Yoga, Tai Chi og mindfulness på Venabygdsfjellet

Stress ned og ta en pause fra hverdagen med yoga og mindfulness, eller kom i balanse med Tai Chi og Qi Gong. Vi bruker naturen og området rundt oss aktivt i programmene. Å komme tettere på naturen hjelper oss å finne balansen og roen i oss selv. Vi ønsker deg velkommen til yoga, mindfulness og Tai Chi/Qi Gong på Venabu.

De fleste av våre yoga- og mindfulnessferier passer for deg med liten eller ingen erfaring med yoga. Du er selvsagt også hjertelig velkommen til å bli med selv om du har noe mer erfaring – instruktørene er flinke til å legge opp timene slik at de passer til de enkelte deltakerne.

Yoga kombinerer bevegelser og pust med mentale avspenningsteknikker, og hjelper deg å finne balansen fysisk, mentalt og følelsesmessig.

Mindfulness handler om å være tilstede her og nå. Du lærer å takle utfordringer, følelser og tanker på en måte som er hensiktsmessig for deg selv.

Tai Chi er en gammel kampkunst der bevegelsene er basert på tradisjonell kinesisk medisin. Viktige grunnstener er mentalt fokus, avspenning og effektive bevegelser med god kroppsholdning. Våre Tai Chi ferier kombineres med Qi Gong – skånsomme bevegelser rettet mot å øke sirkulasjonen og mobiliteten i vevet.

Alle våre ferier og timer ledes av sertifiserte og dyktige instruktører.

Helsebringende ferier
Yoga | Tai Chi | Qi Gong | Mindfulness

A woman practices yoga outside in a mountain landscape

fra 4250,-

pr pers

Lad batteriene

Jentehelg: «Yoga and Bliss»

21. – 23. juni 2024

16. – 18. august 2024

Jentehelgen «Yoga and Bliss» er den perfekte anledningen til å dra på en hyggelig og energigivende tur med venninner.

Fra 4550,-

pr pers

mindfulness weekend

Mindfulness i naturen

5. – 7. juli 2024

27. 29. september 2024


Bli med og utforsk Mindfulness, ute i naturen. Lær hvordan du gjør det til en del av hverdagen din. Ro deg ned og samle energi i vakker natur.

Tai Chi - Venabu Fjellhotell - Brynjulf Haugan

fra

pr pers

Tai Chi / Qi Gong:

Tai Chi og Qi Gong nybegynnerkurs

Dette kurset passer for alle som ønsker å finne en helhetlig avslappende og styrkende treningsform.
Tai Chi og Qi Gong er en skånsom, men effektiv treningsmetode, der man stimulereres fysisk og mentalt. Kurset er lagt opp for at du skal kunne fortsette å trene hjemme, og ha verktøyene du trenger for å øke styrke og fleksibilitet.

Fra 5000,-

pr pers

Helg med yoga og hest:

Rideweekend med yoga

Sommeren 2023

Ferien for deg som vil ha en helg med kombinasjonen av to beroligende aktiviteter; ridning i fjellet og yoga både i vakker natur og innendørs. Vi har grupper for erfarne ryttere og grupper for begynnere. Yogatimene legges opp slik at du ikke trenger å ha noen tidligere erfaring med yoga for å delta.

Yogatimer i sesongene

Yogatimer:

Ulike stiler yoga

I sommer- og vintersesongen

I sesongene tilbyr vi yogatimer flere dager i uken. Du er velkommen til å være med uansett utgangspunkt og erfaring. Det er ulike tema de ulike dagene, og du kan lese mer om programmet ved å klikke på knappen under.

Fra Hytteboka:

“16 stk på yoga/silence retreat. Helt uforglemmlig fint. Underbar vegetar mat – underbart vertskap – underbart sted. Takk for oss

Aud og Gunhild

Et sted å føle seg hjemme

Venabu er kjent for sin koselige og uhøytidelige atmosfære. Roen og stemningen på hotellet setter en fin ramme rundt yogaferiene. Dette er et ypperlig sted for mindfulness. Hotellet er omgitt av fjellene, bjørkeskog og det lille fjellvannet Fiskeløysa. Her er det flere steder å trekke seg tilbake, meditere og hvile når man ønsker det. Hotellets peisestue er et naturlig samlingspunkt der man kan møte andre og bli kjent, eller fordype seg i en god bok.

Hvorfor velge yogaferie på Venabu?

Venabu ligger på fjellplatået Venabygdsfjellet – et åpent og rullende landskap med fjelltopper, bjørkeskog, fosser, elver og fjellvann. Rett utenfor hotelldøren kan du få følelsen av å komme tettere på fjellet og naturen. Finere omgivelser for yoga og mindfulness skal du lete lenge etter.

Gode naturopplevelser har vært viktig å dele for oss på Venabu – helt siden grunnlegger Arvid Tvete begynte å merke de første turstiene. Vi vet at naturen hjelper oss å finne roen og balansen i livet, og at litt tid ute kan klarne hodet og gjøre utfordringer litt lettere. Derfor velger vi å bruke den fantastiske naturen vi har rundt oss aktivt i våre yoga- og mindfulnessferier.

For at kroppen skal ha det godt, trenger den fysisk aktivitet, balanse mentalt og emosjonelt, og ikke minst næringsrik ernæring. På våre yogaferier har vi en helhetlig tilnærming, og god og sunn mat er en viktig del av tilbudet. Venabu er kjent for sitt gode kjøkken med hjemmelaget mat, ofte basert på lokale råvarer. Du kan velge vegetarmeny om du ønsker det, og har du noen allergier eller diettbehov tilpasser vi så klart menyen etter dette.

overnattingen

Bo godt og komfortabelt på Venabu

Venabu Fjellhotell

Venabu eies og drives av familien Tvete. Siden begynnelsen har mottoet «Vennlighet og hjelpsomhet» stått sterkt, og vi er opptatt av å tilby et overnattingssted med sjel – et sted du føler deg som hjemme. 

Venabu Hytter

Venabu har åtte høystandard laftehytter i ulike størrelser. I disse koselige hyttene finner du det du trenger, og du kan oppleve luksusen av privatlivet kombinert med tilgang til alle hotellets fasiliteter. 

Aktiviteter for alle

Venabygdsfjellet byr på mange spennende aktiviteter både sommer og vinter. Her finner du noe for enhver smak!

For den som er glad i matopplevelser er ølsmaking, «En smak av lokal tradisjon» og viltaften verdt å undersøke.

For den som liker aktiviteter som får adrenalinet opp kan ridetur eller hundekjøring være midt i blinken. Om du heller foretrekker en beroligende ferieaktivitet er kanskje kanefart det riktige valget for deg.

I tillegg til aktiviteter gjennom sesongene, tilbyr Venabu en rekke spennende kurs og aktive ferier. Fotokurs, ølbryggekurs og skinnfellkurs er bare noe av det du har å velge mellom!