Peer Gynt på Gålå

Venabus opplevelsespakke – august 2024
Datoer 2024

Torsdag 1. august – lørdag 10. august 2024

Slik bestiller du Peer Gynt-opplevelsespakke online
 • Velg pakketypen du ønsker (ett eller to døgn).
 • Velg dato for oppholdet.
 • Velg romtypen.
 • Velg om du ønsker å inkludere billett i pakken (tillegg på 1195,- inkl billett og administrasjonskostnad) eller om du har egen billett til Peer Gynt-forestillingen på Gålå.

Ankomst Venabu

Kom med egen bil eller reis med buss/tog. Vi henter deg gjerne på skysstasjonen i Ringebu.

Les mer om reiser til Venabu

Spørsmål?

Spørsmål om billetter eller Peer Gynt opplevelsespakke? Ta kontakt med billettansvarlig på:

e-post: [email protected]
Tlf: +47 61 29 32 00

en unik kulturopplevelse på gålå

Inkludert i alle Venabus Peer Gynt-pakker er overnatting, måltider, og transport til og fra forestillingen. Vår Ibsen-kjenner sørger for at du får et bedre innblikk i både den historiske Per og Ibsens Peer Gynt. Du kan velge om du vil kjøpe billett av oss, eller skaffe billetter selv direkte hos Peer Gynt.

Forestillingen Peer Gynt på Gålå er en enestående opplevelse der et av Ibsens mest kjente verk kommer til liv på utendørsscenen med spennende og original scenografi. Venabus Peer Gynt-opplevelsespakker inneholder alt du trenger for en fantastisk teateropplevelse. Mads Ousdal er tilbake som Peer Gynt, sammen med regissør Erik Ulfsby, 10 år etter de siste var på Gålå.

Med Venabus Peer Gynt-opplevelsespakker får du en førsteklasses kulturell opplevelse; hver kveld er en av våre Ibsen-kjennere Sverre Mørkhagen eller Truls Gjefsen med på bussen og forestillingen. På turen til Gålå forteller de om og lar deg få bedre kjennskap med Ibsen og Peer Gynt. På denne måten får du en bedre forståelse av forestillingen og du får en unik opplevelse.

Vi ser frem til oppsetningen av Peer Gynt på Gålå i 2024!
Peer Gynt 2024 regisseres av Erik Ulfsby med Mads Ousdal i tittelrollen.

Program Peer Gynt

kl 16:00 Varmt måltid i restauranten. Mulighet for å smøre matpakke og få fylt termosen.
kl 17:30 Avreise til Gålå med bussen
kl 19:30 Peer Gynt-forestillingen starter
ca kl 00:15 Bussen er tilbake på Venabu og nattmat serveres i restauranten

Med forbehold om justeringer i tidsskjema.

  Hvorfor velge Venabus Peer Gynt-pakke?

   

  Vi har i en årrekke tilbudt Peer Gynt-opplevelsespakker, og jobber for å tilby deg en førsteklasses kulturell opplevelse.

  På alle våre Peer Gynt-pakker er levende foredrag/fortelling med våre Peer Gynt-eksperter inkludert i prisen. Våre Peer Gynt-guider har bred kunnskap om forestillingen, Ibsen og den historiske Per Gynt. Med deres engasjerte beskrivelser og fortellinger, får du en enda bedre opplevelse av forestillingen!

  Venabu er kjent for god mat, vi verdsetter hjemmelagede retter, laget av førsteklasses råvarer. Vi velger helst lokale produkter, og under Peer Gynt-ukene serverer vi flere retter med historisk eller geografisk tilknytning til Peer Gynt.

   

  Inkludert i pakken
  • Overnatting ett eller to døgn på Venabu Fjellhotell.
  • Alle måltider, inkludert nattmat etter forestillingen og et måltid før avreise til forestillingen – spis godt og smør med deg nistepakke og få fylt termosen.
  • Transport til og fra forestillingen med buss – slipp kø og parkeringsavgift. Du slipper å betale parkering, og bussene slippes tidlig avgårde etter forestillingen av trafikkdirigentene. Reis miljøvennlig uten stress.
  • Velg om du ønsker å kjøpe billetter til Peer Gynt-forestillingen av Venabu, eller om du vil skaffe egne billetter
  • Få mer ut av forestillingen med en dypere forståelse av den historiske og litterære Peer Gynt; På bussen orienterer vår guide om den historiske Per Gynt, Ibsens Peer Gynt og teaterstykket på Gålå.

