Fototreffet på Venabu

12. – 15. september 2024

høstens begivenhet for fotoentusiaster

Fototreffet på Venabu passer for viderekomne fotografer som ønsker å tilbringe en helg på fjellet med likesinnede.
I løpet av denne langhelgen blir det spennende og inspirerende foredrag og workshops med kursledere Olav Storm, Erik Damsgaard og Jørn Areklett Omre.

Fototreffet på Venabu Fjellhotell har siden starten i 2008 blitt en viktig årlig mønstring, og tradisjon for mange fotoentusiaster fra hele Norge. Årets fotografiske høydepunkt!
Hver september med fargeprakten i fjellet inviterer vi til lærerike foredrag, flotte bildevisninger, spennende fotoutflukter, og hyggelig sosialisering. Dette er en workshop mange deltagere kommer tilbake til, – år etter år!

Med fotoutflukter både i lokalt nærområde, så vel som til Rondane Nasjonalpark får våre
deltagere mange muligheter til å feste nye og spennende motiver til minnekortene. Vi
bruker god tid ute i felt og er selvfølgelig tett på for å kunne bistå de som ønsker med
gode råd og tekniske tips underveis.

Fototreffet på Venabu er også en sosial happening med mye godt humør og moro, – bare spør noen som har vært med oss tidligere! Vi har satt strek ved 25 deltagere, så her kan det lønne det seg å være ute i god tid med å reservere plass.

Fototreffets fotoutstilling

På Fototreffet bygger vi også vår egen fotoutstilling. Arbeidsflyten, fra ide, fotografering, bildebehandling og redigering, printing og montering til ferdig bilde på vegg i vårt galleri er en viktig del av opplevelsen på et Fototreff.

Avstemning, bildegjennomgang og premiering hører også med!

Profesjonelle veiledere

Fotografene Jørn Areklett Omre, Erik Damsgaard og Olav Erik Storm ønsker velkommen til en praktisk foto-workshop over 4 dager. Vårt mål er å formidle kunnskap og kreativitet på en hyggelig og lærerik måte.

Våre 3 kursledere har lang fartstid, variert kompetanse og solid erfaring som fotografer, og vil fokusere på å gi alle tett oppfølgning. Du får en personlig trener med deg både ute og inne, som vil hente ut ditt kreative og tekniske potensial.

Jørn Areklett Omre
En erfaren fotograf ned over 30 års erfaring som naturfotograf. Han kjenner Rondane godt fra sine tidligere prosjekter, og har gitt ut flere bøker, samt vært presentert i de fleste nordiske fototidskrifter.
Jørn er offisiell Canon fotograf, og deler raust av sin kunnskap og erfaring. 

Erik Damsgaard
Erik var med å starte Fototreffet i 2008, og bidrar med sin erfaring fra eget fotostudio og arbeid hos Scandinavian Photo.
Erik kjenner svært godt til ulike fotoutstyrleverandører og -produsenter, og vil bistå med rådgivning og veiledning uansett hvilket utstyr du har. Om du trenger veiledning ift kjøp av nytt utstyr, er også Erik den rette å snakke med.
Eriks talent for arbeidsflyt, bearbeidelse og print sørger for at du får det beste frem i din forstørrelse til Fototreffets utstilling.

Olav Erik Storm
Venabus faste kursleder på Venabus fotokurs, og en av «grunnleggerne» av Fototreffet. Olav har jobbet som fotograf i mange år, men blant annet erfaring fra reklamebransjen i USA og Norge, samt som kursholder og lærer.
Olav er en allsidig fotograf, og holder kurs innenfor en rekke tema; landskap- makro- portrett-gate-/ street foto, studiofotografering med modeller, bruk av blits ute og inne, og etterbehandling av digitale bilder mm. 

Transport

Henting på Ringebu Skysstasjon: 550,- pr pers Ringebu-Venabu t/r

Fototreffet på Venabu med Olav, Jørn og Erik | Venabu Fjellhotell og Hytter

Vil du vite mer om fototreffet?

Kanskje du også er interessert i

Fotokurs

Olav Storm holder fotokurs på Venabu flere ganger i året. Velg mellom kurs for begynnere og for mer erfarne fotografer. Lær mer om å ta bilder og kjenn på fotogleden!

Strikkehelg

Spennende og inspirerende helg for den som elsker håndarbeid og strikking.

Peer Gynt Opplevelsespakke

Fin natur og rik kultur – opplev den spektakulære Peer Gynt-forestillingen på Gålå.