Middag på Venabu Fjellhotell
Venabus kjøkken er kjent for god mat. Vi er opptatt av å servere retter med rene smaker, laget av gode, helst lokale råvarer. Hver kveld kl 1900 serverer vi en 3-retters middag.
Spise på Venabu
Hos oss skal du føle deg velkommen og godt ivaretatt. Vi byr på en god 3-retters meny hver kveld, og tilpasser gjerne etter behov.
Vegetarisk meny og diettbehov
Vi har alltid gode vegetariske alternativer, og tar så klart hensyn til allergier og diettbehov. Mulighet for egen rett for barn. Vi ber om at du gir beskjed på forhånd ved eventuelle diettbehov.
Unike matopplevelser:
Les mer om 12-retters Viltaften, Seterlunsj på Lykkjesetra og “En smak av lokal tradisjon”.
På gjennomreise?
På dagtid i høysesongen er du velkommen i restauranten for á la carte servering.
Fra Hytteboka
“Takk for god mat, drikke og hyggelig vertskap! + nydelig utsikt!”

Priser
3-retters
460,- pr voksen
230,- pr barn 5-14 år
«En smak av lokal tradisjon» (onsdager)
495,- pr voksen
245,- pr barn 5-14 år
Gratis for barn 4 år og yngre.
OBS!
For å reservere bord må du velge dato først, deretter produktet du ønsker.
Ukesmeny sommer 2023
Menyen kan avvike sesongmenyen noe da vi ønsker å bruke lokale råvarer så langt det lar seg gjøre,
og bidra til redusert matsvinn med god utnyttelse av råvarene.
I juleferien vil menyen avvike noe fra denne ukesmenyen.
Les mer om juleaftens middagsmeny og nyttårsaftens 4-retters middag.
Mandag
Tomatsalat
med mozzarella og focaccia
Langtidstekt lam
med ovnsbakte poteter, og et utvalg friske grønnsaker
Hjemmelaget karamellpudding
med vispet krem
Tirsdag
Gresskarsuppe
med ristede gresskarkjerner
Ovnsbakt ørret
med rømmesaus og Anna poteter, friske grønnsaker og agurksalat
Sjokoladefudgekake
med vaniljeis og karamellsaus
Onsdag
«En smak av lokal tradisjon«
Forrett med smakebiter av kjøtt og fisk
Reinsdyrplomme
med potetmos, sopp, og rotgrønnsaker og viltsaus
Multekrem i krumkake
Torsdag
Gresk salat
med fetaost
Ovnstekt kyllingbryst
med Hassel-bakte poteter, gode grønnsaker og kyllingsaus
Pavlova
med vaniljekrem og friske bær
Fredag
Kald tomatsuppe
med godt brød
Pannestekt fjellørret
med ovnsstekte poteter, friske grønnsaker, fennikelsalat og rømmesaus med urter
Creme brulee
Lørdag
Ørretrulade
med salat og frisk urter
Hjortemedaljong
med potetmos, ovnsbakt grønnsaker og viltsaus
Blåbærpai
med vaniljeis
Søndag
Rotgrønnsaker og hummus dip
Ovnsbakt kveite
med smør poteter, stuede grønne grønnsaker og rødbetepure.
Hvit sjokolade-ostekake
med jordbærsaus
3-retters middag
Serveres daglig kl. 19.00.
Obs! Velg dato først, deretter ønsket produkt.
"En smak av lokal tradisjon"
Serveres onsdager kl. 19.00.
Obs! Velg dato først, deretter ønsket produkt.
Allergivennlig mat
Har du en matallergi? Gi oss beskjed om dette ved bestilling.
Vegetarmeny
Vi har alltid en alternativ vegetarisk meny.
Dersom du heller ønsker denne, må du gi beskjed om dette ved bestilling.
Barnemeny
Vi har alltid en alternativ barnemeny.
Dersom du heller ønsker denne, må du gi beskjed om dette ved bestilling.
Lokale smaker på Venabu
Vi er opptatt av å formidle lokale mattradisjoner og støtte lokale produsenter. Så langt det lar seg gjøre bruker vi lokale råvarer.
Menyen beskrevet her kan fravikes noe i mangel på råvarer eller for å utbytte råvarer vi har tilgjengelig.
