Middag på Venabu Fjellhotell

Venabus kjøkken er kjent for god mat. Vi er opptatt av å servere retter med rene smaker, laget av gode, helst lokale råvarer. Hver kveld kl 1900 serverer vi en 3-retters middag.

Spise på Venabu

 Hos oss skal du føle deg velkommen og godt ivaretatt. Vi byr på en god 3-retters meny hver kveld, og tilpasser gjerne etter behov.

Vegetarisk meny og diettbehov

Vi har alltid gode vegetariske alternativer, og tar så klart hensyn til allergier og diettbehov. Mulighet for egen rett for barn. Vi ber om at du gir beskjed på forhånd ved eventuelle diettbehov.

Unike matopplevelser:

Les mer om 12-retters Viltaften, Seterlunsj på Lykkjesetra og “En smak av lokal tradisjon”.

På gjennomreise?

På dagtid i høysesongen er du velkommen i restauranten for á la carte servering.

Fra Hytteboka

“Takk for god mat, drikke og hyggelig vertskap! + nydelig utsikt!”

Ann Charlott, Leif, Mark og Therese

Foto: @Dreaminvan

Priser

3-retters
485,- pr voksen
240,- pr barn 5-14 år

«En smak av lokal tradisjon» (onsdager)
535,- pr voksen
265,- pr barn 5-14 år

Gratis for barn 4 år og yngre.

Ukesmeny vinter 23/24

Menyen kan avvike sesongmenyen noe da vi ønsker å bruke lokale råvarer så langt det lar seg gjøre,
og bidra til redusert matsvinn med god utnyttelse av råvarene.

Mandag

Salat med kamskjell og lokal mikrogrønt

Langtidstekt lam
med stekte poteter, og et utvalg friske grønnsaker

Karamellpudding

 Tirsdag

Krydret gresskar og kokossuppe

Dampet torsk
med smørdampede poteter, erte- og spinatstuing og sprøstekt bacon

Lun sjokoladefudgekake med salt karamellsaus og vaniljeis

Onsdag
«En smak av lokal tradisjon«

 Forrett med smakebiter av kjøtt og fisk

Reinsdyrplomme
med potetmos, sopp, og rotgrønnsaker og viltsaus

Multekrem i krumkake

Torsdag

Hjemmelaget tomatsuppe med hvitløkskrutonger

Konfitert andelår
med Dophinoise poteter, gode grønnsaker og kirsebærsaus

Pavlova med vaniljekrem og bær

Fredag

Lun kyllingsalat

Ovnsbakt kveite
med ovnsstekte poteter, friske grønnsaker og Sandefjordsmør

Smultrepai med Chantillykrem

Lørdag

Ørretrulade

Hjortemedaljong
med Dauphinois-poteter, ovnsbakt grønnsaker og pepperkornsaus

Blåbærpai

Søndag

Blomkålsuppe med røkt paprikaolje og sprøstekt grønnkål

Pannestekt fjellørret
med dampede persillepoteter, friske grønnsaker og rømmesaus

Bakt ostekake med kirsebærkompott og hvit sjokolade

3-retters middag

Serveres daglig kl. 19.00.

Obs! Velg dato først, deretter ønsket produkt.

"En smak av lokal tradisjon"

Serveres onsdager kl. 19.00.

Obs! Velg dato først, deretter ønsket produkt.

Allergivennlig mat

Har du en matallergi? Gi oss beskjed om dette ved bestilling.

Vegetarmeny

Vi har alltid en alternativ vegetarisk meny.
Dersom du heller ønsker denne, må du gi beskjed om dette ved bestilling.

Barnemeny

Vi har alltid en alternativ barnemeny.
Dersom du heller ønsker denne, må du gi beskjed om dette ved bestilling.

Vegetarmeny vinter 23/24

Vegetarmeny er kun tilgjengelig på forhåndsbestilling. Vegetarmeny må bestilles senest kl 15 samme dag.

Menyen kan avvike sesongmenyen noe da vi ønsker å bruke lokale råvarer så langt det lar seg gjøre,
og bidra til redusert matsvinn med god utnyttelse av råvarene.

Mandag

Salat med hjemmelaget falafel

«Pulled» jackfrukt
med gresskarpuré, crispy grønnkål, stekte poteter og pastinakk

Karamellpudding

 Tirsdag

Krydret gresskar og kokossuppe

Sopp «fritters»
med smørdampede poteter, erte- og spinatstuing

Lun sjokoladefudgekake med salt karamellsaus og vaniljeis

Onsdag
«En smak av lokal tradisjon«

 Forrett med historiefortelling

Byggotto
med sopp og mikrogrønt

Multekrem i krumkake

Torsdag

Hjemmelaget tomatsuppe med hvitløkskrutonger

Krydret blomkålstek
med Dophinoise poteter, gode grønnsaker og kirsebærsaus

Pavlova med vaniljekrem og bær

Fredag

Grillet seitan salat med fersken og røkt ost

Aubergine canelloni
med betepuré, stekt squash og gulrøtter og Sandefjordssmør

Smultrepai med Chantillykrem

Lørdag

Squashrullade med kremost

Fylt gresskar
med søt sellerirotpuré, sopp, rosenkål, potetmos og pepperkornsaus

Blåbærpai

Søndag

Blomkålsuppe med røkt paprikaolje og sprøstekt grønnkål

Tagiatelle med sopp og squash

Bakt ostekake med kirsebærkompott og hvit sjokolade

Allergivennlig mat

Har du en matallergi? Gi oss beskjed om dette ved bestilling.

