Middagsmeny

Sommer 2022

Menyen kan fravike sesongmenyen noe da vi ønsker å bruke lokale råvarer så langt det lar seg gjøre,
og bidra til redusert matsvinn med god utnyttelse av råvarene.
I sesongen serveres ofte jordbær fra Kaurstad til dessert.

Mandag

Forrett med reker

Kalvestek
med friske grønnsaker

Karamellpudding

Tirsdag

Cæsarsalat

Ovnsbakt ørret
serveres med mandelpotet, erte- og purrestuing og rømmesaus

Sjokoladefudgekake med varm karamellsaus og iskrem

Onsdag
«En smak av lokal tradisjon«

Utvalg kalde fisk- og kjøttbiter med tilbehør

Reinsdyrsplomme
serveres med mandelpotetpurè, ovnsbakte rotgrønnsaker, stekt sopp, viltsaus og rørte tyttebær

Multedrøm

Torsdag

Frisk, blandet salat

Ovnsbakt kyllingfilet

Pavlova med (lokale) bær

Fredag

Tronfjellskinke, melon og asparges

Stekt fjellørret
serveres med nypoteter, grønnsaker og Sandfjordssmør

Crème Brûlée

Lørdag

Ørretrullade

Elgstek
serveres med grønnsaker, poteter og rødvinssaus

Hjemmebakt blåbærpai og vaniljeis

Søndag

Hjemmelaget suppe

Urtebakt hellefisk
serveres med amadinepoteter, agurksalat og hollandaise-saus

Hvit sjokolade ostekake

3-retters middag

Serveres daglig kl. 19.00.

Obs! Velg dato først, deretter ønsket produkt.

"En smak av lokal tradisjon"

Serveres onsdager kl. 19.00.

Obs! Velg dato først, deretter ønsket produkt.

Allergivennlig mat

Har du en matallergi? Gi oss beskjed om dette ved bestilling.

Vegetarmeny

Vi har alltid en alternativ vegetarisk meny.
Dersom du heller ønsker denne, må du gi beskjed om dette ved bestilling.

Barnemeny

Vi har alltid en alternativ barnemeny.
Dersom du heller ønsker denne, må du gi beskjed om dette ved bestilling.

Lokale smaker på Venabu

Vi er opptatt av å formidle lokale mattradisjoner og støtte lokale produsenter. Så langt det lar seg gjøre bruker vi lokale råvarer.
Menyen beskrevet her kan fravikes noe i mangel på råvarer eller for å utbytte råvarer vi har tilgjengelig.

Vi garanterer deg uansett et smakfullt og godt måltid på Venabu!

Du er velkommen til å ringe oss om du skulle ha spørsmål om kveldens meny.

Våre råvarer og oppskrifter

Lokale jegere

I områdene rundt Venabu er det regulert felling av ulike hjortedyr for å holde bestanden bærekraftig. Jakt på villrein, elg og hjort er det vanligste, og på Venabu finner du ofte reinsdyr og elg på menyen.

Vår egen vaktmester Tore er en erfaren elgjeger, og vi handler hver høst elgkjøtt av Tore. Som jeger er Tore opptatt av at fellingen av elgen skal foregå på en human måte uten stress for dyret. Dette er ikke bare viktig fra et dyrevelferdsperspektiv, men også for å sørge for kjøtt av ypperste kvalitet.

Lokale grønnsaksprodusenter

I Ringebu kommune er det flere gårdsbruk som produserer grønnsaker. I sesongen prøver vi så langt det lar seg gjøre å bruke de lokale produktene. I tillegg til å støtte opp om lokal produksjon, mener vi at dette er de beste råvarene vi kan få!

Kaurstadbær

Jordbærene fra Kaurstad er viden kjent for sin saftige og kraftige smak. Vi mener at dette er verdens beste jordbær, og anser oss som svært heldige som har en så god jordbærprodusent i umiddelbar nærhet!

Egenproduserte urter og bær

I familien Tvete er det flere ivrige hageentusiaster, og blant det som produseres i hagene er urteplanter, solbær og rips. Du kan ofte smake Halldis’ gode solbær i vår egen frokost-juice. 

Vil du vite mer om våre råvarer og leverandører?