Middag på Venabu Fjellhotell

Frokost: kl. 08–10.00
Lunsj: kl. 1330–1500
Middag: kl. 19.00
Á la carte: kl. 11–17.00

Ukesmeny* sommer 2024

Venabus kjøkken er kjent for god mat. Vi er opptatt av å servere retter med rene smaker, laget av gode, helst lokale råvarer.

Vår vegetarmeny finner du her

Mandag

Rekesalat med lokalt brød
(skalldyr, egg, hvete, sennep, soya)

Glasert svin med friske grønnsaker, aprikos- og ostesaus
(melk)

Eple- og bærcrumble med vaniljekrem
(melk, hvete)

 Tirsdag

Hjemmelaget tomatsuppe med krutonger og urteolje
(hvete, bygg, rug, spelt, selleri)

Dampet torsk med spinat- og ertestuing, stekte gulrøtter, smørdampede poteter, bacon og purresaus
(fisk, smør)

Lun sjokoladefudgekake med vaniljeis
(melk, hvete)

Onsdag
«En smak av lokal tradisjon«

 Smakstallerken med speket, røkt og gravet kjøtt og fisk
(fisk, hvete, rug, bygg, spelt, melk)

Reinsdyrplomme med potetmos, sopp, rotgrønnsaker og viltsaus
(melk (fløte og rømme), selleri)

Multekrem i krumkake
(hvete, melk (fløte))

Torsdag

Hjemmelaget potet- og purreløksuppe, serveres med chorizo og krutonger
(hvete, rug, bygg, spelt, selleri)

Honning- og ølmarinert kylling med friske grønnsaker, ovnsbakte gulrøtter og kirsebærsaus. Toppet med osteskum av Fjelldronning.
(melk)

Hvit sjokolade pannacotta med bringebær og valnøtter
(melk, valnøtter)

Fredag

Kyllingsalat
(Hvete, rug, bygg, spelt, egg, fisk, melk)

Ovnsbakt ørret med skalldyrsaus, friske grønnsaker, kaviar og poteter
(skalldyr, bløtdyr, fisk, melk)

Gudbrandsdalsostekake med rømme og jordbærsaus
(melk, egg)

 Lørdag

Sommersalat med røkt ørret og chevre
(fisk, melk, valnøtter, egg, sennep)

Hjortemedaljong med selleripurè, bakt pastinakk, sopp, brokkoli, potetmos med Bufast og grønn pepperkornsaus
(selleri, melk, sennep)

Rabarbra- og jordbærkake med pisket krem
(hvete, egg, melk)

Søndag

Hjemmelaget brokkolisuppe med rød pesto og krutonger
(valnøtter, hvete, rug, bygg, spelt, melk)

Pannestekt fjellørret med grønne bønner, fennikel, syltet rødløk, poteter og rømmesaus
(fisk, melk/rømme)

Blåbærbrownie med blåbærcoulis og vaniljeis
(hvete, egg, melk)

 

Vi har alltid gode vegetariske alternativer, og tar så klart hensyn til allergier og diettbehov. Mulighet for egen rett for barn. Vi ber om at du gir beskjed på forhånd ved eventuelle diettbehov.

*Menyen kan avvike sesongmenyen noe da vi ønsker å bruke lokale råvarer så langt det lar seg gjøre,
og bidra til redusert matsvinn med god utnyttelse av råvarene.

Vegetarmeny* sommer 24

Vegetarmeny er kun tilgjengelig på forhåndsbestilling. Vegetarmeny må bestilles senest kl 15 samme dag.

