Middag på Venabu Fjellhotell

Venabus kjøkken er kjent for god mat. Vi er opptatt av å servere retter med rene smaker, laget av gode, helst lokale råvarer. Hver kveld kl 1900 serverer vi en 3-retters middag.

Spise på Venabu

 Hos oss skal du føle deg velkommen og godt ivaretatt. Vi byr på en god 3-retters meny hver kveld, og tilpasser gjerne etter behov.

Vegetarisk meny og diettbehov

Vi har alltid gode vegetariske alternativer, og tar så klart hensyn til allergier og diettbehov. Mulighet for egen rett for barn. Vi ber om at du gir beskjed på forhånd ved eventuelle diettbehov.

Unike matopplevelser:

Les mer om 12-retters Viltaften, Seterlunsj på Lykkjesetra og “En smak av lokal tradisjon”.

På gjennomreise?

På dagtid i høysesongen er du velkommen i restauranten for á la carte servering.

Fra Hytteboka

“Takk for god mat, drikke og hyggelig vertskap! + nydelig utsikt!”

Ann Charlott, Leif, Mark og Therese

Foto: @Dreaminvan

Priser

3-retters
460,- pr voksen
230,- pr barn 5-14 år

«En smak av lokal tradisjon» (onsdager)
495,- pr voksen
245,- pr barn 5-14 år

Gratis for barn 4 år og yngre.

OBS!

For å reservere bord må du velge dato først, deretter produktet du ønsker.

Ukesmeny sommer 2023

Menyen kan avvike sesongmenyen noe da vi ønsker å bruke lokale råvarer så langt det lar seg gjøre,
og bidra til redusert matsvinn med god utnyttelse av råvarene.

I juleferien vil menyen avvike noe fra denne ukesmenyen. 
Les mer om juleaftens middagsmeny og nyttårsaftens 4-retters middag.

Mandag

Tomatsalat

med mozzarella og focaccia

Langtidstekt lam

med ovnsbakte poteter, og et utvalg friske grønnsaker

Hjemmelaget karamellpudding

med vispet krem

 

Tirsdag

Gresskarsuppe

med ristede gresskarkjerner

Ovnsbakt ørret

med rømmesaus og Anna poteter, friske grønnsaker og agurksalat

Sjokoladefudgekake

med vaniljeis og karamellsaus

Onsdag
«En smak av lokal tradisjon«

 Forrett med smakebiter av kjøtt og fisk

Reinsdyrplomme

med potetmos, sopp, og rotgrønnsaker og viltsaus

Multekrem i krumkake

Torsdag

Gresk salat

med fetaost

Ovnstekt kyllingbryst

med Hassel-bakte poteter, gode grønnsaker og kyllingsaus

Pavlova

med vaniljekrem og friske bær

Fredag

Kald tomatsuppe

med godt brød

Pannestekt fjellørret

med ovnsstekte poteter, friske grønnsaker, fennikelsalat og rømmesaus med urter

Creme brulee

Lørdag

Ørretrulade

med salat og frisk urter

Hjortemedaljong

med potetmos, ovnsbakt grønnsaker og viltsaus

Blåbærpai

med vaniljeis

Søndag

Rotgrønnsaker og hummus dip

Ovnsbakt kveite

med smør poteter, stuede grønne grønnsaker og rødbetepure.

Hvit sjokolade-ostekake

med jordbærsaus

3-retters middag

Serveres daglig kl. 19.00.

Obs! Velg dato først, deretter ønsket produkt.

"En smak av lokal tradisjon"

Serveres onsdager kl. 19.00.

Obs! Velg dato først, deretter ønsket produkt.

Allergivennlig mat

Har du en matallergi? Gi oss beskjed om dette ved bestilling.

Vegetarmeny

Vi har alltid en alternativ vegetarisk meny.
Dersom du heller ønsker denne, må du gi beskjed om dette ved bestilling.

Barnemeny

Vi har alltid en alternativ barnemeny.
Dersom du heller ønsker denne, må du gi beskjed om dette ved bestilling.

