nostalgisk og tradisjonell jul på fjellet

Jul på Venabu

Garantert hvit jul

Venabu ligger i et snøsikkert område med gode skiforhold i desember. Her blir det garantert hvit jul, og med milevis av skiløyper rett utenfor døren, er Venabygdsfjellet et eldorado for den som trives i skiløypene. Vi legger til rette for flere vinteraktiviteter i førjuls- og romjulstiden.

Jul på Venabu Fjellhotell

Julekvelden på Venabu

Vi ønsker at du skal ha en trivelig julefeiring der du er en del av fellesskapet. Til Venabu kommer det både store familier og enslige. Vi ønsker å skape en inkluderende atmosfære med tid til det som er viktig for deg.

Nyt en rolig formiddag med det du liker best, enten det er en god skitur, å lese en god bok, eller strikke foran peisen, eller kanskje du helst vil tilbringe formiddagen med hestene på kanefart?

På ettermiddagen starter kveldens program med sang i stuene; vi synger julen inn med kjente og kjære julesanger. Tradisjonen tro leses juleevangeliet, og etterhvert dukker julenissen opp.

Til aperitif serveres et glass sherry. Til middag serveres en 4-retters middag, med ribbe og tradisjonelt tilbehør fra Gudbrandsdalen som hovedrett. Til dessert serveres «Mors juledessert»; en frisk vanilje og jordbærfromasj. Tilberedt etter Birgit Tvetes oppskrift.

Etter middag serveres ulike godbiter i peisestuen og vår pianist spiller kjente og kjære julesanger til sang i stuen. 

Julekvelden rundes av med kveldsmat bestående av frukt og nøtter.

aktiv ferie

Romjul på Venabygdsfjellet

Aktiv ferie på Venabu består av ulike aktivitetspakker for folk i alle aldre. Pakkene er for deg som vil oppleve mer av Venabygdsfjellet – enten du kommer alene, med kjæresten, vennegjengen eller familien. Inkludert i prisen er opphold, mat og aktiviteter i programmet. For deg som ønsker litt mer ut av ditt romjulsopphold har vi laget en pakke som inkluderer noen av våre julefavoritter.

Program – Romjulspakken

alt inkludert | kr. xxx pr pers

Mandag 27. desember–torsdag 30. desember

Mandag 27. desember: ankomst

Innsjekk fra kl 1500.

Middag kl 19.

Etter middag inviteres du til en avslappende yogatime med fokus på pust og avspenning. Timen legger til rette for en god natts søvn, og gir deg en god start på din rolige og avkoblende juleferie.

Tirsdag 28. desember

Trugetur til Myfallet med en av våre erfarne guider. På trugetur kommer du til steder som er vanskelig å komme til på ski. Turen går til det majestetiske Myfallet – bestående av tre fosser, ofte frosset helt til på vinterstid. En spennende tur i trolsk landskap.

Nyt kvelden i peisestuen. Du er velkommen til å låne et av våre mange brettspill, puslespill og bøker.

 

Onsdag 29. desember

Bruk formiddagen som du ønsker. Etter lunsj er det klart for kanefart i blåtimen – en magisk vinteropplevelse.

På kvelden serveres «En smak av norsk tradisjon» – et utvalg deilige norske smaker og historiefortelling om mattradisjonen i Gudbrandsdalen.

Ølsmaking – lær mer om de ulike typene øl, hva de passer til og hvordan de brygges. Kursholder er Gunnar Wiig, en ekte ølentusiast som har vært med å starte opp kjente ølmerker som Nøgne Ø og Atna Øl.

Torsdag 30. desember - avreise

Start dagen med en mykgjørende yogaøkt før frokost.

Avreise etter frokost.

Inkludert i pakken får du også

 • En kopp med hjemmelaget kakao – bestill i baren når du måtte ønske.
 • Fri bruk av våre innendørs aktiviteter; biljard, dart, bordtennis og brettspill.
 • Kaffe/te hele døgnet.

Velkommen til julefeiring på Venabu!

«Som 3. generasjon Tvete, har jul og nyttår på Venabu vært en stor del av oppveksten og mitt voksne liv. Som barn var det som å være på en evig lang juletrefest, med en trivelig stor familie! Deilig mat, nye venner, og ikke minst morsomme aktiviteter morgen og kveld. Som voksen har jeg satt stor pris på atmosfæren på Venabu, og den trygge og gode julestemningen som skapes av personalet og gjestene. Følelsen av å tilbringe julen på Venabu kan sammenlignes med å tilbringe julen på hytta – kosen foran peisen, lange skiturer og andre vinteraktiviteter som kanefart og hundespann, og god mat i godt selskap.

Med andre ord alt det gode julen har å by på, uten mas og stress. Bruk tiden på det som er viktig.

Jeg ser frem til nok en julefeiring på Venabu, og jeg håper å se deg der!»

– Ingeborg Tvete, barnebarn av grunnleggere Arvid og Birgit Tvete 

Foto: Olav Storm

Aktiviteter for store og små i romjulen

 • Yogatimer tilbys daglig

 • Massasje

 • Kanefart med Venabustallen

 • Hundekjøring

 • Trugetur til Myfallet

 • Akebakke rett utenfor døren

 • Lesestund for barna

 • Tur til høymessen i Ringebu Stavkirke

 • Omvisning i Venabygd Fjellkapell

Tradisjonell julemat på Venabu

Venabu legger mye stolthet i å servere gode og rene smaker, forankret i tradisjon, tilberedt av gode og lokale råvarer. I julen serveres tradisjonelle juleretter som ribbe, lutefisk og pinnekjøtt, i tillegg til lettere retter. Vi tilbyr så klart gode vegetariske alternativer for deg som ønsker en vegetarisk meny. Hver onsdag, også i romjulen, inviterer vi til «En smak av norsk tradisjon» – vår populære 3-retters middag med tradisjonelle smaker og historiefortelling. 

I førjulstiden byr vi også på 5-retters julebord og rakfisklag!

Venabygdsfjellet – Et langrennseldorado

På Venabygdsfjellet finner du milevis med løypenett, flere av løypene tråkkes daglig, og med skisporet.no ser du enkelt hvilke løyper som er tråkket opp hver dag. Landskapet er mildt og «rullende», noe som gjør det godt egnet for å gå langrenn. Løypene starter rett utenfor hotelldøren, og du kan ta en kort eller lang tur med utgangspunkt fra hotellet. På vindfulle dager anbefales turer i lyet av bjørkeskogen, imens det på vindstille dager er ubeskrivelig vakkert å gå innover i snaufjellet. Det er også flere områder uten løyper der det er fint å gå på fjellski. Du er velkommen til å leie truger og fjellski i vår skistall om du ønsker å prøve deg utenfor løypenettet.

Betjent skistall

Venabu har betjent skistall hver morgen, her kan du få hjelp til skismøring, smøretips og forslag til ruter ut fra dine ønsker for turen og været. Vår skistall er betjent av erfarne skiguider som kjenner godt til Venabygdsfjellet og dagens beste ruter. Du er også velkommen til å delta på guidet ski- eller trugetur.