Fjellridning med Venabustallen

Fjellridning – en del av Venabygdsfjellets varierte aktivitetstilbud

Venabygdsfjellet er et fantastisk turområde med flere skjulte skatter. Her finner du en god blanding av snaufjell og vidde, runde fjelltopper og stille bjørkeskog. Området passer perfekt til en rekke aktiviteter, og siden 70-tallet har Venabu hatt et ridetilbud for voksne og barn.

Rideturer i fjellet

Sett deg på hesteryggen og se utover naturens herlige mysterier. Hesteryggen gir deg et annet perspektiv på omgivelsene rundt. Kanskje oppdager du nye sider ved naturen? Med fjellridning blir du virkelig i ett med naturen!
Venabustallen tilbyr rideturer i fjellet og leierunder på koselige stier gjennom hele sommer- og høstsesongen. I vintersesongen kan du bli med på korte turer i det magiske vinterlandskapet.

Rideundervisning

Venabustallen tilbyr rideundervisning for ryttere på ulike nivå. En privattime passer for de aller yngste og ivrigste barna, men også for den erfarne rytteren som ønsker sitsanalyse og hjelp til å forbedre teknikk, balanse og evne til å ri harmonisk. Vi har erfarne instruktører som sørger for timer der barnet opplever mestring, og Fysioterapeut og Coach Ingeborg Victoria Tvete tilbyr dressurtimer for erfarne ryttere og ryttere som ønsker å utvikle teknikk og rideforståelse. Ingeborg er utdannet ridefysioterapeut og dressurdommer, og har lang erfaring med undervisning av ryttere opp til middels-nivå. Hun har modul 1 og 2 av «Rider in Balance» sine trener-kurs. Du kan velge mellom sitsanalyse og trening uten hest, og rideundervisning med fokus på rytterposisjon og sits.

Kanefart og turer med hest og vogn

Igjennom vintersesongen tilbyr Venabustallen kanefart med vakre dølahester. Kos deg på en halvtimes tur gjennom den vinterkledde skogen, før turen avsluttes med enkel servering i lavvoen. For en ekstraordinær opplevelse kan du bestille romantisk kanefart for to.
I sommer- og høstsesongen er det mulig å bestille turer med hest og vogn for grupper.

Rideferier og rideweekends

Gjennom sommeren kan du velge mellom ulike rideferier og rideweekends. Inkludert i prisen er overnatting, alle måltider og rideprogram. Det er mulig å bestille hytteopphold med ridepakke, om du heller foretrekker det. Om du ønsker mer ut av din rideferie, kan yoga og ridning, eller Peer Gynt Rideferie kanskje passe for deg.

Venabustallen er godkjent av Hest i Turistnæring.

Venabustallens ridepakker

Rideferier

uke 25–35
mandag–fredag
Begynner eller erfaren

Foto: @Dreaminvan
fra

6 950,-

Opplev fjellet fra hesteryggen på Venabustallens rideferier. Du får 3 dager med ridning i variert terreng. Velg mellom rideferie for erfarne og rideferie for begynnere.

Rideweekend

uke 25–40
Fredag–søndag
For begynnere eller erfarne

Foto: Robert Molnar
fra

4 950,-

En intensiv helg med hest, ridning og god mat! Enten du er en erfaren rytter som vil ri lange dager kombinert med å bo komfortabelt, eller du er helt fersk med hest og ønsker en kick-start på rytterkarrierern har vi en rideweekend som passer deg.

Kombiner yoga og ridning: 

Rideferier og -weekends med yoga

man–fre / fre–søn
for begynnere og erfarne ryttere

fra

5 000,-

Ridning og yoga passer for deg som ønsker kombinasjonen av naturopplevelser sammen med hesten, og yogatimer med fokus på pust, avspenning og tøyning. Yogatimene er tilpasset rytteres behov.

Vi har ridning og yoga både for erfarne og for uerfarne ryttere.

kombiner ridning og Peer Gynt-forestillingen på Gålå:

Peer Gynt Rideferie

Uke 32

Peer Gynt Rideferier passer for deg som ønsker å oppleve mer av kulturlivet i Gudbrandsdalen.

I løpet av uken får du ri i fjellheimen, ikke ulikt områdene Peer beskriver i sine historier om bukkerittet, i tillegg får du muligheten til å høre Peers ville historier på den enestående utdendørsforestillingen på Gålå – Ibsens Peer Gynt.

turer for ryttere på alle nivå

Fjellridning

hver dag uke 25–40
turer på alle nivå
Fra leierunder til heldagstur

fra

200,-

For deg som ønsker kun en dag med ridning kan våre enkeltturer være en god løsning. Våre turer er delt i ulike nivåer, slik at du finner en tur som gir mestringsfølelse og som passer til dine ferdigheter.

For erfarne ryttere er det mulig å delta på turer med varighet fra 1 time til heldagstur.

For deg med lite rideerfaring anbefales 1-2 timers rideturer, eller instruksjon på ridebanen.

