Dato

9. – 16. august 2024

Avslutt ferien med Peer Gynt-opplevelsespakke om du ønsker!

Pris

2024:

Fra 18 950,-

Per person på dobbeltrom. Overnatting, alle måltider og aktiviteter beskrevet i programmet er inkludert i prisen.
Enkeltromstillegg 1400,-

Vanskelighetsgrad

Lett. Passer for deg i normal fysisk form.
Se nærmere beskrivelse av vanskelighetsgrader på fotturferier.

Gruppestørrelse

Minimum 4, maksimalt 10 deltakere.

Oppdagelsesreise i eget land

Venabygdsfjellet ligger rett sør for Rondane Nasjonalpark. Her kan du gå på små stier, helt uten å møte andre. Her har villreinen beitet i tusener av år, og det er flere gamle fangstgraver i området. Med storslått utsikt i alle retninger, og tydelige spor etter siste istid, er det vanskelig å ikke falle for dette fjellområdet.

«Fotturferie: Opplev Norge» består av lette turer, og er laget for deg som liker å ha en aktiv ferie der du også blir kjent med litt lokalhistorie. På denne aktive ferien får du tid til å nyte freden og roen som det åpne fjellandskapet byr på, samtidig som du får tilgang til dette områdets flotteste kulturopplevelser.

Venabus aktive ferier passer godt for deg som reiser alene, som par eller med venner. Se gjerne oversikten over våre aktive ferier og andre guidede fotturer også.

Vi gjør oppmerksom på:

Denne fotturferien laget for våre internasjonale gjester, og all guiding foregår på engelsk. Du er som nordmann likevel hjertelig velkommen til å delta.

Høstfargeturen derimot er skreddersydd for nordmannen som ønsker å oppleve Venabygdsfjellet i høstdrakt.

høydepunkter

 • Guidet tur i Ringebu Stavkirke
 • Maihaugen – Norges største friluftsmuseum
 • Seterlunsj på Lykkjesetra
 • Opphold og alle måltider på Venabu Fjellhotell inkludert
 • Norsk tradisjonsmat onsdag kveld
 • Liten gruppe på max 10 personer

Program
Fotturferie: Opplev Norge

Dag 1 - Ankomst

Middag kl 1900. Infomøte med turledere etter middagen

Dag 2 - Pilgrimsleden og Ringebu Stavkirke

8 km, 400 meters stigning

En rolig start på ferien med Pilgrimsleden fra Fåvang til Ringebu Stavkirke. Turen er lett og omtrent halvveis kommer vi til en gammel bygdaborg, som også er et flott utsiktspunkt. Her har man full oversikt over Gudbrandsdalen!

Vel fremme ved Ringebu Stavkirke, tas vi imot av de lokale guidene. Du får en guidet tur i kirken, der du lærer mer om byggetradisjonen og stavkirkene i Norge. En kort spasertur fra Stavkirken finner vi Prestegården og Prestegårdshagen. Ringebu Prestegård var prestebolig frem til 1991. I dag er Prestegården fredet og restaurert, og med sine mange gamle hus og fantastiske hage, er det en historisk opplevelse i seg selv. I dag fungerer Prestegården som galleri, og hver sommer presenteres nye kunstnere sammen med noen faste utstillinger.

Prestegårdshagen er tatt vare på av noen engasjerte lokale sjeler, og de har jobbet for å bygge opp igjen hagen slik den en gang kan ha vært. Her finner du norske rosetyper, epletrær og en egen urtehage.
Ca 20 minutter med minibuss tilbake til hotellet.

Middag kl 1900.

Dag 3 - Dynjefjell 1151 m.o.h.

12 km, 250 meters stigning

Turen starter ved Holtesetra, noen kilometer fra Venabu. Med sitt beskjedne utseende er det er lite som i dag vitner om seterens viktige posisjon i gamle dager, men dette var et viktig stoppested for lasskjørerne som reiste over fjellet med hest og slede. Guiden forteller mer om historiene fra den gamle «kroa», før turen opp på Dynjefjell starter.

Fra toppen av Dynjefjell ser vi innover mot Rondanes høyeste fjell, og i vest skimtes Jotunheimens snøkledde topper. Vi passerer også fangstgraver, tidligere brukt til å jakte reinsdyr. Guidene har kunnskap om både reinsdyrene i dag og deres historie fra da de kom til Venabygdsfjellet etter siste istid.

Middag på hotellet kl 1900.

Dag 4 - Dørjuvet og Myfallet

12,5 km, 300 meters stigning

Se sporene fra siste istid på nært hold; jutulhogget Dørjuvet kløyver vidda i to, og i bunnen slynger elven Døra seg lett mellom steinene. På veien til juvet ligger Myfallet – et fossefall bestående av 3 fosser i bratt landskap. Vi viser deg ulike stier så du kommer til de fineste utsiktspunktene over fossen.

Middag kl 1900.

Dag 5 - Maihaugen

Nyt en roligere dag på Maihaugen (Lillehammer), et av Europas største utendørs museer med bygninger fra ulike tids æra, samt OL-museet. Et trivelig reisemål som et avbrekk fra fotturene.

Rund av en kulturell dag med litt smakfull lokalhistorie; Vår populære middag “En smak av lokal tradisjon”.
Du får servert forrett med deilige smakebiter av kaldt kjøtt og kald fisk, tilberedt på tradisjonelle måter. Reinsdyrsplomme med sesongens tilbehør til hovedrett. Til dessert serverer vi vår hjemmelagede blåbærkake.

