familieferie på venabygdsfjellet

Vinterferie på Venabu

Ta med familien til Venabygdsfjellet i vinterferien. På Venabu kan dere bo på vårt koselige fjellhotell, eller leie en av våre høystandard laftehytter.

I februar/mars er det rikelig med snø, og gode skiforhold. Vi arrangerer ulike aktiviteter for hele familien gjennom vinterferieukene.

program for vinterferieukene

En aktiv vinterferie

Vi tilbyr en rekke vinteraktiviteter for store og små. Hundespann, kanefart, skiturer og guidet trugetur er anbefalte utendørs aktiviteter.

Innendørs har vi et stort utvalg av brettspill, puslespill og fysiske spill som biljard, bordtennis og fotballspill. Hotellets stuer er innbydende og koselige; tilbring kveldene i hverandres selskap.

Om du ønsker å variere langrennsferien med en dag i alpinbakkene er Kvitfjell, Hafjell og Gålå godt innenfor rekkevidde!

anbefalte aktiviteter i vinterferien

  • Kanefart – en trivelig tur med hest og slede som avsluttes i lavvoen med historiefortelling og litt å bite ti.
  • Hundekjøring – velg mellom 5 km eller 10 km tur
  • Guidet trugetur eller gå en trugetur eller skitur på egenhånd. Vi har ski- og trugeutleie.
  • Innendørs aktiviteter; biljard, dart, bordtennis og brettspill.
  • Kos deg i akebakken – vi har akebrett til utlån
  • Ølsmaking med Gunnar Wiig fredager
  • Yogatimer med fokus på restituisjon og velvære

Aktiviteter i vinterferien

For deg som vil ha litt mer ut av ferien.

Yogatimer

I løpet av vinterferieukene tilbyr vi ulike timer med After Ski Yoga og avspenning.

Les mer om yoga på Venabu >

Hundeslede hos Venabu Fjellhotell, Venabygdsfjellet. Foto: Olav Storm

Hundekjøring

En morsom og fartsfylt aktivitet for hele familien! Kjør ditt eget hundespann, 5 km og 10 km turer.

Les mer >

Guidet trugetur

Kom tettere på det vakre vinterfjellet. Trugetur til Myfallet er en unik opplevelse, og passer også for deg som har lite erfaring med å gå på truger fra før.

Les mer >

Ølsmaking - Venabu Fjellhotell - foto:Olav Storm

En smak av lokal tradisjon

Hver onsdag inviterer vi deg til en av våre matopplevelser. Vi byr på Venabus spesialmeny «En smak av lokal tradisjon«, der formidling av mattradisjoner er en viktig del av opplevelsen. Vår vert forteller om kveldens meny, og dens tilknytning til Venabu og Gudbrandsdalen.

Kanefart hos Venabu Fjellhotell, Venabygdsfjellet. Foto: Olav Storm

Morsomme aktiviteter, god mat og koselig hotell

På Venabu får du det beste fra «alle» verdener; hotellet er koselig med en inkluderende og varm atmosfære. Venabu er kjent for god mat og en personlig og inkluderende stil. Her føler du deg ivaretatt og sett av våre imøtekommende ansatte. 

I løpet av vinterferien arrangeres ulike aktiviteter for enhver smak. Du kan delta på de aktivitetene du plukker ut selv, eller bli med på en av våre aktive ferier.

Førsteklasses skiløyper

Rundt hotellet finnes kilometervis med løyper, og på Venabygdsfjellet er det over 150 km med løypenett. Det er et stort spekter av turer; noen går i stille og snøtung bjørkeskog, andre i åpent, vinterkledd landskap på fjelltopper og innover mot vidda. På skisporet.no kan du til enhver tid holde deg oppdatert på hvilke løyper som er kjørt opp.

Det er også mange spennende turer utenom løypenettet. Om du vil utforske litt på egenhpnd, kan du leie truger og fjellski i vår skistall.

Betjent skistall

 Vår skistall er betjent av erfarne skiguider som kjenner godt til Venabygdsfjellet og dagens beste ruter. De bidrar med smørehjelp og -tips, service av ski m.m.