Middagsmeny

Julen 2021

*Faktisk meny kan fravike sesongmenyen noe da vi ønsker å bruke lokale råvarer så langt det lar seg gjøre,
og bidra til redusert matsvinn med god utnyttelse av råvarene.

Lørdag 18. desember

Galette
med tapenade av svarte oliven og tomat

Langtiddstekt lammeskank
serveres med kremet polenta og Port Salute, ovnsbakte grønnsaker og krydret lammesaus

Svanebakkels

Søndag 19. des

Spekeskinke og melon
serveres med myntedressing og karse

Urtestekt kveite
serveres med sesongens tilbehør

Hvit sjokolade ostekake

Mandag 20. desember

Ørretrullade

Braisert elgstek
serveres med annapoteter, braiserte gulrøtter og pastinakkpurè og -crisp

Sitron- og marengsterte

Tirsdag 21. desember

Kokkens kyllingforrett
med Brioche

Baconsurret kyllingballotine

Kaffelikør creme bruleè

Onsdag 22. desember

Utvalg kalde fisk- og kjøttbiter med tilbehør

Reinsdyrsplomme
serveres med mandelpotetpurè, ovnsbakte rotgrønnsaker, stekt sopp, Gudbrandsdalsost- og viltsaus og rørte tyttebær

Hjemmelaget blåbærpai
serveres med hjemmelaget vaniljeis

Torsdag 23. desember

Fransk løksuppe
serveres med Gruyere toast

Andekonfit
serveres med fløtegratinerte poteter, gulrøtter og kirsebærsaus.

Crepes Suzettes

Juleaften

Konjakkgravet gravlaks

Klar sjampinjongsuppe

Ribbe med tilbehør

Mors juledessert

1. juledag

Gresskarsuppe med kokosmelk

Bakt torsk
serveres med posjert egg, sennepshollandaise, fondantpoteter og broccolini

Lun sjokoladefudgekake
serveres med toffeesaus og vaniljeis

2. juledag

Sik-tartar
med dillpannekake og syltet rødbet med gressløk

Oksekjake
serveres med potetmos, grønnkål, spinatpurè, bakte gulrøtter og sjalottløk

Lun kanelsnurr
med rømmeis og vaniljekrem

Mandag 27. desember

Ørretrullade

Braisert elgstek
serveres med annapoteter, braiserte gulrøtter og pastinakkpurè og -crisp

Sitron- og marengsterte

Tirsdag 28. desember

Sellerisuppe med krutonger

Fjellørret
serveres med ertepurè, nypoteter og smørsaus

Hvit sjokoladeiskake

Onsdag 29. desember

Utvalg kalde fisk- og kjøttbiter med tilbehør

Reinsdyrsplomme
serveres med mandelpotetpurè, ovnsbakte rotgrønnsaker, stekt sopp, Gudbrandsdalsost- og viltsaus og rørte tyttebær

Hjemmelaget blåbærpai
serveres med hjemmelaget vaniljeis

Torsdag 30. desember

Oliventerte
med cherrytomater

Langtiddstekt lammeskank
serveres med ovnsstekte grønnsaker

Kaffe Creme Bruleè

Nyttårsaften*

Terrine
av røkt ørret

Rypesuppe
med Julienne-grønnsaker

Krydret bakt kalkun
med gulrøtter, broccoli og appelsinsaus

Dessertbuffet

*det er pr i dag ikke mulig å bestille nyttårsmiddagen uten overnatting

Lørdag 1. januar

Linsesuppe

Braisert villsvin
serveres med Annapoteter, gulrøtter, pastinakkpurè og -crisps

Svanebakkels

Allergivennlig mat

Har du en matallergi? Gi oss beskjed om dette ved bestilling.

Vegetarmeny

Vi har alltid en alternativ vegetarisk meny.
Dersom du heller ønsker denne, må du gi beskjed om dette ved bestilling.

Barnemeny

Vi har alltid en alternativ barnemeny.
Dersom du heller ønsker denne, må du gi beskjed om dette ved bestilling.

3-retters middag

Serveres daglig kl. 19.00.

Obs! Velg dato først, deretter ønsket produkt.

"En smak av lokal tradisjon"

Serveres onsdager kl. 19.00.

Obs! Velg dato først, deretter ønsket produkt.

Lokale smaker på Venabu

Vi er opptatt av å formidle lokale mattradisjoner og støtte lokale produsenter. Så langt det lar seg gjøre bruker vi lokale råvarer.
Menyen beskrevet her kan fravikes noe i mangel på råvarer eller for å utbytte råvarer vi har tilgjengelig.

Vi garanterer deg uansett et smakfullt og godt måltid på Venabu!

Du er velkommen til å ringe oss om du skulle ha spørsmål om kveldens meny.

Våre råvarer og oppskrifter

Lokale jegere

I områdene rundt Venabu er det regulert felling av ulike hjortedyr for å holde bestanden bærekraftig. Jakt på villrein, elg og hjort er det vanligste, og på Venabu finner du ofte reinsdyr og elg på menyen.

Vår egen vaktmester Tore er en erfaren elgjeger, og vi handler hver høst elgkjøtt av Tore. Som jeger er Tore opptatt av at fellingen av elgen skal foregå på en human måte uten stress for dyret. Dette er ikke bare viktig fra et dyrevelferdsperspektiv, men også for å sørge for kjøtt av ypperste kvalitet.

Saffie - Lefsebakeren fra Ringebu

Til flere av rettene våre er lokalt flatbrød eller lefse tilbehør. Vi kjøper våre tradisjonelle bakstvarer fra Saffie i Ringebu.
Saffie kommer opprinnelig fra Afghanistan, og har lært seg å bake etter Gudbrandsdalsk tradisjon. Hjemmebakt flatbrød og lefse løfter de fleste retter til neste nivå.

Vil du vite mer om våre råvarer og leverandører?