Vår ukesmeny

Vinter 2020/2021

Mandag

Rekecocktail
serveres med dressing, rogn og tomatbrød-crostini

Elgstek
serveres med potetmos, stekt sopp, ovnsbakte grønnsaker, brokkoli, viltsaus og tyttebær

Hjemmelaget karamellpudding

Tirsdag

Grønnsakssuppe 
av rødbet, gulrot og fennikel. Toppes med rømme og dill.

Ovnsbakt ørret
serveres med kokte poteter, ovnsbakte grønnsaker, spinatstuing, agurksalat og rømmesaus.

Hjemmebakt snickerskake

Onsdag
«En smak av lokal tradisjon»

Utvalg kalde fisk- og kjøttbiter med tilbehør

Reinsdyrsplomme
serveres med potetmos, ovnsbakte rotgrønnsaker, stekt sopp, viltsaus og rørte tyttebær

Lun blåbærpai
serveres med hjemmelaget vaniljeis

Torsdag

Aromatisk soppsuppe
serveres med krutonger av hjemmebakt surdeigsbrød

Andebryst
serveres med potet- og pastinakkgrateng, savoy kål, ovnsbakt gresskar og andesaus

Hjemmebakt ostekake

Fredag

Grønnsaksuppe med byggryn 

Stekt fjellørret
serveres med kokte poteter, ovnsbakte grønnsaker, spinatstuing, agurksalat og rømmesaus.

Multekrem i krumkake

Lørdag

Ørretrullade
serveres med salat, ristet rugbrød og lakserogn

Langtidsstekt lammeskank
serveres med rartouille, potetpuré og sjysaus

Svanebakkels
Hjemmebakte vannbakkels med vaniljekrem

Søndag

Gresskar- og kokossuppe
med hint av curry

Kveitefilet
serveres med ovnsbakte nypoteter, gulrøtter, løk og hollandaise saus.

Hjemmebakt pavlova

Vegetarmeny

Vi har alltid en alternativ vegetarisk meny.
Dersom du heller ønsker denne, må du gi beskjed om dette ved bestilling.

Barnemeny

Vi har alltid en alternativ barnemeny.
Dersom du heller ønsker denne, må du gi beskjed om dette ved bestilling.

Allergivennlig mat

Har du en matallergi? Gi oss beskjed om dette ved bestilling.

3-retters middag

Serveres daglig kl. 19.00.

Obs! Velg dato først, deretter ønsket produkt.

"En smak av lokal tradisjon"

Serveres onsdager kl. 19.00.

Obs! Velg dato først, deretter ønsket produkt.

Våre råvarer og oppskrifter

Lokale jegere

I områdene rundt Venabu er det regulert felling av ulike hjortedyr for å holde bestanden bærekraftig. Jakt på villrein, elg og hjort er det vanligste, og på Venabu finner du ofte reinsdyr og elg på menyen.

Vår egen vaktmester Tore er en erfaren elgjeger, og vi handler hver høst elgkjøtt av Tore. Som jeger er Tore opptatt av at fellingen av elgen skal foregå på en human måte uten stress for dyret. Dette er ikke bare viktig fra et dyrevelferdsperspektiv, men også for å sørge for kjøtt av ypperste kvalitet.

Saffie - Lefsebakeren fra Ringebu

Til flere av rettene våre er lokalt flatbrød eller lefse tilbehør. Vi kjøper våre tradisjonelle bakstvarer fra Saffie i Ringebu.
Saffie kommer opprinnelig fra Afghanistan, og har lært seg å bake etter Gudbrandsdalsk tradisjon. Hjemmebakt flatbrød og lefse løfter de fleste retter til neste nivå.

Vil du vite mer om våre råvarer og leverandører?