Vanskelighetsgrader Venabu fotturferier

 

 

 

 

 

 

Moderat

Moderat nivå for den i normal fysisk form

Inntil 450m stigningsgrad, 8-13km og 4-5 timers fotturer pr dag.

Fotturferie på dette nivået:

Fotturferie: Opplev Norge

 

Fotturferier på moderat nivå er laget for den aktive ferierende. Hvis du trives med å utforske feriestedet ditt til fots, er dette kanskje riktig nivå for deg. 

Opp- og nedstigningsgrad

Fotturer i fjellet er sjeldent i flatt terreng, og du bør være komfortabel med inntil 450 meter stigningsforskjell iløpet av turen.
Dette nivået er relativt lett, og passer for deg i normal fysisk form. 450 meter stigningsforskjell tilsvarer omtrent 1,5 times jevn stigning i løpet av dagen (ikke alt med en gang). Stiene kan være steinete, med løse steiner og gjørmete på noen partier. Du kan forvente å gå 8-13 km pr dag, varighet på turene 4-5 timer. 

Meter over havet

Venabu ligger 932 moh, og turene går i under 1200 moh.

Kos deg i naturen

Hovedfokus for foturferiene på moderat nivå er å kose seg i fjellet, og kombinere kultur og natur. Fotturferien Opplev Norge er en av disse fotturferiene. 

Dersom du er vant til å gå lengre fotturer i fjellet, vil du kanskje heller foretrekke fotturferiene våre på et mer krevende nivå. 

krevende

Fotturferien for deg som er vant til å gå i fjellet.

Inntil 700m stigningsgrad, men noe mindre de fleste dagene. Gjennomsnittlig 16km og 7 timers turer pr dag. Noen lengre dager.

Fotturferier på dette nivået:

Fotturferie i villreinens rike

Høstfargetur

Disse turene er laget for de som er vant til å gå fotturer i fjellet, og som trives med en ferie der hovedfokuset ligger på fotturene. 

Fjellterreng

Gjennomsnittlig er distansen på rundt 16 km, noen dager litt kortere, andre dager noe lengre. Den lengste dagen er fotturen 24 km. Den totale opp-og nedstingningen er de fleste dagene på 450-500 meter, men kan være inntil 700 meter. Dette tilsvarer mellom 2 og 2,5 time med jevn stigning. Stiene kan være steinete, løse og gjørmete, men ikke usikre eller veldig eksponerte. Du kan forvente å være ute omtrent 7 timer totalt flere av dagene.

Utenfor allfarvei

Områdene vi går i er utenfor allfarvei, og været kan være varierende. Vi anbefaler derfor at man har erfaring med å gå i fjellet for å delta på disse turene. Fotturferien I villreinens rike og Høstfargetur er begge fotturferier på krevende nivå. 

Moderat høyde

Venabu ligger på 932 moh, og turene går under 1500 moh. 

svært krevende

Fotturferier for erfarne turgåere i god fysisk form.

Inntil 1200 m stigningsgrad, 25 km og 9 timers fottur hver dag.

Ulendt terreng.

Fotturferier på dette nivået:

Fotturferie: Tre nasjonalparker

Disse fotturferiene er laget for deg i god fysisk form, som er vant til å ferdes i fjellet, og trives med fotturer i spektakulære omgivelser. 

Store fjell i avsidesliggende områder

Fotturene er krevende og du må væåre forberedt på lange dager i fjellet (inntil 9 timer), på noen dager vil stigningsgraden være inntil 1200 meter, noe som tilsvarer omtrent 4 timer med jevn stigning gjennom dagen. Fotturene går i vakre fjellområder unna allfarvei, du må ha klær og utstyr til å kunne håndtere dårlig vær. 

Steinete og ulendt terreng

Stiene kan være steinete med løse partier, og noe eksponert. Dersom du er ukomfortabel med høyder, kan det hende du synes disse turene blir utfordrende. Ta gjerne kontakt med oss om du har spørsmål omkring nivået. 

Du trenger ikke å være en toppidrettsutøver for å trives på disse turene, men du bør legge en innsats i å stille fysisk forberedt. Dersom du har trent på forhånd og er i god fysisk form, vil du ha større glede av disse turene. Fotturferien: Tre nasjonalparker er en av fotturferiene på nivået «svært krevende».  

Fotturer opp til 2300 moh

Maksimal høyde på disse turene er omtrent 2300 moh. 

Spørsmål om fotturferier?

Joy O’Flanagan

Guide

e: [email protected]