Venabu - sertifisert «Miljøfyrtårn»

Venabu sitt miljøarbeid

 

 

 

 

 

 

Vi tar miljøansvar for fremtiden

Venabu – sertifisert «Miljøfyrtårn»

Venabu Fjellhotell og Hytter er Miljøfyrtårn sertifisert og i prosessen med å bli Green Key sertifisert. Det vil si at vi er opptatt av å fremme en miljøvennlig og bærekraftig utvikling i vår bedrift og i vårt lokalmiljø. Venabu Fjellhotell og Hytter ønsker å bidra til en bærekraftig utvikling både miljømessig, sosialt og økonomisk. Vi har som mål og drive en kontinuerlig forbedring av virksomheten. I mange år og i flere generasjoner, har vi tatt mange bærekraftige valg.
Nå er vi dobbelt sertifisert og kan dermed bruke det beste fra begge miljøsystemer. Det gir oss et mer systematisk oppsett hvor vi kan dokumentere og overvåke at vi driver med bærekraftig utvikling.

Natur og kultur

Venabu har i alle år hatt naturen som arena for aktiviteter og opplevelser og har alltid vært opptatt av å ta vare på våre naturkvaliteter.

Det er det vi lever for og av. Vårt område har en rik kulturarv og rike tradisjoner innen håndverk og mat som vi gjerne vil bidra til at vi tar vare på. Vi ønsker å formidle vår rike kulturarv til våre gjester. Det gjøres både gjennom maten vi serverer og historiene som fortelles.

Mat

Mat og måltider er en stor del av opplevelsen ved å bo på hotell. Vi har alltid vært opptatt av å bruke råvarer fra lokalområdet og lage mat fra bunnen av. Mange av kjøtt- og fiskeproduktene er lokale og blir bearbeidet og tilberedt på Venabus kjøkken. Vi har hjemmelaget syltetøy av lokale bær på frokostbordet og på rømmevaflene.

Matsvinn er også noe vi tar på alvor og vi har alltid vært nøysomme og ikke kastet mer enn nødvendig av mat. Bidra gjerne med å redusere matsvinn ved å spise opp maten du forsyner deg med.

Avfall og rengjøring

Vi jobber med å bytte ut rengjøringsmidler til miljømerkede produkter og kjøper nå kun inn miljømerket såpe til bad og toaletter. Alle engangsprodukter resirkuleres.

Vi kildesorterer i alle fraksjoner som vi har muligheter for å levere i. Vi ser helst at du som gjest hos oss bidra til å redusere og sortere avfall. Det kan du gjøre ved å kildesortere avfall på rommet og ikke minst; ta med deg alt avfall tilbake når du er på tur, slik at det ikke blir liggende i naturen.

Energi og vann

Vi har jobbet med å innarbeide gode rutiner for å spare vann og energi. Store varmtvannstanker er f.eks. byttet ut med flere små som varmes opp med jordvarme. Vi kan fjernstyre panelovnene på rommene fra resepsjonen. Bidra gjerne med å spare både vann og energi når du er gjest hos oss.

Transport

Vi legger til rette for at våre gjester skal kunne benytte kollektiv transport til og fra Venabu. Hotellet har egen minibuss og elbil, og vi henter på togstasjonen i Ringebu.

Om Miljøfyrtårn

Miljøfyrtårn er et anerkjent og effektivt verktøy for sertifisering og miljøledelse, og Norges mest brukte sertifikat for virksomheter som vil dokumentere sin miljøinnsats og vise samfunnsansvar. Les mer: www.miljofyrtarn.no.

 

Om Green Key

Green Key har over 50 medlemsbedrifter i Norge, og er et internasjonalt anerkjent miljømerke. Det stiller miljøkrav innenfor 11 forskjellige kategorier og er også godkjent av diverse FN organisasjoner.
Mer om Green Key: www.fee.no

Sertifisert Miljøfyrtårn

Kontakt oss

Kan vi hjelpe deg med noe?

15 + 14 =

Please do the math, to prove you are not a robot. Thanks.
*Please include the international dialing code

kontakt

Venabu Fjellhotell
Rondeveien 860

N-2632 Venabygd

Tel: +47 61 29 32 00

E-post: [email protected]