Godt spørsmål!

Det finnes mange flotte steder i Norge som har fantastisk natur, hyggelig innkvartering og mulighet for å arrangere fotokurs. Venabu er et lite familiedrevet hotell, ligger omtrent midt mellom Oslo og Trondheim, sør for Rondane Nasjonalpark, og har grei tilgang med bil, tog eller buss.  Det viktigste vi har erfart etter 20 år med fotokurs på Venabu er;  Dette er et veldig spesielt sted med stor hjertevarme, mennesker som bryr seg om at alle gjester trives, fantastisk god mat, gode senger, hyggelige stuer og flott møterom for kurs. Familien Tvete har bygget opp stedet fra en enkel start i 1950, og hotellet har i dag ca. 100 senger, utleiehytter, stall med hesteaktiviteter, egen seter, fantastiske naturområder, og turmuligheter med turledere både vinter og sommer, – rett utenfor døren.

Mange har lært å gå på ski på Venabu og løypenettet rundt  i Venabygdsfjellet tiltrekker seg gjester fra hele Europa. Om sommeren er det ofte mer enn 20 hester i aktivitet og mange kommer også for en rideferie.

Fotokursene ble startet av den gang  hotellvert Lars Tvete, som ønsket å tilby et opplegg med ulike kreative aktiviteter. Han og fru Halldis er begge meget ivrige amatørfotografer, og tanken om fotokurs ble dermed et naturlig resultat. Undertegnede var tilstede på det første kurset, som fersk digitalfotograf, – men med lang fartstid som analog reklamefotograf. Fra det neste kurset har undertegnede vært fast kursleder! 

«Med ny teknologi, kommer også nye muligheter»

Fotokunnskapen er fremdeles den samme som den alltid har vært, men kameraene har utviklet seg til å bli digitale. Med ny teknologi, kommer også nye muligheter. Mørkerommet er blitt erstattet av en datamaskin, – og vi bruker god tid på å bli kjent med og å arbeide med bilder i ulike bildebehandlings-program.

På fotokursene styrer vi oss selv som vi ønsker og bruker god tid til å lære den kreative prosessen fra ide, motivjakt, fotografering, innlasting av bilder, bildebehandling og visning med kommentarer. Ved å sette dette i system får vi en prosess som gir god og forutsigbar arbeidsflyt. Fotokursene på Venabu har gjennom mange år blitt en viktig del av den fotografiske kalender for en rekke fotoentusiaster som kommer tilbake år etter år. Det er alltid veldig hyggelig. Vi har selvsagt også plass til flere deltagere i «fotofamilien». Du er hjertelig velkommen til å være med!

Vi sees på Venabu og på et fotokurs!

Les mer om Venabu her

Les mer om fotokursene her.

utsikt-over-innsjøen-ved-solnedgang. Venabu. Olav Storm