For de yngste barna tilbys leierunder på sti i bjørkeskogen nedenfor stallen. Vi har ingen nedre aldersgrense på våre leierunder, mer informasjon øvrige aldersgrenser finner du på de ulike sidene.

skreddersydde opplevelser:

Privatturer

på forespørsel
et godt alternativ for reisefølger med ulik erfaring

Lyst til å ta med vennegjengen, familien eller kjæresten på en helt spesiell opplevelse? Bestill en privattur der turen skreddersys deres ønsker og erfaringsnivå.

magisk vinteropplevelse

Kanefart

desember–påske | passer alle

fra

475,-

Få en liten smakebit på lasskjørerlivet! 

Kanefart er en koselig familieaktivitet som passer for de fleste. Inkludert i prisen er kjøretur med hest og slede og enkel servering i lavvoen etter turen.

For en helt spesiell opplevelse, anbefaler vi «Romantisk kanefart for 2» – ha sleden og lavvoen for dere selv, og velg hva dere ønsker å få servert i lavvoen. 

Rideferier i vakre høstfarger

Høstens rideweekends

uke 36–40
For ryttere på alle nivå

fra

3 700,-

Opplev de vakre høstfargene på fjellet fra hesteryggen. Våre høstweekends er tilpasset det lunefulle været på fjellet om høsten. Vi har weekends og miniferier både for erfarne ryttere og begynnere. 

Trygge dølahester

Gjennom sommeren har vi et tjuetalls hester hvor av flesteparten er dølahester – kjent for «kaldt hode, varmt hjerte». Rasen stammer fra Gudbrandsdalen og passer godt til å vandre i variert fjellterreng. Deres vennlige vesen sjarmerer og gjør at man føler seg trygg på hesteryggen.

For ryttere på alle nivå

Opplev Venabygdsfjellet fra hesteryggen, uansett erfaringsnivå

Vi tilbyr turer på ulike nivå slik at du alltid kan finne en tur som passer deg og dine rideferdigheter. Enten du er erfaren rytter eller aldri har sittet på en hest tidligere, kan du forvente å møte erfarne guider som tar deg godt i mot og som gir trygg veiledning underveis. I Venabustallen har vi fokus på å sette sikkerheten og dyrevelferden først.
Det er kun plass til 10 personer per ridetur, men vi arrangerer gjerne større turgrupper på forespørsel.

«Herlig opphold!»

Tusen takk for et herlig opphold her hos dere! Alt har vært fantastisk; maten, rideturene med Ingeborg og hele atmosfæren rundt med strålende sol! Vi kommer gjerne tilbake!

Trine og Mette

«Flinke rideinstruktører»

“Takk for et supert opphold. Fantastisk mat, god atmosfære og flinke rideinstruktører. Vi kommer tilbake”

Familien Jensen

«Snille hester»

“Takk for meg. God mat, gode senger, god service og snille hester.” 

Ingrid

«Fantastisk mat!»

“Vi har hatt en kjempeflott rideweekend på Venabu. Fine hester, hyggelige stalljenter og FANTASTISK mat (som alltid)!” 

Team Midskog

overnatting inkludert i prisen

Venabu Fjellhotell og Hytter

Venabu Fjellhotell

Venabu Fjellhotell er et koselig og familiedrevet hotell på Venabygdsfjellet. Vårt kjennetegn er en inkluderende og varm atmosfære, og god mat med rene smaker. Vi spesialiserer oss på aktiviteter i fjellet i kombinasjon med overnatting og gode måltider. Våre aktive ferier inkluderer alltid overnatting på Venabu Fjellhotell.

Venabu Fjellhotell passer for deg som vil ha en avslappende ferie, der du kan bruke tiden på det som er viktig for deg. Hotellets utforming setter en fin ramme rundt ferien, og passer enten du ferierer alene, sammen med kjæresten eller er på tur med en stor gruppe eller familie.

Venabu Hytter

Venabu Hytter har ni tømmerhytter til utleie på Venabygdsfjellet, i gangavstand fra Venabu Fjellhotell. Hyttene ligger i en stille og åpen bjørkeskog, med utsikt mot fjellene i Rondane og Venabygdsfjellets karakteristiske topp Muen.

Alle hyttene er unike, både i utforming og størrelse, med to til ti sengeplasser. Hyttene holder høy standard og har velutstyrte kjøkken, flislagte bad med dusj og toalett, varmekabler, peis/peisovn og komfortable senger. Tre av hyttene har også egen badstue. Området rundt hyttene er bilfritt, som sørger for stille og fredelige omgivelser.

Dersom du ønsker hytteopphold istedenfor hotellopphold inkludert i prisen, må du ta kontakt med oss på e-post [email protected]

Aktiviteter på Venabygdsfjellet

Venabu tilbyr en rekke utendørs og innendørs aktiviteter gjennom året. Du kan for eksempel delta på yogatimer, bestille en massasje eller kanskje du heller vil teste ut en av våre andre aktive ferier med aktiviteter, opphold og måltider inkludert i prisen?