Langrenn og skiferier på Venabu

Venabygdsfjellet er et eldorado for langrenn, med stort løypenett og enda større variasjon i skiturmuligheter.
På Venabu kan du få gode turbeskrivelser, bli med på en av våre skiferier eller ta en privattime for å forbedre skiteknikken.

Venabu har lange erfaring med å tilby skiteknikkurs og skiferier på langrenn. Vi har noe for alle og du kan velge akkurat det som passer best for deg. De fleste skiferiene våre er skreddersydd for det internasjonale markedet, og alle våre instruktører snakker godt engelsk. Vi har også flere instruktører som underviser på norsk. Les mer om Venabus skiferier.

For skiløpere som ønsker å bli bedre på langrenn – komme seg frem mer effektivt i løypa og få «godfølelsen» på skitur – anbefaler vi privattimer i klassisk langrenn og skøyting. På forespørsel kan vi tilby Jentehelg: Skiteknikk – en gøy og lærerik helg for venninnegjengen!

For utfyllende informasjon om alle våre skipakker, anbefaler vi deg å lese mer om Cross Country Skiing at Venabu

Uansett hva du velger kan du være trygg på en inkluderende velkomst og god atmosfære. En ferie med langrenn som aktivitet passer like godt for par og vennegrupper som for de som reiser på egen hånd.

Venabu er kjent for sitt koselige fjellhotell, gode mat og dyktige guider og instruktører.

Venabus langrennsferier

Langrenn, Venabu Fjellhotell, foto: Rakke foto

Become a Better Skier 

8 dagers kurs

Kurset kombinerer trening med og uten langrennsski, med fokus på at du skal styrke dine svakheter. Du får en individuell oppfølgning, og verktøyene du trenger for å gjøre en endring på teknikken din.

Kurset ledes av sertifiserte skiinstruktører med bred og lang erfaring som instruktører for voksne.

Langrenn, Venabu Fjellhotell, foto: Rakke foto

Langrennskurs

Kan arrangeres på forespørsel

Jentehelg for deg som ønsker å bli litt mer komfortabel på langrennsskiene. På dette kurset får du hjelp med teknikken, slik at du kommer deg mer effektivt frem i sporene. Når teknikken blir bedre, går det lettere fremover og hele opplevelsen løftes!

Tilbring tiden på fjellet i selskap med andre.

Skisafari, Venabu Fjellhotell

Nordic Off Track Skiing Holiday

Utforsk fjellet utenfor løypenettet

Bli med på turene som er vanskelig å finne på egenhånd!

Skisafari er for deg som vil gå fine fjellturer på langrennsski. Våre erfarne guider sørger for nydelige skiturer og høy sikkerhet på turen. De fleste turene starter fra ett punkt og ender på et annet. Du får med andre ord sett et mye større område enn på andre langrennsturer. Du slipper å tenke på transport mellom start- og sluttpunkt – alt er inkludert i prisen!

Langrenn privattimer, Venabu Fjellhotell

Privattimer:
Langrenn og skøyting

på forespørsel i vintersesongen

Vi har internasjonalt sertifiserte skiinstruktører med lang erfaring og fokus på høy kvalitet på undervisningen. Du kan bestille en privattime i skiteknikk for å få hjelp til å forbedre deg som langrennsløper. Enten du ønsker å gå renn, eller bare liker å gå på ski kan du ha glede av disse timene. Forbedret teknikk gjør at du lettere beveger deg i langrennssporet.

Vi tilbyr timer i langrenn, skøyting og basis «lær å gå på ski» for de som aldri har prøvd langrenn før.

Fra Hytteboka:

“Tusen takk for 3 fine dager. Flotte turløyper her, herlige fjell og daler. Fantastisk god mat.”

Beate

Langrenn, skiteknikk, Venabu Fjellhotell

Velkommen til oss

Venabu har i en årrekke tilbudt langrennsferier for nordmenn og utenlandske gjester. Vi jobber stadig med å utvikle tilbudene for å favne de ulike interessene. Felles for alle skiferiene er at vi ønsker å dele dette fantastiske fjellområdet, naturen og kulturen med våre gjester.

Vi er opptatt av å tilby produkter av høy kvalitet, rammet inn av den koselige og uhøytidelige stemningen på Venabu. Mange av våre gjester kommer tilbake årlig, og vi får stadig tilbakemeldinger om at gjestene føler seg hjemme på Venabu.

Hvorfor velge skiferie på Venabygdsfjellet?

Venabu ligger midt på Venabygdsfjellet – et av Norges flotteste områder for langrenn. Skiløypene går rett utenfor døra, og med over 150 km løyper er det et enormt utvalg ruter å velge mellom. Trolløypa passerer her, og du kan gå på langrenn helt til Lillehammer om du ønsker!

Venabygdsfjellet byr på langrennsløyper med stor variasjon; den ene dagen kan du gå innover vidda i villreinens rike og neste dag kan du gå i den lune bjørkeskogen med snøtunge trær. Det finnes skispor både på åpne store områder og små fjelltopper. På Venabygdsfjellet tør vi love at du finner en langrennstur som faller i smak!

Venabu har flere turguider og instruktører. Alle har flere års erfaring i yrket og trives godt med å dele sin interesse med våre gjester. Vi har både norske og utenlandske guider, alle snakker flytende engelsk, og de fleste snakker godt norsk. For oss er det viktig å tilby undervisning og guiding av høy kvalitet, og alle våre instruktører har derfor internasjonale sertifiseringer som BASI (British Association of Snowsport Instructors) og DNS (Den Norske Skiskole).

overnatting

Bo godt og komfortabelt på Venabu

Venabu Fjellhotell

Venabu eies og drives av familien Tvete. Siden begynnelsen har mottoet «Vennlighet og hjelpsomhet» stått sterkt, og vi er opptatt av å tilby et overnattingssted med sjel – et sted du føler deg som hjemme. 

Venabu Hytter

Venabu har åtte høystandard laftehytter i ulike størrelser. I disse koselige hyttene finner du det du trenger, og du vil få luksusen av privatlivet kombinert med tilgang til alle hotellets fasiliteter. 

Vinteraktiviteter for alle

I tillegg til å gå på ski, er det er rekke aktiviteter du kan prøve på Venabygdsfjellet. Guidet trugetur, hundekjøring og kanefart er blant våre populære utendørsaktiviteter.

Innendørs kan du delta på yoga, pilates eller mindfulness, ta massasje eller gå i badstuene. Flere ganger i uken holdes det foredrag om lokal historie og kultur, og vi byr på spennende matopplevelser som «En smak av lokal tradisjon» og ølsmaking