Yoga og mindfulness på Venabygdsfjellet

Stress ned og ta en pause fra hverdagen med yoga og mindfulness, eller kom i balanse med Tai Chi og Qi Gong. Vi bruker naturen og området rundt oss aktivt i programmene. Å komme tettere på naturen hjelper oss å finne balansen og roen i oss selv. Vi ønsker deg velkommen til yoga, mindfulness og Tai Chi/Qi Gong på Venabu.

De fleste av våre yoga- og mindfulnessferier passer for deg med liten eller ingen erfaring med yoga. Du er selvsagt også hjertelig velkommen til å bli med selv om du har noe mer erfaring – instruktørene er flinke til å legge opp timene slik at de passer til de enkelte deltakerne.

Yoga kombinerer bevegelser og pust med mentale avspenningsteknikker, og hjelper deg å finne balansen fysisk, mentalt og følelsesmessig.

Mindfulness handler om å være tilstede her og nå. Du lærer å takle utfordringer, følelser og tanker på en måte som er hensiktsmessig for deg selv.

Tai Chi er en gammel kampkunst der bevegelsene er basert på tradisjonell kinesisk medisin. Viktige grunnstener er mentalt fokus, avspenning og effektive bevegelser med god kroppsholdning. Våre Tai Chi ferier kombineres med Qi Gong – skånsomme bevegelser rettet mot å øke sirkulasjonen og mobiliteten i vevet.

Alle våre ferier og timer ledes av sertifiserte og dyktige instruktører.

Sommerens ferier
Yoga og mindfulness

Tai Chi og Qi Gong - Venabu Fjellhotell - Brynjulf Haugan

Fra 4500,-

pr pers

Tai Chi / Qi Gong:

Tai Chi og Fibromyalgi

2.-4. juli 2021
13.-15. august 2021

Et praktisk kurs skreddersydd for deg med fibromyalgi eller andre muskel-/skjelettplager. Kurset ledes av Brynjulf Haugan – instruktør og akupunktør, som med 25 års erfaring har spesialisert seg på blant annet behandling og trening ved fibromyalgi.

Qi Gong/Tai Chi kan hjelpe deg på veien mot en sterkere kjernemuskulatur, smidigere bindevev, reduserte smerter og økt energi.

Tai Chi - Venabu Fjellhotell - Brynjulf Haugan

fra 4500,-

pr pers

Tai Chi / Qi Gong:

Tai Chi og Qi Gong nybegynnerkurs

4.-6. juli 2021
10.-12. desember 2021

Dette kurset passer for alle som ønsker å finne en helhetlig avslappende og styrkende treningsform.
Tai Chi og Qi Gong er en skånsom, men effektiv treningsmetode, der man stimulereres fysisk og mentalt. Kurset er lagt opp for at du skal kunne fortsette å trene hjemme, og ha verktøyene du trenger for å øke styrke og fleksibilitet.

Fra 9000,-

pr pers

Yogaferie:

“Re-energize”

Sommeren 2021

Få fornyet energi på denne yogaferien. 5 dager med tid til å bare være og lære. Vi får prøve ulike typer yoga, og finne ut av hva du trives best med. Passer for deg med lite eller ingen erfaring med yoga. 

Sommeryoga - Venabu Fjellhotell - Venabygdsfjellet

fra 3950,-

pr pers

Jentehelg:

“Yoga and Bliss”

Sommeren 2021

Ta med venninnene på yogahelg i sommer! Programmet passer for deg med lite eller ingen tidligere yogaerfaring, og som ønsker å prøve ut denne treningsformen designet for å gi deg ro og harmoni i en ellers travel hverdag.

fra 2400,-

pr pers

Mynte yoga

Midtsommer Yoga Weekend

25.-27. juni 2021

Yogaferie for deg som vil fordype deg i meditasjon og pust (pranayama). Bli med på en reise i det indre som stilner følelser og tanker, og klarner sinnet.
Naturen og omgivelsene brukes aktivt i veiledningen og undervisningen. Instruktør er Elisabeth fra Mynte Yoga.

Fra 6750,-

pr pers

Kombiner to aktiviteter:

Rideferie med yoga

Man-fre, uke 32-34

Ferien for deg som ønsker å tilbringe dagene sammen med hestene ute i fjellet, kombinert med yogaens gode restituerende egenskaper. Vi har grupper for ryttere på ulike nivå, og du trenger ingen tidligere erfaring med yoga for å delta.

Fra 4250,-

pr pers

Helg med yoga og hest:

Rideweekend med yoga

fre-søn, uke 33-35

Ferien for deg som vil ha en helg med kombinasjonen av to beroligende aktiviteter; ridning i fjellet og yoga både i vakker natur og innendørs. Vi har grupper for erfarne ryttere og grupper for begynnere. Yogatimene legges opp slik at du ikke trenger å ha noen tidligere erfaring med yoga for å delta.

