Mindfulness i naturen weekend

Datoer

17. – 19. juni 2022

9. – 11. september 2022

Dette kurset undervises på engelsk

Pris

Fra 4120,- pr pers
2150,- pr pers for kun kurs og lunsj lørdag+søndag (overnatting ikke inkl)

Vanskelighetsgrad

Nybegynner til erfaren

Dette programmet bil passe både de som er helt nye og de som allerede praktiserer Mindfulness.

Gruppestørrelse

Minimum 4, maksimum 8.

Aktivitetsnivå

Vi vil tilbringe så mye tid som mulig utendørs, gå opp til 7 km, sitte og ligge i terrenget. Vi tilpasser lengden på turen etter gruppen.

Ro, klarhet og avslapping

Dette er bare noen av fordelene Mindfulness kan tilføre tilværelsen vår. Mindfulness bidrar også til økt konsentrasjon, livsglede og bedre relasjoner til andre. I løpet av helgen utforsker vi styrken i Mindfulness.

Mindfulness er i vinden om dagen. I løpet av kurset håper vi å kunne avmystifisere begrepet. Med ulike Mindfulness-øvelser vil vi finne mulighet for å samle seg selv og bringen deg nærmere naturen. I tillegg blir det lagt vekt på å gjøre dette «nærværet» til en del av hverdagen.

Hvorfor naturen?

Å tilbringe tid ute i naturen har beviselig mange positive effekter både for livet vårt og våre relasjoner til andre. Å praktisere Mindfulness utendørs beriker opplevelsen. Programmet legger opp til øvelser inne og ute, med fokus på roe ned og finne tilbake til oss selv i naturen.

Velg full pakke eller kun kurs

Kurset «Mindfulness i naturen» er tilgjengelig som en fullstendig pakke med overnatting, kurs og alle måltider inkludert i prisen, og som «kun kurs»-pakke, der kun mindfulness-programmet og lunsj lørdag og søndag er inkludert i prisen.

Fra Hytteboka:

“Jeg synes det var en veldig god opplevelse å lære og praktisere mindfullness i naturen. Positivt med kombinasjon av bevegelse og fysisk ro. Joy har en behagelig stemme og det var lett å følge praksisene. For meg var det uproblematisk at hun snakker engelsk. En slik weekend anbefales!!”
Lill

 

Helgeprogram med “Mindfulness i naturen»

Mindfulness i naturen | Venabu Fjellhotell og Hytter | Foto: Kristine Øihaugen
Fredag - Ankomstdag

Innsjekk fra kl 15:00

19:00 3-retters middag

20:30 Introduksjon til helgen og øvelsene

Lørdag
Roe ned, fem sanser og alenetid i naturen

08:00 Frokost og smøring av matpakke

09:30 Øvelser og «Check-in»

10:30 Vi tar turen ut for dagen og tar med matpakke

16:00 – 16:30 Tilbake på hotellet
Fritid

19:00 3-retters middag

Søndag
Introduksjon til “body scan» og Mindfulness i hverdagen

08:00 Frokost

09:30 Øvelser og «Check-in»

10:30 Vi tilbringer formiddagen utendørs. Intro til «body scan»-øvelsen, praktisering i hverdagen og mulig til å stille spørsmål

13:30 – 15:00 Lunsj på hotellet

Utsjekk og avreise

Med forbehold om endringer i programmet. Vi tilpasser oss gruppen og værforholdene.

Fra Hytteboka:

“Mindfullnesshelg på Venabu (6.-8. august 2021) var et deilig avbrekk fra hverdagen. Vi var heldige med været og fikk gjøre alle øvelsene ute i fjellheimen. Helt klart en flott opplevelse.
Instruktør Joy ledet oss gjennom en rekke mindfullnessøvelser, gående, sittende og liggende, i ulike fjellområder i nærheten av hotellet. Vi fikk også tips til hvordan gjøre øvelser i en ellers travel hverdag.
Joy er kunnskapsrik på flere områder enn mindfullness og lærte oss også et og annet om Rondane og dyrelivet der. Med sitt gode vesen skapte hun en rolig og varm stemning, og ledet øvelsene med svært behagelige instruksjoner. Oppholdet på Venabu Fjellhotell er også verdt å trekke frem. Veldig bra frokost og deilige 3-retters hver kveld. En super helg!”
Janne

Din Mindfulness-lærer:

Joy O´Flanagan

Mindfulness lærer

Joy har praktisert Mindfulness i ti år og har undervist ved britiske «Mindfulness Association».

Hun er også internasjonal turleder, skiinstruktør og har over ti år erfaring med å lede grupper i naturen. Joy brenner for å hjelpe andre med å utforske sitt forhold til naturen og fjellandskapet.

Hun er utdannet fysioterapeut (BSC, Hons) og har flere internasjonalt anerkjente sertifikater for utendørs guiding/undervisning (MLTUK og BASI). Hun har blant annet erfaring fra Alpene, Nord-Amerika, Himalaya, Karakorum-fjellkjeden og Arktis.

 

 

 

 

 

 

 

 

Viktig!

Selv om Mindfulness kan være bra for den mentale helsen er det viktig å understreke at helgen ikke er terapi. Det er ikke egnet for de som får eller nylig har fått behandling for psykiske plager, eller den siste tiden har opplevd store omveltninger i livet sitt, slik som tap av noen som står en nær.

Spørsmål?

Dersom du lurer på om dette er noe for deg eller har andre spørsmål, ta kontakt med Joy.

e: joy@venabu.no

Dette er inkludert:
  • Mindfulness-undervisning i en støttende og rolig atmosfære
  • Øvelser du kan bruke i hverdagen
  • Komfortabel overnatting på familiedrevne Venabu
  • Smakfulle måltider fra middag fredag til lunsj søndag
  • Gratis kaffe fritt tilgjengelig i stuen

Fra Hytteboka:

“Å praktisere mindfullness i omgivelsene rundt Venabygd var en god opplevelse. Å kombinere mindfullness med natur, ga det å være ute i naturen en ny dimensjon.
Kurset passer for både dem som har praktisert mindfullness tidligere, og for dem som ikke har noen forkunnskaper. Man får veldig god introduksjon og veiledning av Joy.
Kurset inneholdt øvelser som enkelt kan implementeres i en travel hverdag.
Selve kurs-innholdet kombinert med hotelloppholdet, maten og naturen Venabygd byr på, gjorde dette til en weekend jeg sent vil glemme. Dette var et opphold jeg sterkt vil anbefale.
Venabu Fjellhotell var et hotell med god service og fantastisk mat.”
Linda

Kanskje du også vil like

Tai Chi og Qi Gong

Lær Tai Chi og Qi Gong i idylliske omgivelser på Venabu Fjellhotell. Kursene våre passer for deg med lite eller ingen erfaring fra Tai Chi/Qi Gong.

Yogaferie "Re-energize"

7-dagers yogaferie med fokus på å la kroppen få restituere og hente energi – en uke der du kan lade batteriene!

Jentehelg: "Yoga and Bliss"

En morsom yogahelg for begynnere.