Lokale smaker på Venabu

Vi er opptatt av å formidle lokale mattradisjoner og støtte lokale produsenter. Så langt det lar seg gjøre bruker vi lokale råvarer.
Menyen beskrevet her kan fravikes noe i mangel på råvarer eller for å utbytte råvarer vi har tilgjengelig.

Vi garanterer deg uansett et smakfullt og godt måltid på Venabu!

Du er velkommen til å ringe oss om du skulle ha spørsmål om kveldens meny.

Våre råvarer og oppskrifter

Lokale jegere

I områdene rundt Venabu er det regulert felling av ulike hjortedyr for å holde bestanden bærekraftig. Jakt på villrein, elg og hjort er det vanligste, og på Venabu finner du ofte reinsdyr og elg på menyen.

Vår egen vaktmester Tore er en erfaren elgjeger, og vi handler hver høst elgkjøtt av Tore. Som jeger er Tore opptatt av at fellingen av elgen skal foregå på en human måte uten stress for dyret. Dette er ikke bare viktig fra et dyrevelferdsperspektiv, men også for å sørge for kjøtt av ypperste kvalitet.

Lokale grønnsaksprodusenter

I Ringebu kommune er det flere gårdsbruk som produserer grønnsaker. I sesongen prøver vi så langt det lar seg gjøre å bruke de lokale produktene. I tillegg til å støtte opp om lokal produksjon, mener vi at dette er de beste råvarene vi kan få!

Kaurstadbær

Jordbærene fra Kaurstad er viden kjent for sin saftige og kraftige smak. Vi mener at dette er verdens beste jordbær, og anser oss som svært heldige som har en så god jordbærprodusent i umiddelbar nærhet!

Egenproduserte urter og bær

I familien Tvete er det flere ivrige hageentusiaster, og blant det som produseres i hagene er urteplanter, solbær og rips. Du kan ofte smake Halldis’ gode solbær i vår egen frokost-juice.

Vil du vite mer om våre råvarer og leverandører?

«Fjellaure frå Venabygd»

På Venabu i dag serverer vi en deilig pannestekt fjellørret med sprøtt skinn og godt tilbehør, men visste du at dette er en relativt moderne måte å tilberede fjellfisk på?

I Venabygda var det før i tiden vanlig å servere fjellfisk i form av fiskesuppe. Da renset man fisken og delte den opp i porsjonsstykker, inkludert hode og spol (halen på fisken). Fisken ble forsiktig dampet, og fiskestykkene ble tatt ut og holdt varme. Av kraften lagde man suppe med jevning, rømme og kokt gulrot. Suppa ble krydret med gressløk, salt og pepper.
Fiskesuppa ble servert med fisken ved siden av, og man lagde “brødbeta” med flatbrød, smør og fisk. Suppen og “brødbeta” ble spist vekselsvis.

Andre matopplevelser på Venabu

Viltaften

En helaften opplevelse på Venabygdsfjellet med vår 12-retters viltaften. En kveld med spennende smaker fra villmarken, med hvileretter og desserter. Inkludert i prisen er drikkepakke, du velger mellom vinpakke, ølpakke og alkoholfri drikkepakke.

En kveld der du kan kose deg med god mat, god drikke og hverandre selskap!

Seterlunsj på Lykkjesetra

I nostalgiske omgivelser blant seter kveene på Jønnhalt ligger Lykkjesetra. I sommersesongen inviterer budeia inn på seterlunsj. Du serveres rømmegrøt og rømmevafler tilberedt på svartovn, spekemat og sommerens lokale bær. Hør budeia fortelle om tradisjonen med seterdrift i Gudbrandsdalen og historia om hvordan brunosten så dagens lys, mens du nyter den mektige seterkosten.

5-retters julemiddag og Rakfisklag

Velkommen til fjells i førjulstiden!
Vi byr på en weekend full av deilig mat og gode opplevelser. På fredagen serveres rakfisk fra ulike leverandører og tradisjonelt og spennende tilbehør. På lørdagen serverer vi 5 retter med kjente julesmaker.