3-retters middag

Serveres daglig kl. 19.00.

Obs! Velg dato først, deretter ønsket produkt.

Lokale smaker på Venabu

Vi er opptatt av å formidle lokale mattradisjoner og støtte lokale produsenter. Så langt det lar seg gjøre bruker vi lokale råvarer.
Menyen beskrevet her kan fravikes noe i mangel på råvarer eller for å utbytte råvarer vi har tilgjengelig.

Vi garanterer deg uansett et smakfullt og godt måltid på Venabu!

Du er velkommen til å ringe oss om du skulle ha spørsmål om kveldens meny.

Våre råvarer og oppskrifter

Lokale jegere

I områdene rundt Venabu er det regulert felling av ulike hjortedyr for å holde bestanden bærekraftig. Jakt på villrein, elg og hjort er det vanligste, og på Venabu finner du ofte reinsdyr og elg på menyen.

Vår egen vaktmester Tore er en erfaren elgjeger, og vi handler hver høst elgkjøtt av Tore. Som jeger er Tore opptatt av at fellingen av elgen skal foregå på en human måte uten stress for dyret. Dette er ikke bare viktig fra et dyrevelferdsperspektiv, men også for å sørge for kjøtt av ypperste kvalitet.

Lokale grønnsaksprodusenter

I Ringebu kommune er det flere gårdsbruk som produserer grønnsaker. I sesongen prøver vi så langt det lar seg gjøre å bruke de lokale produktene. I tillegg til å støtte opp om lokal produksjon, mener vi at dette er de beste råvarene vi kan få!

Kaurstadbær

Jordbærene fra Kaurstad er viden kjent for sin saftige og kraftige smak. Vi mener at dette er verdens beste jordbær, og anser oss som svært heldige som har en så god jordbærprodusent i umiddelbar nærhet!

Egenproduserte urter og bær

I familien Tvete er det flere ivrige hageentusiaster, og blant det som produseres i hagene er urteplanter, solbær og rips. Du kan ofte smake Halldis’ gode solbær i vår egen frokost-juice.

Vil du vite mer om våre råvarer og leverandører?

«Fjellaure frå Venabygd»

På Venabu i dag serverer vi en deilig pannestekt fjellørret med sprøtt skinn og godt tilbehør, men visste du at dette er en relativt moderne måte å tilberede fjellfisk på?

I Venabygda var det før i tiden vanlig å servere fjellfisk i form av fiskesuppe. Da renset man fisken og delte den opp i porsjonsstykker, inkludert hode og spol (halen på fisken). Fisken ble forsiktig dampet, og fiskestykkene ble tatt ut og holdt varme. Av kraften lagde man suppe med jevning, rømme og kokt gulrot. Suppa ble krydret med gressløk, salt og pepper.
Fiskesuppa ble servert med fisken ved siden av, og man lagde “brødbeta” med flatbrød, smør og fisk. Suppen og “brødbeta” ble spist vekselsvis.

Andre matopplevelser på Venabu

Viltaften

En helaften opplevelse på Venabygdsfjellet med vår 12-retters viltaften. En kveld med spennende smaker fra villmarken, med hvileretter og desserter. Inkludert i prisen er drikkepakke, du velger mellom vinpakke, ølpakke og alkoholfri drikkepakke.

En kveld der du kan kose deg med god mat, god drikke og hverandre selskap!

Seterlunsj på Lykkjesetra

I nostalgiske omgivelser blant seter kveene på Jønnhalt ligger Lykkjesetra. I sommersesongen inviterer budeia inn på seterlunsj. Du serveres rømmegrøt og rømmevafler tilberedt på svartovn, spekemat og sommerens lokale bær. Hør budeia fortelle om tradisjonen med seterdrift i Gudbrandsdalen og historia om hvordan brunosten så dagens lys, mens du nyter den mektige seterkosten.

5-retters julemiddag og Rakfisklag

Velkommen til fjells i førjulstiden!
Vi byr på en weekend full av deilig mat og gode opplevelser. På fredagen serveres rakfisk fra ulike leverandører og tradisjonelt og spennende tilbehør. På lørdagen serverer vi 5 retter med kjente julesmaker.