhenger av førsteklasses pinnekjøtt og ribbe – hjertet av julens måltider. Godt kjøtt krever så klart like godt tilbehør. Her bruker vi så langt det lar seg gjøre lokale og kortreise råvarer, som tilberedes for å løfte frem julesmakene. Julemat skal være laget fra bunnen av, og det får du på Venabu. Vi er opptatt av å servere et smakfullt julebord med skikkelige porsjoner og mulighet for påfyll av det du liker best – enten det er pinnekjøtt eller ribbe. Og så klart blir det hele avrundet med en søt og fristende juledessert.

Både rakfisklag og julebord serveres ved bordet, slik at dere kan slappe av, og kose dere med god mat og drikke. Dersom du ønsker det får du så klart påfyll av hovedrettene.

Vi har et godt utvalg av drikker som passer til menyene; akevit, øl, vin og alkoholfrie alternativer av ulike typer, alt tilpasset til kveldens menyer.

Du kan bestille rakfisklag og/eller julebord med eller uten overnatting på Venabu.

Meny fredag:
servert rakfisklag:

Vi byr på et godt utvalg rakfisk fra ulike produsenter. Du får smake tradisjonelt tilbehør fra ulike steder i landet. Vi forteller om rakfiskens historie og tradisjoner. Middagen avrundes med en spennende dessert.

Meny lørdag:
5-retters bestående av:

Forrett 1: Et utvalg fiskeretter som hører julen til
Forrett 2: Et utvalg kaldt kjøtt med smak av jul
Hovedrett 1: Pinnekjøtt med tradisjonelt tilbehør
Hovedrett 2: Ribbe med tradisjonelt tilbehør
Desserttallerken med smak av jul

Alle rettene presenteres av vår vert under middagen.
Visste du at..?

Ordet rakfisk stammer fra det norrøne rakr, som betyr fuktig?
Navnet rakfisk henviser til måten fisken konserveres på (i motsetning til tørking).

Lær mer om rettenes historie og opprinnelse på våre matopplevelser.

Venabu Fjellhotell, Venabygdsfjellet. Foto: Olav Storm

Priser overnattingspakker

Julebordshelg (fre-søn): 2690,-

Rakfiskdøgn (fre-lør): 1690,-

Juleborddøgn (lør-søn): 1690,-

Kun rakfisklag/julebord: 890,-

OBS!

For å reservere kun 5-retters julemiddag eller kun rakfisklag (uten overnatting) må du velge dato først, deretter riktig produkt.

r

Matallergier

Har du en matallergi?

Gi oss beskjed om dette ved bestilling.

Belønn deg selv med en sosial julebordsweekend på Venabygdsfjellet!

Dersom du velger en komplett julebordsweekend på Venabu kan du glede deg til en innbydende frokostbuffet hver morgen. Formiddagene kan du gjerne bruke utendørs i den friske fjellufta. Om du foretrekker å kose deg inne foran peisen, har vi et stort utvalg te og kaffe tilgjengelig i stuene. På hotellet finner du også spillrom med biljard, bordtennis og fotballspill. Tv-rom, treningsrom og badstuene er også åpne. En lett lunsj lørdag er inkludert i julebordsweekend.

Les mer om Venabus matfilosofi.

Vi tilbyr transport i Ringebu kommune

Dersom du bor eller har hytte i Ringebu kommune, og ønsker å delta på julebord eller rakfisklag, tilbyr vi transport t/r.

Når du bestiller rakfisklag eller 5-retters julemiddag, kan du notere i notatfeltet at du ønsker tilbud på transport. Skriv hvor du ønsker transport fra og hvor mange dere er.

OBS!

For å reservere kun 5-retters julemiddag eller kun rakfisklag (uten overnatting) må du velge dato først, deretter riktig produkt.

Fra Hytteboka:

«Deilig mat»

“Takk for supert opphold – god deilig mat og top service!!!”

Tone og Eivind

«Usedvanlig koselig betjening»

“Hjertelig takk for et meget hyggelig opphold, ikke minst for en usedvanlig koselig betjening og god mat”

Rudolf og Inger

«Vi kommer tilbake«

Tusen takk for nydelige dager her på Venabu. Excellent kjøkken – fortsett med det! Vi kommer tilbake.

Eldrid og Ingrid

«God mat og godt drikke»

“Atter en fin helg her. God mat, godt drikke. Hærlig vær og godt skiføre.”

Solveig og Kjell

Kanskje du også er interessert i

Konfekter | Venabu Fjellhotell og Hytter

Jul på Venabu

Vi ønsker deg velkommen til en trivelig og tradisjonell julefeiring på Venabu. Her blir du tatt godt i mot, du kan slappe godt av og bruke dagene på det som er viktig for deg. Vi byr på hvit jul, god mat, et komfortabelt rom og julestemning!
Viltaften - smakebiter | Venabu Fjellhotell og Hytter

Viltaften

En helaften opplevelse på Venabygdsfjellet med vår 12-retters viltaften. En kveld med spennende smaker fra villmarken, med hvileretter og desserter. Inkludert i prisen er drikkepakke, du velger mellom vinpakke, ølpakke og alkoholfri drikkepakke.

En kveld der du kan kose deg med god mat, god drikke og hverandres selskap!

Ølsmaking - Venabu Fjellhotell - foto:Olav Storm

Ølsmaking

Vår lokale ølkjenner Gunnar har bred erfaring med å brygge øl. Han har vært med å starte opp kjente ølprodusenter som Nøgne Ø og Atna Øl. Gunnar er en ekte ølentusiast og har god formidlingsevne som gjør ølsmakingen til en fortreffelig opplevelse for den som liker godt øl. Lær mer om hvordan du kan gjøre ølsmaken enda bedre med riktige matretter og snacks til de ulike ølene.