Vi garanterer deg uansett et smakfullt og godt måltid på Venabu!
Du er velkommen til å ringe oss om du skulle ha spørsmål om kveldens meny.
Våre råvarer og oppskrifter
Lokale jegere
I områdene rundt Venabu er det regulert felling av ulike hjortedyr for å holde bestanden bærekraftig. Jakt på villrein, elg og hjort er det vanligste, og på Venabu finner du ofte reinsdyr og elg på menyen.
Vår egen vaktmester Tore er en erfaren elgjeger, og vi handler hver høst elgkjøtt av Tore. Som jeger er Tore opptatt av at fellingen av elgen skal foregå på en human måte uten stress for dyret. Dette er ikke bare viktig fra et dyrevelferdsperspektiv, men også for å sørge for kjøtt av ypperste kvalitet.
Lokale grønnsaksprodusenter
I Ringebu kommune er det flere gårdsbruk som produserer grønnsaker. I sesongen prøver vi så langt det lar seg gjøre å bruke de lokale produktene. I tillegg til å støtte opp om lokal produksjon, mener vi at dette er de beste råvarene vi kan få!
Kaurstadbær
Jordbærene fra Kaurstad er viden kjent for sin saftige og kraftige smak. Vi mener at dette er verdens beste jordbær, og anser oss som svært heldige som har en så god jordbærprodusent i umiddelbar nærhet!
Egenproduserte urter og bær
I familien Tvete er det flere ivrige hageentusiaster, og blant det som produseres i hagene er urteplanter, solbær og rips. Du kan ofte smake Halldis’ gode solbær i vår egen frokost-juice.
Vil du vite mer om våre råvarer og leverandører?
«Fjellaure frå Venabygd»
På Venabu i dag serverer vi en deilig pannestekt fjellørret med sprøtt skinn og godt tilbehør, men visste du at dette er en relativt moderne måte å tilberede fjellfisk på?
I Venabygda var det før i tiden vanlig å servere fjellfisk i form av fiskesuppe. Da renset man fisken og delte den opp i porsjonsstykker, inkludert hode og spol (halen på fisken). Fisken ble forsiktig dampet, og fiskestykkene ble tatt ut og holdt varme. Av kraften lagde man suppe med jevning, rømme og kokt gulrot. Suppa ble krydret med gressløk, salt og pepper.
Fiskesuppa ble servert med fisken ved siden av, og man lagde “brødbeta” med flatbrød, smør og fisk. Suppen og “brødbeta” ble spist vekselsvis.
Andre matopplevelser på Venabu

Viltaften
En helaften opplevelse på Venabygdsfjellet med vår 12-retters viltaften. En kveld med spennende smaker fra villmarken, med hvileretter og desserter. Inkludert i prisen er drikkepakke, du velger mellom vinpakke, ølpakke og alkoholfri drikkepakke.
En kveld der du kan kose deg med god mat, god drikke og hverandre selskap!

Seterlunsj på Lykkjesetra
I nostalgiske omgivelser blant seter kveene på Jønnhalt ligger Lykkjesetra. I sommersesongen inviterer budeia inn på seterlunsj. Du serveres rømmegrøt og rømmevafler tilberedt på svartovn, spekemat og sommerens lokale bær. Hør budeia fortelle om tradisjonen med seterdrift i Gudbrandsdalen og historia om hvordan brunosten så dagens lys, mens du nyter den mektige seterkosten.

5-retters julemiddag og Rakfisklag
Velkommen til fjells i førjulstiden!
Vi byr på en weekend full av deilig mat og gode opplevelser. På fredagen serveres rakfisk fra ulike leverandører og tradisjonelt og spennende tilbehør. På lørdagen serverer vi 5 retter med kjente julesmaker.