À la carte
Sommer*
Vår à la carte er åpen hver dag fra kl. 11.00–17.00.
OBS! For å bestille må du velge ønsket dato først, deretter produktet.
* Vinterens à la carte meny er redusert til kake, rømmevafler og kaffebarmenyen.
Vi serverer lunsjbuffet kl 1330-1500 i vintersesongen.
3-retters middag
Serveres daglig kl. 19.00.
«En smak av norsk tradisjon»
Serveres hver onsdag kl. 19.00.
Varmretter
Halv pris for barn under 12 år.
Pannestekt fjellørret
Serveres med rømmesaus, kokte poteter og agurksalat.
kr 265,-
Allergener: fisk, laktose
Elgkarbonader fra Annis Pølsemakeri
Serveres med med stekt sopp, friske grønnsaker, poteter og rørte tyttebær.
kr 255,-
Allergener: laktose
Finnbiff – gryte av reinskjøtt
Serveres med frisk salat, stekt sopp, potetmos, rørte tyttebær.
kr 255,-
Allergener: laktose
Gourmetpølser fra Annis Pølsemakeri
Serveres med salat og potetsalat.
kr 255,-
Allergener: egg, sennep, laktose
Omelett med ost og skinke
Serveres med brød og blandet salat.
kr 170,-
Allergener: gluten*, egg, melk
* kan serveres med glutenfritt brød
Vegetaromelett med ost og sopp
Serveres med brød og blandet salat.
kr 170,-
Allergener: gluten*, egg, melk
* kan serveres med glutenfritt brød
Tradisjonsmat
Rømmegrøt
Serveres varme rosiner, smør, sukker og kanel. Rød saft til drikke er inkludert.
kr 115,-
Allergener: gluten, laktose
Rømmegrøt og spekemat
Rømmegrøten serveres varme rosiner, smør, sukker og kanel.
Spekematen serveres med lokalt flatbrød.
Rød saft til drikke er inkludert.
kr 199,-
Allergener: gluten, laktose
Spekemattallerken med lokale kjøttprodukter
Venabus spekeskinke og speket kjepølse, viltpølse fra Annis Pølsemakeri, fenalår fra lokale gårder.
Serveres med potetsalat og lokalt flatbrød.
kr 195,-
Allergener: gluten, laktose
Salater
Sommersalat
Blandet grønn salat med agurk, tomater, oliven og fetaost. Serveres med brød og smør.
Kr 160,-
Allergener: gluten*, laktose
*kan serveres med glutenfritt brød
Smørbrød
*Alle våre smørbrød kan serveres med glutenfritt brød.
Elgkarbonade
Smørbrød med elgkarbonader fra Annis Pølsemakeri, serveres med stekt sopp.
Kr 149,-
Allergener: gluten*, laktose
Røkt ørret
Smørbrød med røkt ørret og egg.
Kr 149,-
Allergener: egg, gluten*, laktose
Rekesmørbrød
Smørbrød med majones og sitronskive
Kr 149,-
Allergener: skalldyr, egg, gluten*, laktose
Brie
Smørbrød med brie og salat.
Kr 149,-
Allergener: gluten*, laktose
Varm toast
Grillet smørbrød med brød fra Bakeriet i Lom. Skinke, os og sennep.
Kr 99,-
Allergener: sennep, gluten*, laktose**
**Kan serveres uten smør, med laktosefri ost
Dagens retter
Dagens varmrett
Kaffe/te med påfyll er inkludert i prisen
Kr 230,-
Allergener: Spør servitøren
Dagens suppe
Serveres med brød og smør
Kr 130,-
Allergener: Spør servitøren
Dagens vegetarrett
Kaffe/te med påfyll er inkludert i prisen
Kr 175,-
Allergener: Spør servitøren
Lokale godbiter
Tapastallerken for 2 med dagens utvalgte lokale godbiter
Kr 450,-
Allergener: Spør servitøren
Dagens dessert
Kr 95,-
Allergener: Spør servitøren
Fra kaffedisken
Hjemmebakt kake
Pris og utvalg varierer fra dag til dag, kom innom og ta en titt.
Mors rømmevafler kr. 70,-
(6 hjerter)
Serveres med hjemmerørte bær og seterrømme. Oppskriften har vært brukt på Venabu i over 70 år.
Allergener: gluten, laktose
Kaffemeny
Espresso 38,-
Americano 40,-
Cappucino 48,-
Caffe latte 49,-
Iskaffe 50,-
Hjemmelaget kakao med pisket krem 60,-
Traktekaffe 30,-
Te: Velg din favoritt fra vårt rike utvalg 30,-
Våre råvarer og oppskrifter
Kvalitet fra Annis Pølsemakeri
Annis Pølsemakeri er viden kjent for sine kjøttprodukter, og er en av få spesialiserte slakterforretninger i Innlandet. Hovedfilialen ligger i Ringebu, men Annis Pølsemakeri har også en filial i mathallen i Oslo som drives av hennes sønn. Annis kvalitetsprodukter passer godt inn i vår á la carte meny. Annis Pølsemakeri ligger i Ringebu, kun 20 minutters kjøring fra Venabu. Stopp innom henne på veien hjem!
Venabus spekemattallerken
God spekemat er skikkelig godt, og på Venabu får du servert speket kjøtt av høy kvalitet. På vår spekemattallerken får du spekeskinke og kje-pølse som er speket på Venabu. Kje-kjøttet er lokalt og kommer fra Midtmoen Gård i Ringebu. På tallerkenen finner du også viltpølser fra Annis Pølsemakeri og fenalår fra lokale gårder.
Sammen med spekematen serveres seterrømme og flatbrød bakt av vår lokale flatbrødbaker i Ringebu.
Mors wienerbrød
Birgit Tvete og Venabu Fjellstue var viden kjent for sine smakfulle wienerbrød, og mang en bilferierende turist tok turen innom for å smake på den saftige gjærbaksten på 50-tallet. Vi har hentet opp igjen oppskriften, og i løpet av sommersesongen er det ikke rent sjeldent at du finner Venabus wienerbrød som dagens kake. Gled deg til et luftig wienerbrød, hvor vi ikke har holdt tilbake på hverken smør eller andre godsaker.