Dag 6 - Seterlunsj på Lykkjesetra

12 km, 270 meters stigning

Et av ukens store høydepunkter er fottur til Lykkjesetra! Turen går til seterområdet Jønnhalt, og på Lykkjesetra inviterer budeia inn til en rik seterlunsj. Du får servert rømmegrøt, spekemat, rømmevafler og sesongens lokale bær.

Det er lange tradisjoner for seterdrift i Gudbrandsdalen, og budeia forteller historier fra hennes tid på setra da det var aktiv drift der. Lær også mer om Gudbrandsdalsostens opprinnelse og andre mattradisjoner fra Gudbrandsdalen.

Fottur tilbake til hotellet til middag kl 1900

Dag 7 - Finnsjøvola

12 km, 380 meters stigning

Nyt en avslappet og spektakulær dag på tur til Finnsjøvola. Turen starter gjennom barnålsskog, før vi når åpent landskap med glitrende innsjøer og utsikt mot Rondane. Vi er inne i villreinens rike, og om vi er heldige ser vi kanskje spor etter reinen eller villreinsflokken i det fjerne!

Middag kl 1900.

Dag 8 - Takk for denne gang

Avreise etter frokost.

Med forbehold om mindre endringer i turprogrammet pga værforhold eller gruppens nivå.

Noen av fotturene starter med en liten biltur. Transport er inkludert i prisen

Inkludert i prisen

 • Opphold med 3/4 pensjon (frokost, niste+termos, middag) på Venabu Fjellhotell
 • Guidede fotturer 5 dager og 1 dag på Maihaugen (Lillehammer)
 • Inngangsbillett på Maihaugen, Ringebu Stavkirke og Prestegården
 • Seterlunsj på Lykkjesetra
 • Transport til og fra Ringebu Skysstasjon ved ankomst og avreise
 • All transport for guidede turer og besøk til kulturelle severdigheter som beskrevet i programmet

Valgfri tilleggsaktivitet

Elgsafari
Jeger og kjentmann Tore tar deg med på utkikk etter elg i kveldsskumringen. Du kjøres i minibuss inn i skogene hvor elgen helst oppholder seg. Tore deler gjerne av sin kunnskap om elgens habitater og livssyklus. Elgsafari settes kun opp dersom det er en god sjanse for at vi ser elgen i løpet av safarien.

Yoga
Vi setter opp yogatimer flere dager i uken med ulike fokusområder. Velg mellom timer med avspenning, styrke eller bevegelighet.

Rideturer med Venabustallen
Ri i fjellet på stødige dølahester. Vi arrangerer turer for både helt uerfarne og godt erfarne ryttere.

Peer Gynt
I august kan du se Ibsens kjente stykke Peer Gynt på utendørsscenen på Gålå. Et spektakulært utendørsteater med skuespillere, dansere og musikere av øverste klasse, verdt å få med seg for den som vil ha mer kultur i ferien.

«Flotte vandringsturer!»

«Takker så mye nok en gang for et fantastisk opphold hos dere med flotte vandringsturer i fjellet. I tillegg har vi kunnet nyte vakker klassisk musikk i en intim atmosfære. Vi takker for hyggelig og forekommende personale og deilig mat. Vi kommer gjerne tilbake”

Astrid og Sverre

Overnatting inkludert i prisen

Venabu Fjellhotell og Hytter eies og drives av familien Tvete. Hotellet byr på en varm og inkluderende atmosfære, der du kan føle deg som hjemme, slappe av og lade batteriene.

Venabu er velkjent for sin gode mat og rene smaker. Retter tilberedt av gode, ofte lokale råvarer, kjennetegner hotellets kjøkken. Her får du servert tradisjonsmat og hjemmelagede retter. Det serveres alltid et vegetarisk alternativ, og om du har diettbehov tilrettelegger vi så klart for dette. Du må gi beskjed før ankomst dersom du har behov for en tilrettelagt meny. Hver onsdag serveres vår spesialitet “En smak av norsk tradisjon” – en 3-retters middag basert på vårt populære Norsk Matbord.

Hotellrommene er enkle og komfortable. Hotellets peisestue er et naturlig samlingspunkt, her kan du bli kjent med andre ferierende, eller trekke deg tilbake i en av sittegruppene. Du er velkommen til å låne et brettspill eller en av bøkene fra hotellets bibliotek. Nyt gjerne en kopp te eller kaffe, vi har et stort utvalg ulike tesorter og traktekaffe som alltid er inkludert i prisen. Du er også velkommen til å bestille en kaffe latte, cappuccino eller varm sjokolade fra vår kaffedisk.

På Venabu er det alltid mulighet for å være aktiv innendørs også, i sesongene tilbys yoga og massasje. Vi har et fullt innredet treningsrom, spillrom med ping pong, biljard, dart og fotballspill og to TV-rom.

Kanskje du også vil vite mer om

Fotturferie: I villreinens rike

Fotturferie: Tre nasjonalparker

Høstfargetur

«Vi håper å komme tilbake!»

“Takk for oss! God mat, hyggelig betjening og ikke minst et fantastisk sensommer vær. Tur fra Venabu til Flaksjøen og Spidsbergseter en dag og tur til Myfallet på lørdag. Vi håper å komme tilbake en annen gang.”

Tove, Berit og Randi

Spørsmål?

Joy O’Flanagan

Leder for aktivitetsavdeling

e: [email protected]