Fra 4120,-

pr pers

mindfulness weekend

Mindfulness i naturen

6. – 8. august 2021

24. – 26. september 2021

Bli med og utforsk Mindfulness, ute i naturen. Lær hvordan du gjør det til en del av hverdagen din. Ro deg ned og samle energi i vakker natur.

Vinterens yogaferier

Foto: @Dreaminvan

3950,-

pr pers

Yogahelg: 

“Winter Yoga Break”

Fredag-søndag uke 7, 8, 12 og 16

Få en pause fra hverdagens stress på vår vinteryogahelg. I løpet av helgen får du prøve ulike stiler yoga – også snow yoga!
Finn ut hva yoga betyr for deg, og bli kjent med hvilke stiler som treffer deg best.

Foto: Robert Molnar

kommer snart

pr pers

Yogaferie: 

“Winter Yoga Bliss”

torsdag 4. mars til søndag 7. mars

Nyt en langhelg på fjellet med ulike stiler yoga, guidet trugetur og tid til å bare være. Bliss eller lykksalighet trenger vi alle litt mer av i livet, og vi håper at denne pakken kan gi deg nettopp dette – en pause og lykksalighet.

Yogatimer i sesongene

Yogatimer:

Ulike stiler yoga

I sommer- og vintersesongen 2021

I sesongene tilbyr vi yogatimer flere dager i uken. Du er velkommen til å være med uansett utgangspunkt og erfaring. Det er ulike tema de ulike dagene, og du kan lese mer om programmet ved å klikke på knappen under.

Fra Hytteboka:

“16 stk på yoga/silence retreat. Helt uforglemmlig fint. Underbar vegetar mat – underbart vertskap – underbart sted. Takk for oss

Aud og Gunhild

Et sted å føle seg hjemme

Venabu er kjent for sin koselige og uhøytidelige atmosfære. Roen og stemningen på hotellet setter en fin ramme rundt yogaferiene. Dette er et ypperlig sted for mindfulness. Hotellet er omgitt av fjellene, bjørkeskog og det lille fjellvannet Fiskeløysa. Her er det flere steder å trekke seg tilbake, meditere og hvile når man ønsker det. Hotellets peisestue er et naturlig samlingspunkt der man kan møte andre og bli kjent, eller fordype seg i en god bok.

Hvorfor velge yogaferie på Venabu?

Venabu ligger på fjellplatået Venabygdsfjellet – et åpent og rullende landskap med fjelltopper, bjørkeskog, fosser, elver og fjellvann. Rett utenfor hotelldøren kan du få følelsen av å komme tettere på fjellet og naturen. Finere omgivelser for yoga og mindfulness skal du lete lenge etter.

Gode naturopplevelser har vært viktig å dele for oss på Venabu – helt siden grunnlegger Arvid Tvete begynte å merke de første turstiene. Vi vet at naturen hjelper oss å finne roen og balansen i livet, og at litt tid ute kan klarne hodet og gjøre utfordringer litt lettere. Derfor velger vi å bruke den fantastiske naturen vi har rundt oss aktivt i våre yoga- og mindfulnessferier.

For at kroppen skal ha det godt, trenger den fysisk aktivitet, balanse mentalt og emosjonelt, og ikke minst næringsrik ernæring. På våre yogaferier har vi en helhetlig tilnærming, og god og sunn mat er en viktig del av tilbudet. Venabu er kjent for sitt gode kjøkken med hjemmelaget mat, ofte basert på lokale råvarer. Du kan velge vegetarmeny om du ønsker det, og har du noen allergier eller diettbehov tilpasser vi så klart menyen etter dette.

overnattingen

Bo godt og komfortabelt på Venabu

Venabu Fjellhotell

Venabu eies og drives av familien Tvete. Siden begynnelsen har mottoet “Vennlighet og hjelpsomhet” stått sterkt, og vi er opptatt av å tilby et overnattingssted med sjel – et sted du føler deg som hjemme. 

Venabu Hytter

Venabu har åtte høystandard laftehytter i ulike størrelser. I disse koselige hyttene finner du det du trenger, og du kan nyte luksusen av privatlivet kombinert med tilgang til alle hotellets fasiliteter. 

Aktiviteter for alle

Venabygdsfjellet byr på mange spennende aktiviteter både sommer og vinter. Her finner du noe for enhver smak!

For den som er glad i matopplevelser er ølsmaking, “En smak av lokal tradisjon” og viltaften verdt å undersøke.

For den som liker aktiviteter som får adrenalinet opp kan ridetur eller hundekjøring være midt i blinken. Om du heller foretrekker en beroligende ferieaktivitet er kanskje kanefart det riktige valget for deg.

I tillegg til aktiviteter gjennom sesongene, tilbyr Venabu en rekke spennende kurs og aktive ferier. Fotokurs, ølbryggekurs og skinnfellkurs er bare noe av det du har å velge mellom!