Vår ukesmeny

Sommersesongen 2021

*Faktisk meny kan fravike sesongmenyen noe da vi ønsker å bruke lokale råvarer så langt det lar seg gjøre,
og bidra til redusert matsvinn med god utnyttelse av råvarene.

Mandag

Tomatsalat
serveres med lokal geitost, urtesalsa, sesongens salat og krutonger

Elgstek
serveres med bakte gulrøtter, dampet romanesco*, stekt sopp, potetgrateng, rødvinssaus og rørte tyttebær

Hjemmelaget karamellpudding

Tirsdag

Venabus Cæsarsalat
med varmrøkt kylling, sprøstekt bacon, parmigiano reggiano og hjemmebakt flatbrød

Ovnsbakt ørret
serveres med kokte poteter, ovnsbakte grønnsaker, spinatstuing, agurksalat og Sandefjordssmør.

Hjemmebakt brownie med salt karamell-iskrem

Onsdag
«En smak av lokal tradisjon»

Utvalg kalde fisk- og kjøttbiter med tilbehør

Reinsdyrsplomme
serveres med mandelpotetpurè, ovnsbakte rotgrønnsaker, stekt sopp, Gudbrandsdalsost- og viltsaus og rørte tyttebær

Hjemmelaget blåbærpai
serveres med hjemmelaget vaniljeis

Torsdag

Ørretrullade
serveres med sesongens grønne salat krutonger av hjemmebakt brød

Kyllingbryst
serveres med Parmentier poteter, bakt løk, ertepurè og hjemmelaget saus

Hjemmelaget Pavlova med sesongens bær

Fredag

Speket skinke fra Tronfjell*
serveres med asparges, sesongens salat, remulade og lokalt flatbrød

Stekt fjellørret
serveres med nypoteter, løkstuing, agurksalat og rømmesaus.

Kaurstad jordbær*

Lørdag

Greskinspirert salat
Grønn salat med tomater, grønne bønner, poteter og oliven med fetaost

Langtidsstekt lammeskank
serveres med rartouille, potetpuré og sjysaus

Svanebakkels
Hjemmebakte vannbakkels med vaniljekrem

Søndag

Rødbet- og fennikelsuppe
med rømme, dill og lokalt flatbrød

Kveitefilet
serveres med lyonnaise poteter, gulrøtter, ertestuing og hollandaise saus.

Hjemmebakt ostekake med fruktsaus

Vegetarmeny

Vi har alltid en alternativ vegetarisk meny.
Dersom du heller ønsker denne, må du gi beskjed om dette ved bestilling.

Barnemeny

Vi har alltid en alternativ barnemeny.
Dersom du heller ønsker denne, må du gi beskjed om dette ved bestilling.

Allergivennlig mat

Har du en matallergi? Gi oss beskjed om dette ved bestilling.

3-retters middag

Serveres daglig kl. 19.00.

Obs! Velg dato først, deretter ønsket produkt.

"En smak av lokal tradisjon"

Serveres onsdager kl. 19.00.

Obs! Velg dato først, deretter ønsket produkt.

Lokale smaker på Venabu

Vi er opptatt av å formidle lokale mattradisjoner og støtte lokale produsenter. Så langt det lar seg gjøre bruker vi lokale råvarer.
Menyen beskrevet her kan fravikes noe i mangel på råvarer eller for å utbytte råvarer vi har tilgjengelig.

Vi garanterer deg uansett et smakfullt og godt måltid på Venabu!

Du er velkommen til å ringe oss om du skulle ha spørsmål om kveldens meny.

Våre råvarer og oppskrifter

Lokale jegere

I områdene rundt Venabu er det regulert felling av ulike hjortedyr for å holde bestanden bærekraftig. Jakt på villrein, elg og hjort er det vanligste, og på Venabu finner du ofte reinsdyr og elg på menyen.

Vår egen vaktmester Tore er en erfaren elgjeger, og vi handler hver høst elgkjøtt av Tore. Som jeger er Tore opptatt av at fellingen av elgen skal foregå på en human måte uten stress for dyret. Dette er ikke bare viktig fra et dyrevelferdsperspektiv, men også for å sørge for kjøtt av ypperste kvalitet.

Saffie - Lefsebakeren fra Ringebu

Til flere av rettene våre er lokalt flatbrød eller lefse tilbehør. Vi kjøper våre tradisjonelle bakstvarer fra Saffie i Ringebu.
Saffie kommer opprinnelig fra Afghanistan, og har lært seg å bake etter Gudbrandsdalsk tradisjon. Hjemmebakt flatbrød og lefse løfter de fleste retter til neste nivå.

Vil du vite mer om våre råvarer og leverandører?