feir årets jul på hotell

Julefeiring på fjellet

Vi på Venabu ønsker deg hjertelig velkommen til en tradisjonell og trivelig julefeiring på fjellet! La skuldrene senke seg, og finn juleroen.
Vi ligger i et snøsikkert område med normalt gode skiforhold i desember. Venabu binder sammen fine naturopplevelser i fjellet med en trivelig og lun julefeiring. Hos oss kan du glede deg over aktive dager ute i skiløypene, eller bli med på hundekjøring og kanefart. På ettermiddagen kan du restituere med en after ski yogatime eller en tur i badstuene.
En rolig atmosfære, god mat og fine opplevelser legger til rette for at du kan lene deg tilbake og bare være – og slik kommer julestemningen.

Jul på fjellet | Foto: Olav Storm | Venabu Fjellhotell og Hytter

Feire jul på hotell – Julekvelden på Venabu

Vi ønsker at du skal ha en trivelig julefeiring der du er en del av fellesskapet. Til Venabu kommer det både store familier og enslige for å feire julen på hotell. Vi ønsker å skape en inkluderende atmosfære med tid til det som er viktig for deg.

Tilbring en rolig formiddag med det du liker best, enten det er en skikkelig skitur, å lese en god bok, eller strikke foran peisen, eller kanskje du helst vil tilbringe formiddagen med hestene på kanefart? Det beste med en hotellferie i julen er at du bare kan kose deg og slappe av!

På ettermiddagen starter kveldens program med sang i Venabygd Fjellkapell og en trivelig rusletur med fakler tilbake til hotellet. Etter aperitif og middag leses tradisjonen to juleevangeliet, og etterhvert dukker julenissen opp. Hvis du har gaver du ønsker at nissen skal dele ut, kan disse leveres i resepsjonen på hotellet på formiddagen.

Tradisjonell julemat på Venabu

Venabu legger mye stolthet i å servere gode og rene smaker, forankret i tradisjon – og tilberedt av gode og lokale råvarer. I julen serveres tradisjonelle juleretter som ribbe, lutefisk og pinnekjøtt, i tillegg til lettere retter. Vi tilbyr så klart gode vegetariske alternativer for deg som ønsker en vegetarisk meny. Hver onsdag, også i romjulen, inviterer vi til «En smak av norsk tradisjon» – vår populære 3-retters middag med tradisjonelle smaker og historiefortelling.

Juleaftens middag starter med et glass sherry til aperitif. Til middag serveres en 3-retters middag, med ribbe og tradisjonelt tilbehør fra Gudbrandsdalen som hovedrett. Desserten er den hjemmelagede «Mors juledessert»; en frisk vanilje- og jordbærfromasj. Venabus favoritt familieoppskrift – laget for første gang av Birgit Tvete som startet Venabu sammen med ektemannen Arvid.

Etter middag serveres ulike julegodbiter i peisestuen, og vår pianist spiller kjente og kjære julesanger til sang i stuen. Stuene er innbydende, og det er fyr i peisen. Det ligger godt tilrette for en hyggelig og sosial kveld sammen med andre som ferier julen på fjellet.

Julekvelden rundes av med kveldsmat bestående av frukt og nøtter.

Nyttårshelg på fjellet

Hva med å ta nyttårsferingen på hotell? Start det nye året på Venabygdsfjellet!
Les mer om nyttårsfeiring på fjellet.

aktiviteter inne og ute

Aktiviteter i juleferien

På Venabu kan du selv velge om du ønsker en aktiv ferie, eller om du ønsker å slappe av og ta livet med ro. Trivelige stuer og fellesarealer inviterer til hyggekvelder. Det vakre Venabygdsfjellet er godt egnet til skiturer, trugeturer og andre utendørsaktiviteter. 

Hva skjer i juleferien på Venabu?

Aktiviteter for hele familien i juleferien
Fredag 23. desember – tirsdag 27. desember

Nysgjerrig på aktivitetene vi har under nyttårshelgen? Les mer om nyttårshelg på fjellet!

