hver onsdag

En smak av lokal tradisjon

Venabus spesialitet 3-retters middag

En matopplevelse er mer enn gode retter og rene smaker. Det er å dele opplevelsen med andre, prøve noe nytt, og lære mer om hva du spiser og historien bak rettene. På Venabu ser vi verdien av å formidle kunnskap om mattradisjoner, og å presentere rettene på en innbydende måte. 

Kveldens vert forteller om hver rett, råvarene som er brukt og om tilberedningsmetodene. Flere av smakebitene kommer fra Venabygdsfjellet og Gudbrandsdalen, og er tilberedt på Venabus kjøkken fra bunnen av.

Etter en kveld på vår spesialitet «En smak av lokal tradisjon» håper vi at du sitter igjen med nye inntrykk, og litt mer kunnskap om maten du kanskje kjenner til fra før.

Om du er på utkikk etter en helaften med spennende viltretter, passer kanskje Venabus 12-retters viltaften med drikkepakke inkludert for deg.

Menu:
forrett:

Et utvalg av ulike smaker av Venabus spesialiteter, presentert som munnfullstore biter med perfekt mengde nøye utvalgt tilbehør. Du får prøve fisk og kjøtt tilberedt på tradisjonelle måter som røking, raking, graving og speking.

hovedrett:

Mør reinsdyrsplomme med sesongens tilbehør og fløtesaus.

dessert:

Multekrem i krumkake

Alle rettene presenteres av vår vert under middagen.

Fra Hytteboka

“Takk for et hyggelig opphold! Den norske maten som ble servert var helt fortreffelig!”

Solveig og Anders

Foto: @Dreaminvan

Priser

535,- per voksen

265,- per barn 5–14 år

Gratis for barn 4 år og yngre.

«Hembåkkå flatbrød og lefse frå Vålebru»

På «En smak av norsk tradisjon» serveres det flatbrød og lefse fra vår lokale lefsebaker. Vålebrua er Ringebu kommunes sentrum, og ligger omtrent 20 minutters kjøring fra Venabu. Her har Saffie bosatt seg med sin familie. Saffie kommer opprinnelig fra Afghanistan, og tok en utfordring på strak arm da de bosatte seg i Vålebrua; etter en læretid i hvordan man baker flatbrød og lefse på tradisjonelt vis i Gudbrandsdalen, fortsetter Saffie å holde liv i tradisjonen.

Andre matopplevelser på Venabu

Viltaften

En helaften opplevelse på Venabygdsfjellet med vår 12-retters viltaften. En kveld med spennende smaker fra villmarken, med hvileretter og desserter. Inkludert i prisen er drikkepakke, du velger mellom vinpakke, ølpakke og alkoholfri drikkepakke.

En kveld der du kan kose deg med god mat, god drikke og hverandres selskap!

Seterlunsj på Lykkjesetra

I nostalgiske omgivelser blant seter kveene på Jønnhalt ligger Lykkjesetra. I sommersesongen inviterer budeia inn på seterlunsj. Du serveres rømmegrøt og rømmevafler tilberedt på svartovn, spekemat og sommerens lokale bær. Hør budeia fortelle om tradisjonen med seterdrift i Gudbrandsdalen og historia om hvordan brunosten så dagens lys, mens du koser deg med den mektige seterkosten.

Ølsmaking

Vår lokale ølkjenner Gunnar har bred erfaring med å brygge øl. Han har vært med å starte opp kjente ølprodusenter som Nøgne Ø og Atna Øl. Gunnar er en ekte ølentusiast og har god formidlingsevne som gjør ølsmakingen til en fortreffelig opplevelse for den som liker godt øl. Lær mer om hvordan du kan gjøre ølsmaken enda bedre med riktige matretter og snacks til de ulike ølene.