 

Mandag

Sellerisalat

Linsegryte med glaserte beter,

friske gode grønnsaker, aprikos- og ostesaus

Eple- og bær crumble

med vaniljekrem

 Tirsdag

Hjemmelaget tomatsuppe

med krutonger og urteolje

Spansk omelet med potet og søtpotet

Serveres med spinat- og ertestuing og gulrotstuing

Lun sjokoladefudgekake

med iskrem

Onsdag
«En smak av lokal tradisjon«

 Forrett med historiefortelling

Vegetariske smakebiter

med tilbehør

Byggotto
med sopp og ost

Multekrem i krumkake

Torsdag

Hjemmelaget potet- og purreløksuppe

Servers med krutonger

Krydret blomkålstek

med belgfruktkurry, stekte grønnsaker og poteter

Hvit sjokolade pannacotta

med bringebær og valnøtter

Fredag

Caesar salat med falafel

Aubergine canelloni

med grønnsaker og kokte poteter

Gudbrandsdals-ostekake

med rømme og jordbærsaus

 

Lørdag

Sommersalat

med røkte gulrøtter og geitost

Kikert- og rødbeteboller

med tomatsaus og grønnsaker

Rabarbra- og jordbærkake

med pisket krem

 

Søndag

Hjemmelaget brokkolisuppe 

med pesto og krutonger

Fylt gresskar

med quinoa, grønne bønner, fennikel og syltet løk

Blåbærbrownie

med blåbær coulis og vaniljeis

 

Vi har alltid gode vegetariske alternativer, og tar så klart hensyn til allergier og diettbehov. Mulighet for egen rett for barn. Vi ber om at du gir beskjed på forhånd ved eventuelle diettbehov.

*Menyen kan avvike sesongmenyen noe da vi ønsker å bruke lokale råvarer så langt det lar seg gjøre,
og bidra til redusert matsvinn med god utnyttelse av råvarene.

Priser:

3-retters

485,- pr voksen
240,- pr barn 5-14 år

Gratis for barn 4 år og yngre.

«En smak av lokal tradisjon» (onsdager)

535,- pr voksen
265,- pr barn 5-14 år

Gratis for barn 4 år og yngre.

Lokale smaker på Venabu

Vi er opptatt av å formidle lokale mattradisjoner og støtte lokale produsenter. Så langt det lar seg gjøre bruker vi lokale råvarer. Vil du vite mer om våre råvarer og leverandører?

«Fjellaure frå Venabygd»

På Venabu i dag serverer vi en deilig pannestekt fjellørret med sprøtt skinn og godt tilbehør, men visste du at dette er en relativt moderne måte å tilberede fjellfisk på?

I Venabygda var det før i tiden vanlig å servere fjellfisk i form av fiskesuppe. Da renset man fisken og delte den opp i porsjonsstykker, inkludert hode og spol (halen på fisken). Fisken ble forsiktig dampet, og fiskestykkene ble tatt ut og holdt varme. Av kraften lagde man suppe med jevning, rømme og kokt gulrot. Suppa ble krydret med gressløk, salt og pepper.
Fiskesuppa ble servert med fisken ved siden av, og man lagde “brødbeta” med flatbrød, smør og fisk. Suppen og “brødbeta” ble spist vekselsvis.

Andre matopplevelser på Venabu

Viltaften

En helaften opplevelse på Venabygdsfjellet med vår 12-retters viltaften. En kveld med spennende smaker fra villmarken, med hvileretter og desserter. Inkludert i prisen er drikkepakke, du velger mellom vinpakke, ølpakke og alkoholfri drikkepakke.

En kveld der du kan kose deg med god mat, god drikke og hverandre selskap!

Seterlunsj på Lykkjesetra

I nostalgiske omgivelser blant seter kveene på Jønnhalt ligger Lykkjesetra. I sommersesongen inviterer budeia inn på seterlunsj. Du serveres rømmegrøt og rømmevafler tilberedt på svartovn, spekemat og sommerens lokale bær. Hør budeia fortelle om tradisjonen med seterdrift i Gudbrandsdalen og historia om hvordan brunosten så dagens lys, mens du nyter den mektige seterkosten.

5-retters julemiddag og Rakfisklag

Velkommen til fjells i førjulstiden!
Vi byr på en weekend full av deilig mat og gode opplevelser. På fredagen serveres rakfisk fra ulike leverandører og tradisjonelt og spennende tilbehør. På lørdagen serverer vi 5 retter med kjente julesmaker.