Fredag 23. desember 2022

Fra kl 1200 Kanefart (Plass må forhåndsbestilles)
Kl 1600 Julekaker i stuene. Vår pianist spiller kjente julesanger på flygelet i stuene.
kl 1900 3-retters middag
Kl 2100 Sov godt-yoga (påmelding i resepsjonen)

Juleaften

Kl 1000 «Nissejakt» i stuene – finner du de små sjokoladenissene som Venabunissen har gjemt unna?
Kl 1200 Kanefart med Venabustallens dølahester (Plass må forhåndsbestilles)
kl 1330-1500 Lunsjbuffet med et godt utvalg juleretter som pinnekjøtt, risengrynsgrøt (hvem finner mandelen?) og riskrem.
Kl 1600 «Julen synges inn» i Venabygd Fjellkapell. Fra kapellet går vi sammen opp til hotellet. I kveldsmørket med tente fakler og snøen som knaker under føttene. Tilbake på hotellet står julekakene fremme.
Kl 1745 Aperitif i stuene
kl 1800 Venabus smakfulle 3-retters julemiddag
Etter middag: Gang og sang rundt juletreet, Åse Marie leser juleevangeliet og nissen kommer på besøk!
Nissen har med en gave til alle. Dersom du har en gave til noen i ditt reisefølge, som du ønsker at nissen skal dele ut, kan disse leveres i resepsjonen før kl 18.
Ca kl 2100 Nøtter og frukt serveres i peisestuen

1. juledag

kl 1000 Avreise til Høymessen i Ringebu Stavkirke (påmelding i resepsjonen)
Fra kl 1230 Hundekjøring med den erfarne føreren Egil Killi. En fartsfylt og fin naturopplevelse for store og små. (Plass må forhåndsbestilles)
kl 1500 Kanefart med Venabustallen (Plass må forhåndsbestilles)
kl 1600 Hjemmebakte julekaker serveres i peisestuen. Sevdalin spiller julesanger på flygelet.
kl 1630 After Ski Yoga
kl 1900 3-retters middag

2. juledag

kl 0745 Morning Yoga Flow
Kl 1500 Kanefart
kl 1600 Julekaker serveres i stuene
kl 1700 Filmkveld i «Plenum». Kristine steller i stand en avslappet og koselig «kinosal» med gratis popcorn og saft. På programmet står så klart en julefilm! (Påmelding i resepsjonen)
kl 1900 3-retters middag

Tirsdag 27. desember 2022

kl 0745 Morning Yoga Flow
kl 1100 Bli med aktivitetsleder Kristine i skibakken! Vi lager hopp og kuleløype, og avslutter aktiviteten med en uhøytidelig konkurranse. (Påmelding i resepsjonen)
kl 1600 Lavvostund med Kristine (Påmelding i resepsjonen)
kl 2100 Foredrag med Lars Tvete om Venabus historie og området rundt Venabu (engelsk)

Andre anbefalte aktiviteter

  • Venabu tilbyr skiutleie. Gi beskjed før du ankommer at du ønsker å leie utstyr, så setter vi skiene klare til deg.
    Mulighet for skiinstruksjon på forespørsel. Erfarne instruktører gir deg verktøyene for å bli en mer effektiv skiløper og ha mer glede av tiden med ski på beina.
  • Akebakke rett utenfor døren.
  • Kos deg med en god bok eller i hverandres selskap i peisestuen. Du kan bestille ulike kaffevarianter og hjemmelaget kakao i baren når du måtte ønske.
  • Koselige innendørsaktiviteter som brettspill, biljard, fotballspill og bordtennis (gratis for Venabus gjester)
  • Gratis kaffe/te hele døgnet.

Velkommen til julefeiring på Venabu!

«Som 3. generasjon Tvete, har jul og nyttår på Venabu vært en stor del av oppveksten og mitt voksne liv. Som barn var det som å være på en evig lang juletrefest, med en trivelig stor familie! Deilig mat, nye venner, og ikke minst morsomme aktiviteter morgen og kveld. Som voksen har jeg satt stor pris på atmosfæren på Venabu, og den trygge og gode julestemningen som skapes av personalet og gjestene. Følelsen av å tilbringe julen på Venabu kan sammenlignes med å tilbringe julen på hytta – kosen foran peisen, lange skiturer og andre vinteraktiviteter som kanefart og hundespann, og god mat i godt selskap.

Med andre ord alt det gode julen har å by på, uten mas og stress. Bruk tiden på det som er viktig.

Jeg ser frem til nok en julefeiring på Venabu, og jeg håper å se deg der!»

– Ingeborg Tvete, barnebarn av grunnleggere Arvid og Birgit Tvete 

Foto: Olav Storm