Olsok-feiring på Venabu

kveld med musikk, dans og olsok-bål

Dato

29. juli

Pris

Gratis inngang 
Kaffe og kringle: 50,- pr pers

}

Tidspunkt

Bålet tennes kl 20:30 ved Fiskeløysa

Aldersgrense

Ingen aldersgrense – alle er velkomne på feiring!

Hvert år markerer vi Olsok med bålbrenning, musikk og enkel servering ved vannet nedenfor hotellet. Alle er velkomne på denne tradisjonelle feiringen!

Ordet olsok stammer fra det norrøne ólafsvaka, og betyr høytidsaftenen for Olavsdagen.
Olav den hellige falt på Stiklestad 29. juli 1030, og ut fra ordets betydning burde Olsok bli feiret dagen før Olavsdagen, men igjennom tiden har tradisjonen blitt at Olsok markeres på selve Olavsdagen.

På primstaven er dagen markert med en øks, og dagen var en av de viktigste helgenfestene i Norge før i tiden. På grunn av Olavs spesielle posisjon i norsk historie, ble feiringen av Olsok beholdt også etter festdagsreduksjonen. 

På Venabu har vi markert Olsok i en årrekke. Vi feirer med å tenne stort bål ved vannet nedenfor hotellet. Vi selger kaffe og kringle, og lokale folkemusikere spiller til dans og stemning.
Venabu markerer også Sankt Hans-aften hvert år.

Du er velkommen til feiringen uansett om du bor på hotellet/hyttene eller ikke. Du trenger ikke å melde deg på i forkant av feiringen.

 

«En veldig koselig sankthanskveld»

“Tusen takk for flotte dager. Det var nydelig mat og meget hyggelig betjening. Ikke minst takk for en veldig koselig santhanskveld. Dette stedet ligger i nydelige omgivelser. Vil på det sterkeste anbefale dette til andre og vi ønsker å komme igjen”

Jannete, Bjørg og Wigdis