Viktig å vite for deg som skal på ridetur

Det er viktig at du setter deg inn i praktisk info før du skal delta på ridetur. Om du har noen spørsmål kan du gjerne kontakte oss på [email protected]

Påmelding

Påmelding til rideturer kan gjøres via tlf/SMS 9221 3456 eller E-post: [email protected] eller Facebook Venabustallen. Påmelding bør skje innen kl 1800 dagen i forveien.

Avmelding

Avmelding må skje senest kl 0800 samme dag som turen skal arrangeres, ved avmeldinger senere enn dette sender vi faktura for hele beløpet. For større grupper kan andre frister gjelde. Avmelding må skje ved å sende SMS til 9221 3456.

Avbestillingsregler for rideturer

Avbestilling som gjøres kort tid i forveien må gjøres pr sms til tlf 9221 3456.

Avbestillingsfrist for enkeltturer er kl 1800 dagen i forveien.
Andre frister kan gjelde for større grupper.
Les mer om avbestillingsregler.

Forsikring

Deltakelse på hesteaktiviteter skjer på eget ansvar. Du er selv ansvarlig for å ha en ulykkesforsikring som dekker ridning/hesteaktiviteter.

Venabustallen har ansvarsforsikring på sine tjenester. Dette vil si at skader som måtte oppstå blir dekket når det kan vises til at senteret har handlet uaktsomt, og ellers ikke. Vi anbefaler våre gjester å tegne egne reiseforsikringer.

Les mer hva deltakelse på eget ansvar innebærer.

Nivå/vanskelighetsgrad på rideturer og rideferier

Vi har rideturer og rideferier for ryttere på alle erfaringsnivå. Rideturene er delt inn i fire nivåer;

Leierunde – Hesten leies av en av våre ansatte. Turen foregår i skritt og er beregnet på barn og engstelige voksne/voksne med særskilte behov.

Skritt – Turen vil foregå i skritt, og det blir kun ridd trav om alle på gruppen ønsker det, og turleder mener det er forsvarlig ut fra gruppens nivå. Turer med nivå skritt krever ingen forhåndskunnskaper, men barn under 10 år må delta på instruksjon før de kan ri tur på nivå skritt

Trav – Turen vil foregå i skritt og noe trav. For å delta kreves det at du er komfortabel med å styre hesten i trav.

Galopp – Turen vil i hovedsak foregå i skritt, med strekninger med trav og galopp. For å delta må man mestre galopp godt.

Oppmøte og betaling

Møt opp i Venabustallen ca 15 minutter før turen starter.

Du kan betale med kort (debit og de fleste typer kredittkort) i stallen. Betaling skal skje før rideturen.

Hygiene

Husk å begrense eventuell smittefare mellom ulike besetninger! Vi ber om at alle som rir hos oss bruker rene klær og sko, samt er nøye med håndhygienen.

Vi har ekstra tiltak mtp Covid-19-pandemien. Dette innebærer at alle må ri med hansker og ellers holde god håndhygiene og avstand fra andre. Vi har hansker til salgs til 35,- pr par. Alt låneutstyr blir jevnlig rengjort.

Når du bestiller ridetur får du informasjon om evnt andre tiltak som gjelder på daværende tidspunkt.

Utstyr

Alle må ri med hjelm og hansker på våre turer.
Vi har hjelmer til utlån. Vi anbefaler også at man rir med sko som går over ankelen og som har litt hæl.
Det kan bli både kaldt og vått på fjellet, så husk varme klær!

Les mer om hva du bør pakke med til rideferien.

Vektgrense

De fleste hestene har en vektgrense rundt 100kg.

Deltakelse på eget ansvar

Venabustallen har ansvarsforsikring på sine tjenester. Dette vil si at skader som måtte oppstå blir dekket når det kan vises til at senteret har handlet uaktsomt, og ellers ikke. Vi anbefaler våre gjester å tegne egne reiseforsikringer.

Venabustallen kan ikke holdes ansvarlig for evnt skader du måtte pådra deg på ridetur eller under aktiviteter/stell av hestene.
For eksempel om du blir tråkket på av hesten, hesten hopper til siden/skvetter, snubler eller lignende vil ikke Venabustallen eller våre turledere holdes ansvarlig for en evnt skade du måtte pådra deg.

Avbestillingsregler

For enkeltpersoner

Avbestilling av ridetur må skje senest kl 1800 dagen før turen. Vi har stor pågang, så vi ber om at du avbestiller så tidlig som mulig.
Ved avbestilling etter fristene vil man bli fakturert for turen i sin helhet.

For grupper

For grupper på mer enn 5 personer vil avbestillingsfristen variere fra sesong, det vil stå i bekreftelsen din hvilken frist som gjelder.

For rideferier gjelder andre frister. Dersom man velger å ikke delta på alle turene i en pakke, vil man fortsatt måtte betale full pris.

Revidert 14. april 2022.

Spørsmål?

Ingeborg Victoria Tvete

Stallmester

tlf +47 9221 3456

e-post: [email protected]