Hva lærer jeg og hva kreves av forkunnskaper?

Mange lurer på om de skal melde seg på et fotokurs, men tenker at det kanskje blir for vanskelig og avansert, og krever gode forkunnskaper. Det gjør det ikke!

På grunnkurset er det eneste du trenger; Et kamera + tid og lyst til å lære litt om hvordan du kan få større glede av dette! Du trenger ikke ha lest hele instruksjonsboken, studert timevis med opplæringsvideoer på YouTube, eller deltatt på andre kurs for å være med. 

«ta spennende bilder»

Vi starter med det helt grunnleggende som å se på hvordan kamera fungerer og hva de ulike innstillingene i menyen betyr. Og, – hvordan du kan bruke dette til å få mer personlige og spennende bilder. Ved å lære sammen med andre, kunne stille spørsmål, få hjelp til å finne frem på eget kamera, og se på bilder hva som skjer når du gjør endringer, – vil du garantert få mange aha-opplevler. 

Det spiller liten rolle om du har et avansert, moderne kamera,  eller ett som er noen år gammelt. Det viktigste er at du kan lære om og trene på ny kunnskap.

«finne mange flotte motiver»

Grunnkursene holdes både sommer og vinter og det gir oss store mulighet for å finne mange flotte motiver. På kurset er vi både inne og lærer om kamera, eksponering (hvordan bildet blir best og hvilke innstillinger du bør kjenne) om lyset vi skal bruke, og om bildekomposisjon.

Deretter drar vi ut og praktiserer dette. Det er ikke så mange deltagere ( maks 10 stk.) på kursene fordi alle skal få personlig oppfølgning og hjelp. Som kursleder er jeg ikke ute for å ta flotte bilder for meg selv…Min viktigste oppgave er å være tilstede for alle som trenger litt assistanse, har spørsmål, eller ønsker tips om hvordan de kan finne gode motiver.

«oppleve den gode følelsen av fotoglede på fjellet»

Fotokursene på Venabu er alltid veldig hyggelige og sosiale og vi koser oss ute på fotoutflukter. Vi er her for å lære med hverandre – og av hverandre. Mange deltagere kommer tilbake på nye kurs, flere ganger, for å få litt mer faglig og kreativ «påfyll» – og for å oppleve den gode følelsen av fotoglede på fjellet.

«få ny inspirasjon»

Det går helt fint å være med på grunnkurset flere ganger. Du lærer garantert noe nytt hver gang. Det blir gjennomgang av bilder som er tatt ute på tur, og du vil lære av både egne bilder, og av å se hvordan andre har fotografert. Med konstruktive tilbakemeldinger, og tips til hvordan vi kan bli enda bedre vil du få ny inspirasjon. 

«større glede av kameraet ditt»

Her er det ingen som blir stemt ut, eller må reise hjem, men alle får nye ting å tenke på og ny kunnskap som vil gi deg bedre bilder i din videre fotografering.

Fotokursene på Venabu vil gi deg større glede av ditt kamera, la deg se de uendelige mange mulighetene som finnes med et digitalt kamera, og gi deg en superkreativ helg i fotoboblen!

Velkommen til fjells og til et fotokurs!

Les mer om fotokursene her.

Les flere av våre fotoblogger her.

 

fotografer-i-aksjon-makro. Olav Storm