   Velg 1-døgns eller 2-døgns Peer Gynt-pakke:

   Peer Gynt 2015 foto: Bård Gundersen 600

   2-døgns Peer Gynt-pakke

   Kom til Venabu dagen før forestillingen til en smakfull 3-retters middag, bruk formiddagen på fjellet før Peer Gynt-forestillingen. Avreise etter frokost dagen etter forestillingen.

   Priseksempel: 4795,- pr pers inkl billett

   se tilgjengelighet og bestill >

   Mads Ousdal as Peer Gynt 2024 600

   1-døgns Peer Gynt-pakke

   Ankomst mellom kl 15 og 16 på Venabu. Spis et godt måltid på Venabu før avreise til Peer Gynt-forestillingen på Gålå. Avreise etter frokost dagen etter forestillingen.

   Priseksempel: 3270,- pr pers inkl billett

   se tilgjengelighet og bestill >

   Ønsker du å utvide oppholdet?

   Ta kontakt med oss, så hjelper vi deg gjerne med det.
   e-post: [email protected]
   Tlf: +47 61 29 32 00

   Venabus Peer Gynt-ekspert

   Sverre Mørkhagen

   Cand. philol. fra Universitetet i Oslo

   Sverre Mørkhagen - Venabus Peer Gynt-ekspert | Venabu Fjellhotell og Hytter

   Sverre Mørkhagen er forfatter, kommunikasjonsrådgiver, forlegger og journalist. Han har gitt ut flere bøker, blant annet Ibsen “…den mærkelige Mand” og Peer Gynt Historie, sagn og forbandet digt. Med en inngående kunnskap om Ibsen, den historiske Peer Gynt og forestillingen, gir han deg en ny forståelse og opplevelse av spelet om Peer Gynt. Mørkhagen har vært Venabus faste guide til Peer Gynt siden vi startet med turbusser til forestillingene på Gålå i 1999.

   «Peer Gynt er litteratur i verdensklasse, diktet på norsk. Derfor er verket bedre og frodigere på norsk enn på noe annet språk. Det kan vi glede oss over hver sommer på Gålå!»
   ~ Sverre

   Truls Gjefsen

   Cand. philol. fra Universitetet i Oslo

   Peer Gynt guide Truls Gjefsen | Venabu Fjellhotell og Hytter

   Truls Gjefsen er forfatter og kordirigent. Han har undervist i norsk og historie på Nord-Gudbrandsdal vidaregåande skule i 33 år. Han har også vært aktiv i politikken og det lokale kulturlivet, blant annet i Kristin Lavransdatter på Sel, Peer Gynt på Gålå og høyfjellskonserten på Kvamsfjellet. I tillegg har han skrevet fem biografier, blant annet om Hans Børli, Asbjørnsen og Moe og om filosofen Arne Næss. Han har vært guide til Peer Gynt i 2018 og 2021.

   «Folk bør se Peer Gynt rett og slett fordi det er verdens beste skuespill. Det har endeløst mange fasetter og kan derfor tåle mange ulike tolkninger og oppsetninger. På Gålå får du oppleve noen av de vakreste og mest spennende

   Kombiner Peer Gynt-pakken med andre opplevelser

   Venabustallens rideferier

   Kombiner rideturer i fjellheimen med Peer Gynt på Gålå. Venabustallen arrangerer rideferier og -weekends for erfarne og for begynnere som kan kombineres med Peer Gynt-opplevelsespakke.

   Aktiv på Venabygdsfjellet

   Vi har satt sammen en pakke som inkluderer våre favorittaktiviteter som yoga, ridning, ølsmaking og seterlunsj. Nå kan du gjøre ferien enda bedre med å også legge til Peer Gynt-opplevelsespakke i aktivitetsferien!

   Yoga inngår i Aktiv på Venabygdsfjellet

   Fra hytteboka

   «Peer Gynt-pakka er flott! Takk for oss for denne gang! Kommer gjerne igjen!»

   Grethe og Cato (Norge)

   «Bra opplegg med Peer Gynt-spel, frakt, nattmat, god service og blide folk. Velsmakende mat.»

   Solfrid (Norge)

   «Takk for fine dager på Venabu med småturer i nærområdet og kulturopplevelser. Et fantastisk Peer Gynt-spel og en flott konsert med KORK ved Rondablikk i går. Sverre Mørkhagens morsomme introduksjoner på bussturene høynet opplevelsene. Gode senger, god mat + hyggelig betjening! Takk for oss!»

   Berit og Ragnhild (Norge)