Mindfulness i naturen weekend

Datoer

2024

5. – 7. juli 2024

27. – 29. september 2024

Pris

2024 pris

4550,- pr pers
2250,- pr pers for kun kurs og lunsj lørdag+søndag (overnatting ikke inkl)

Vanskelighetsgrad

Nybegynner til erfaren

Dette programmet vil passe både de som er helt nye og de som allerede praktiserer Mindfulness.

Gruppestørrelse

Minimum 4, maksimum 10.

Aktivitetsnivå

Vi vil tilbringe så mye tid som mulig utendørs, gå opp til 7 km, sitte og ligge i terrenget. Vi tilpasser lengden på turen etter gruppen.

Ro, klarhet og avslapping

Dette er bare noen av fordelene Mindfulness kan tilføre tilværelsen vår. Mindfulness bidrar også til økt konsentrasjon, livsglede og bedre relasjoner til andre. I løpet av helgen utforsker vi styrken i Mindfulness.

Mindfulness er i vinden om dagen. I løpet av kurset håper vi å kunne avmystifisere begrepet. Med ulike Mindfulness-øvelser vil vi finne mulighet for å samle seg selv og bringen deg nærmere naturen. I tillegg blir det lagt vekt på å gjøre dette «nærværet» til en del av hverdagen.

Hvorfor naturen?

Å tilbringe tid ute i naturen har beviselig mange positive effekter både for livet vårt og våre relasjoner til andre. Å praktisere Mindfulness utendørs beriker opplevelsen. Programmet legger opp til øvelser inne og ute, med fokus på roe ned og finne tilbake til oss selv i naturen.

Velg full pakke eller kun kurs

Kurset «Mindfulness i naturen» er tilgjengelig som en fullstendig pakke med overnatting, kurs og alle måltider inkludert i prisen, og som «kun kurs»-pakke, der kun mindfulness-programmet og lunsj lørdag og søndag er inkludert i prisen.

Fra Hytteboka:

“Jeg synes det var en veldig god opplevelse å lære og praktisere mindfullness i naturen. Positivt med kombinasjon av bevegelse og fysisk ro…. En slik weekend anbefales!!”
Lill

 

Helgeprogram med “Mindfulness i naturen»

Meditating by a mountain lake Venabu Fjellhotell

Helgens program tilpasses gruppen og naturen for å sikre en god flyt og best mulig opplevelse av Mindfulness-kurset.

Fredag; innsjekk fra kl 15:00

Innsjekk fredag fra kl 15:00.
3- retters middag serveres kl 19:00, etter starter vi kurset med en introduksjon til helgen og øvelsene. 

Lørdag; roe ned, fem sanser og alenetid i naturen

Start dagen med frokost og nistesmøring kl 08:00. 
Vi starter og avslutter hver dag med yogatime – der blir det litt kunnskapsformidling, pusteøvelser, fokus for dagen, og noen enkle yin yoga øvelser.
I løpet av dagen går vi en tur i fjellet og bruker omgivelsene til mindfulnessøvelser. Turen avsluttes med refleksjon og avslapningsøvelse i yogarommet. 
På kvelden serveres en god 3-retters middag. 

Søndag; Mindfulness i hverdagen

Start dagen med en god hotellfrokost på Venabu før vi møtes i yogarommet for formiddagens yogatime og seanse utendørs. Mulighet for å stille spørsmål, og refleksjon rundt hvordan du kan ta med deg verktøyene fra helgens kurs inn i hverdagen.

Lunsjbuffet på hotellet kl 13:30-15:00. Avreise etter lunsj.

 

Med forbehold om endringer i programmet. Vi tilpasser oss gruppen og værforholdene.

Fra Hytteboka:

“Mindfullnesshelg på Venabu (6.-8. august 2021) var et deilig avbrekk fra hverdagen. Vi var heldige med været og fikk gjøre alle øvelsene ute i fjellheimen. Helt klart en flott opplevelse….
Vi fikk også tips til hvordan gjøre øvelser i en ellers travel hverdag.
Oppholdet på Venabu Fjellhotell er også verdt å trekke frem. Veldig bra frokost og deilige 3-retters hver kveld. En super helg!”
Janne

Din Mindfulness-lærer:

Kari Bø

Mindfulness lærer
Kari-Bo-mindfulness-teacher

Kari er oppvokst i Ringebu og er utdannet MBSR-terapeut. Hun har grunnutdanning som lærer, er videreutdannet som spesialpedagog og har senere tatt en rekke kurs, blant annet som mindfulness instruktør. De siste årene har hun jobbet med grupper både i inn-og utland.

Kari er opptatt av å sette enkeltmennesket i sentrum, og legger stor vekt på skape trygge grupper som er en forutsetning for å utforske livet innover og utover. Hun synes naturen på Venabygdsfjellet er raus, og  gir oss helt andre muligheter til å velge en bevisst tilstedeværelse.

 

 

 

 

 

 

 

 

Viktig!

Selv om Mindfulness kan være bra for den mentale helsen er det viktig å understreke at helgen ikke er terapi. Det er ikke egnet for de som får eller nylig har fått behandling for psykiske plager, eller den siste tiden har opplevd store omveltninger i livet sitt, slik som tap av noen som står en nær.

Spørsmål?

Dersom du lurer på om dette er noe for deg eller har andre spørsmål, ta kontakt med oss.

Dette er inkludert:
  • Mindfulness-undervisning i en støttende og rolig atmosfære
  • Øvelser du kan bruke i hverdagen
  • Komfortabel overnatting på familiedrevne Venabu
  • Smakfulle måltider fra middag fredag til lunsj søndag
  • Gratis kaffe fritt tilgjengelig i stuen

Fra Hytteboka:

“Å praktisere mindfullness i omgivelsene rundt Venabygd var en god opplevelse. Å kombinere mindfullness med natur, ga det å være ute i naturen en ny dimensjon.
Kurset passer for både dem som har praktisert mindfullness tidligere, og for dem som ikke har noen forkunnskaper.
Kurset inneholdt øvelser som enkelt kan implementeres i en travel hverdag.
Selve kurs-innholdet kombinert med hotelloppholdet, maten og naturen Venabygd byr på, gjorde dette til en weekend jeg sent vil glemme. Dette var et opphold jeg sterkt vil anbefale.
Venabu Fjellhotell var et hotell med god service og fantastisk mat.”
Linda

Kanskje du også vil like

Tai Chi og Qi Gong

Lær Tai Chi og Qi Gong i idylliske omgivelser på Venabu Fjellhotell. Kursene våre passer for deg med lite eller ingen erfaring fra Tai Chi/Qi Gong.

Yoga og ridning

Rideferie med yogatimer tilpasset rytteres behov. Gruppe for erfarne ryttere og uerfarne ryttere.

Jentehelg: "Yoga and Bliss"

En morsom yogahelg for begynnere.