Vår ukesmeny
Vinter 2020/2021
Mandag
Rekecocktail
serveres med dressing, rogn og tomatbrød-crostini
Elgstek
serveres med potetmos, stekt sopp, ovnsbakte grønnsaker, brokkoli, viltsaus og tyttebær
Hjemmelaget karamellpudding
Tirsdag
Grønnsakssuppe
av rødbet, gulrot og fennikel. Toppes med rømme og dill.
Ovnsbakt ørret
serveres med kokte poteter, ovnsbakte grønnsaker, spinatstuing, agurksalat og rømmesaus.
Hjemmebakt snickerskake
Onsdag
«En smak av lokal tradisjon»
Utvalg kalde fisk- og kjøttbiter med tilbehør
Reinsdyrsplomme
serveres med potetmos, ovnsbakte rotgrønnsaker, stekt sopp, viltsaus og rørte tyttebær
Lun blåbærpai
serveres med hjemmelaget vaniljeis
Torsdag
Aromatisk soppsuppe
serveres med krutonger av hjemmebakt surdeigsbrød
Andebryst
serveres med potet- og pastinakkgrateng, savoy kål, ovnsbakt gresskar og andesaus
Hjemmebakt ostekake
Fredag
Grønnsaksuppe med byggryn
Stekt fjellørret
serveres med kokte poteter, ovnsbakte grønnsaker, spinatstuing, agurksalat og rømmesaus.
Multekrem i krumkake
Lørdag
Ørretrullade
serveres med salat, ristet rugbrød og lakserogn
Langtidsstekt lammeskank
serveres med rartouille, potetpuré og sjysaus
Svanebakkels
Hjemmebakte vannbakkels med vaniljekrem
Søndag
Gresskar- og kokossuppe
med hint av curry
Kveitefilet
serveres med ovnsbakte nypoteter, gulrøtter, løk og hollandaise saus.
Hjemmebakt pavlova
Vegetarmeny
Vi har alltid en alternativ vegetarisk meny.
Dersom du heller ønsker denne, må du gi beskjed om dette ved bestilling.
Barnemeny
Vi har alltid en alternativ barnemeny.
Dersom du heller ønsker denne, må du gi beskjed om dette ved bestilling.
Allergivennlig mat
Har du en matallergi? Gi oss beskjed om dette ved bestilling.
3-retters middag
Serveres daglig kl. 19.00.
Obs! Velg dato først, deretter ønsket produkt.
"En smak av lokal tradisjon"
Serveres onsdager kl. 19.00.
Obs! Velg dato først, deretter ønsket produkt.
Våre råvarer og oppskrifter
Lokale jegere
I områdene rundt Venabu er det regulert felling av ulike hjortedyr for å holde bestanden bærekraftig. Jakt på villrein, elg og hjort er det vanligste, og på Venabu finner du ofte reinsdyr og elg på menyen.
Vår egen vaktmester Tore er en erfaren elgjeger, og vi handler hver høst elgkjøtt av Tore. Som jeger er Tore opptatt av at fellingen av elgen skal foregå på en human måte uten stress for dyret. Dette er ikke bare viktig fra et dyrevelferdsperspektiv, men også for å sørge for kjøtt av ypperste kvalitet.
Saffie - Lefsebakeren fra Ringebu
Til flere av rettene våre er lokalt flatbrød eller lefse tilbehør. Vi kjøper våre tradisjonelle bakstvarer fra Saffie i Ringebu.
Saffie kommer opprinnelig fra Afghanistan, og har lært seg å bake etter Gudbrandsdalsk tradisjon. Hjemmebakt flatbrød og lefse løfter de fleste retter til neste nivå.