Guidede trugeturer

opplev den magiske vinteren på venabygdsfjellet

Pris

450,- pr person, inkludert leie av truger og staver

}

Tidspunkt

Starttid kl 09.15. Turen starter med kort gjennomgang og tilpasning av trugene. Vi er tilbake på Venabu senest kl 13.30

Datoer

Onsdager i vintersesongen.

Gruppestørrelse

Minimum 4, maksimum 10.

Bestill trugetur i dag:

Trugetur til Myfallet

Omringet av glitrende, snøtunge trær og stillhet er tempoet rolig gjennom bjørkeskogen på vei til fossene. Myfallet er et spektakulært syn på vinteren med over 100 meters frosset fossefall.

Med truger på beina er man friere til å utforske fjellet på vinteren, det trengs ingen skispor. Du kan komme tettere på naturen, og det er enkelt å gå en tur helt uten å møte på andre mennesker. Om du ikke er kjent i området, anbefaler vi at du går sammen med en av våre guider for en trygg og fin naturopplevelse.

Siden trugeturene ofte går i områder der lite mennesker ferdes, er det ikke uvanlig at vi kommer litt tettere på dyrelivet. Kanskje ser vi sporene etter haren, reven, måren eller jerven, eller kanskje vi er så heldige å få treffe på en liten klatremus eller ei snøhvit rype som trykker i snøen.

Våre guider er godt kjent på Venabygdsfjellet, og sørger for at du får en fin opplevelse i vinterfjellet. La deg fascinere av vakre snøskulpturer laget av naturen selv, og se vinterlandskapet fra et nytt perspektiv med trugene.

Utforsk avsidesliggende steder

“Nordmenn er født med ski på beina” heter det, men truger er ikke alle nordmenn like godt kjent med. Truger ble tidligere brukt av militæret under 2. verdenskrig, og var et nødvendig fremkomstmiddel for de fleste som bodde i snørike områder. Til og med hestene hadde egne truger i tiden da lasskjørerne kjørte over fjellene med varer.
Selv om bruk av truger ikke er like vanlig lenger, kan du prøve dette hos oss. Truger er lett å bli vant til, og du trenger ingen forhåndskunnskaper. Fordelen med å gå på truger er at du kommer tettere på naturen, dypere inn i skogen og nærmere det du vil utforske.

Trugene festes enkelt til skoen, på en tilsvarende måte som et snowboard. Vi anbefaler at du bruker gode sko som går litt over ankelen. For eksempel en fjellsko.
Våre truger er av en moderne type som er lette å ta av/på og å gå med.
På våre guidede trugeturer er alltid leie av staver og truger inkludert i prisen.

NYHET!

Bestill en privat trugetur med en av våre guider, vi legger opp til en perfekte turen for deg – enten du ønsker en rolig tur i skogen eller en mer krevende topptur. Spør oss for å få vite tilgjengeligheten for den turen du ønsker.

Mer informasjon om private turer finner du på vår side om private guidede turer.

Venabu har egen skistall med utleie av ski og truger. Les mer om leie av ski, truger og annet utstyr.

«Flotte omgivelser!»

“Takk for et hyggelig opphold i flotte omgivelser! Vi kommer gjerne igjen.”

Gerd og Knut