Fjellridning

Venabustallen

Fjellridning – en del av Venabygdsfjellets varierte aktivitetstilbud

Venabygdsfjellet er et fantastisk turområde med flere skjulte skatter. Her finner du en god blanding av snaufjell og vidde, runde fjelltopper og stille bjørkeskog. Området passer perfekt til en rekke aktiviteter, og siden 70-tallet har Venabu hatt et ridetilbud.
Venabustallen tilbyr instruksjon på ridebane, rideturer i fjellet og leierunder for barn gjennom hele sommer- og høstsesongen, i tillegg til kanefart gjennom vintersesongen.

Sett deg på hesteryggen og se utover naturens herlige mysterier. Hesteryggen gir deg et annet perspektiv på omgivelsene rundt. Kanskje oppdager du nye sider ved naturen? Med fjellridning blir du virkelig i ett med naturen!

Rideferier og rideweekends

Gjennom sommeren kan du velge mellom ulike rideferier og rideweekends. Inkludert i prisen er overnatting, alle måltider og rideprogram. Det er mulig å bestille hytteopphold med ridepakke, om du heller foretrekker det. Om du ønsker mer ut av din rideferie, kan yoga og ridning, eller Peer Gynt Rideferie kanskje passe for deg.

Rideturer i fjellet

Vi tilbyr også rideturer, instruksjonstimer og leierunder i skogen for de som kun ønsker en dag på hesteryggen.

Venabustallen er godkjent av Hest i Turistnæring.

Venabustallens ridepakker

Rideferier og -weekends for erfarne ryttere

uke 25–40
man–fre / fre–søn
for ryttere som mestrer galopp

Foto: @Dreaminvan
fra

4140,-

Rideferier og -weekends for erfarne passer for ryttere som mestrer trav og galopp, og som ønsker å oppleve fjellet fra hesteryggen.

Du kan forvente varierte turer med en god blanding av naturopplevelse og strekninger med trav og galopp

Rideferier og -weekends for begynnere

uke 27–40
man–fre / fre–søn
ingen erfaring kreves

Foto: Robert Molnar
fra

3960,-

Rideferier og -weekends for begynnere passer for deg som har lite eller ingen erfaring fra tidligere, men som gjerne vil ri i fjellet.

Ferien er lagt opp for at du skal få en god progresjon og lære det grunnleggende for å kunne ri i fjellet. Ferien avsluttes med en 2 timers ridetur i fjellet.

Kombiner yoga og ridning: 

Rideferier og -weekends med yoga

Sommer 2022
man–fre / fre–søn
for begynnere og erfarne ryttere

fra

4185,-

Ridning og yoga passer for deg som ønsker kombinasjonen av naturopplevelser sammen med hesten, og yogatimer med fokus på pust, avspenning og tøyning. Yogatimene er tilpasset rytteres behov.

Vi har ridning og yoga både for erfarne og for uerfarne ryttere.

kombiner ridning og Peer Gynt-forestillingen på Gålå:

Peer Gynt Rideferie

Legg til på din rideferie
Uke 32

fra

,-

Peer Gynt Rideferier passer for deg som ønsker å oppleve mer av kulturlivet i Gudbrandsdalen.

I løpet av uken får du ri i fjellheimen, ikke ulikt områdene Peer beskriver i sine historier om bukkerittet, i tillegg får du muligheten til å høre Peers ville historier på den enestående utdendørsforestillingen på Gålå – Ibsens Peer Gynt.

turer for ryttere på alle nivå

Fjellridning

hver dag uke 25–40
turer på alle nivå
Fra leierunder til heldagstur

fra

170,-

For deg som ønsker kun en dag med ridning kan våre enkeltturer være en god løsning. Våre turer er delt i ulike nivåer, slik at du finner en tur som gir mestringsfølelse og som passer til dine ferdigheter.

For erfarne ryttere er det mulig å delta på turer med varighet fra 1 time til heldagstur.

For deg med lite rideerfaring anbefales 1-2 timers rideturer, eller instruksjon på ridebanen.

For de yngste barna tilbys leierunder på sti i bjørkeskogen nedenfor stallen. Vi har ingen nedre aldersgrense på våre leierunder, mer informasjon øvrige aldersgrenser finner du på de ulike sidene.

skreddersydde opplevelser:

Privatturer

på forespørsel
et godt alternativ for reisefølger med ulik erfaring

fra

250,-

Lyst til å ta med vennegjengen, familien eller kjæresten på en helt spesiell opplevelse? Bestill en privattur der turen skreddersys deres ønsker og erfaringsnivå.

magisk vinteropplevelse

Kanefart

desember–påske | passer alle

fra

180,-

Få en liten smakebit på lasskjørerlivet! 

