Venabu - Miljøfyrtårn

           

Vi tar ansvar for fremtiden

Venabu er sertifisert «Miljøfyrtårn»

Venabu Fjellhotell og Hytter er Miljøfyrtårn-sertifisert. Det vil si at vi er opptatt av å fremme en miljøvennlig og bærekraftig utvikling i vår bedrift og i vårt lokalmiljø. Venabu Fjellhotell og Hytter ønsker å bidra til en bærekraftig utvikling både miljømessig, sosialt og økonomisk. Vi har som mål og drive en kontinuerlig forbedring av virksomheten. I mange år og faktisk i flere generasjoner, har vi tatt mange bærekraftige valg. Nå har valgt å miljøsertifisere bedriften som Miljøfyrtårn for å arbeide mer systematisk med dette og kunne dokumentere vårt arbeid med bærekraftig utvikling.

Natur og kultur

Venabu har i alle år hatt naturen som arena for aktiviteter og opplevelser og har alltid vært opptatt av å ta vare på våre naturkvaliteter. Det er det vi lever for og av. Vårt område har en rik kulturarv og rike tradisjoner innen håndverk og mat som vi gjerne vil bidra til at vi tar vare på. Vi ønsker å formidle vår rike kulturarv til våre gjester. Det gjøres både gjennom maten vi serverer og historiene som fortelles.

Mat

Mat og måltider er en stor del av opplevelsen ved å bo på hotell. Vi har alltid vært opptatt av å bruke råvarer fra lokalområdet og lage mat fra bunnen av. Mange av kjøtt- og fiskeproduktene er lokale og blir bearbeidet og tilberedt på Venabus kjøkken. Vi har hjemmelaget syltetøy av lokale bær på frokostbordet og på rømmevaflene. Matsvinn er også noe vi tar på alvor og vi har alltid vært nøysomme og ikke kastet mer enn nødvendig av mat. Bidra gjerne med å redusere matsvinn ved å spise opp maten du forsyner deg med.

Avfall og rengjøring

Vi jobber med å bytte ut rengjøringsmidler til miljømerkede produkter og kjøper nå kun inn miljømerket såpe til bad og toaletter Vi kildesorterer i alle fraksjoner som vi har muligheter for å levere i. Vi håper du som gjest hos oss vil bidra til å redusere og sortere avfall. Det kan du først og fremst gjøre ved å kildesortere avfall på rommet og ikke minst; ta med deg alt avfall tilbake når du er på tur, slik at det ikke blir liggende i naturen.

Energi og vann

Vi har jobbet med å innarbeide gode rutiner for å spare vann og energi. Store varmtvannstanker er f.eks. byttet ut med flere små som varmes opp med jordvarme. Vi kan fjernstyre panelovnene på rommene fra resepsjonen. Bidra gjerne med å spare både vann og energi når du er gjest hos oss.

Transport

Vi legger til rette for at våre gjester skal kunne benytte kollektiv transport til og fra Venabu. Hotellet har egen minibuss og vi henter på togstasjonen i Ringebu.

Om Miljøfyrtårn

Miljøfyrtårn er et anerkjent og effektivt verktøy for sertifisering og miljøledelse, og Norges mest brukte sertifikat for virksomheter som vil dokumentere sin miljøinnsats og vise samfunnsansvar. Les mer: www.miljofyrtarn.no.  
Sertifisert Miljøfyrtårn

Kontakt oss

Kan vi hjelpe deg med noe?

2 + 13 =

Please do the math, to prove you are not a robot. Thanks.
*Please include the international dialing code

kontakt

Venabu Fjellhotell
Rondeveien 860 N-2632 Venabygd Tel: +47 61 29 32 00 E-post: [email protected]