Kanefart er en koselig familieaktivitet som passer for de fleste. Inkludert i prisen er kjøretur med hest og slede og enkel servering i lavvoen etter turen.

For en helt spesiell opplevelse, anbefaler vi «Romantisk kanefart for 2» – ha sleden og lavvoen for dere selv, og velg hva dere ønsker å få servert i lavvoen. 

5

Les mer om kanefart

Rideferier i vakre høstfarger

Høstweekends

uke 36–40
For ryttere på alle nivå

fra

3890,-

Opplev de vakre høstfargene på fjellet fra hesteryggen. Våre høstweekends er tilpasset det lunefulle været på fjellet om høsten. Vi har pakker både for erfarne ryttere og begynnere. 

Trygge dølahester

Gjennom sommeren har vi et tjuetalls hester hvor av flesteparten er dølahester – kjent for «kaldt hode, varmt hjerte». Rasen stammer fra Gudbrandsdalen og passer godt til å vandre i variert fjellterreng. Deres vennlige vesen sjarmerer og gjør at man føler seg trygg på hesteryggen.

For ryttere på alle nivå

Opplev Venabygdsfjellet fra hesteryggen, uansett erfaringsnivå

Vi tilbyr turer på ulike nivå slik at du alltid kan finne en tur som passer deg og dine rideferdigheter. Enten du er erfaren rytter eller aldri har sittet på en hest tidligere, kan du forvente å møte erfarne guider som tar deg godt i mot og som gir trygg veiledning underveis. I Venabustallen har vi fokus på å sette sikkerheten og dyrevelferden først.
Det er kun plass til 10 personer per ridetur, men vi arrangerer gjerne større turgrupper på forespørsel.

«Herlig opphold!»

Tusen takk for et herlig opphold her hos dere! Alt har vært fantastisk; maten, rideturene med Ingeborg og hele atmosfæren rundt med strålende sol! Vi kommer gjerne tilbake!

Trine og Mette

«Flinke rideinstruktører»

“Takk for et supert opphold. Fantastisk mat, god atmosfære og flinke rideinstruktører. Vi kommer tilbake”

Familien Jensen

«Snille hester»

“Takk for meg. God mat, gode senger, god service og snille hester.” 

Ingrid

«Fantastisk mat!»

“Vi har hatt en kjempeflott rideweekend på Venabu. Fine hester, hyggelige stalljenter og FANTASTISK mat (som alltid)!” 

Team Midskog

overnatting inkludert i prisen

Venabu Fjellhotell og Hytter

Venabu Fjellhotell

Venabu Fjellhotell er et koselig og familiedrevet hotell på Venabygdsfjellet. Vårt kjennetegn er en inkluderende og varm atmosfære, og god mat med rene smaker. Vi spesialiserer oss på aktiviteter i fjellet i kombinasjon med overnatting og gode måltider. Våre aktive ferier inkluderer alltid overnatting på Venabu Fjellhotell.

Venabu Fjellhotell passer for deg som vil ha en avslappende ferie, der du kan bruke tiden på det som er viktig for deg. Hotellets utforming setter en fin ramme rundt ferien, og passer enten du ferierer alene, sammen med kjæresten eller er på tur med en stor gruppe eller familie.

Venabu Hytter

Venabu Hytter har ni tømmerhytter til utleie på Venabygdsfjellet, i gangavstand fra Venabu Fjellhotell. Hyttene ligger i en stille og åpen bjørkeskog, med utsikt mot fjellene i Rondane og Venabygdsfjellets karakteristiske topp Muen.

Alle hyttene er unike, både i utforming og størrelse, med to til ti sengeplasser. Hyttene holder høy standard og har velutstyrte kjøkken, flislagte bad med dusj og toalett, varmekabler, peis/peisovn og komfortable senger. Tre av hyttene har også egen badstue. Området rundt hyttene er bilfritt, som sørger for stille og fredelige omgivelser.

Dersom du ønsker hytteopphold istedenfor hotellopphold inkludert i prisen, må du ta kontakt med oss på e-post post@venabustallen.no

Aktiviteter på Venabygdsfjellet

Venabu tilbyr en rekke utendørs og innendørs aktiviteter gjennom året. Du kan for eksempel delta på yogatimer, bestille en massasje eller kanskje du heller vil teste ut en av våre andre aktive ferier med aktiviteter, opphold og måltider inkludert i prisen?