Kameraet blir et kreativt verktøy

Fotokursene har som mål å få deltagerne til å se fordelen med å selv ta kontroll på kamera, – ikke kun «knipse» på Auto. For mange er et digital kamera en utfordring å bli venn med. Moderne kameraer er avanserte, har mange knapper og innstillinger, samt lange menyer med ukjente begrep og ord som man ikke helt vet hva betyr. Mange vil derfor sette kamera på automatisk eksponering, og tenke at det er det beste…og enkleste. Og det er det kanskje også!

Men, – det finnes andre løsninger som kan gi deg et kamera som tar de bildene du ønsker, – ikke bare det kamera gjør på full automatikk. Kamera blir nå et kreativt verktøy som vi kan bruke på den måten vi selv ønsker for å oppnå et spesielt og personlig resultat. Nye muligheter åpner seg. Det vil du lære på et fotokurs!

“Er det vanskelig, – og krever det mye jobbing for å få kontroll på?”

Som med det meste annet som vi ønsker å lære oss, så krever det en liten dose trening og prøving før ting blir som en naturlig måte å bruke kamera på. Du lærer ikke å bli en proff fotograf på en helg, men du lærer en del viktige grep, som du så må trene på selv i din videre fotografering. Etter hvert vil du se at en ny og fantastisk verden åpner seg når du kan bruke din kreativitet og fantasi sammen med de riktige innstillingene i ditt kamera. Nye bilder dukker opp på din dataskjerm og du ser at det er en fordel å selv a styringen på kamera. Du vil også se at det ikke er noen grenser for hvor langt man kan komme. På fotokurset vil du lære ulike måter å se på, utnytte lyset, finne spennende komposisjoner og kameravinkler, og måter å stille inn kamera på.

“bygge kompetanse, erfaring og kreativitet”

Det du lærer på et fotokurs må du selv praktisere for å holde ved like/ videreutvikle. Neste gang du kommer tilbake til et nytt kurs, vil du igjen få ny kunnskap og viktige tilbakemeldinger på din fremgang. På denne måten bygges kompetanse, erfaring og kreativitet. Mange tidligere kursdeltagere var ved første møte med å skulle velge egne kamerainnstillinger, ganske usikre og tenkte kanskje at det tryggeste var å gå tilbake til auto..! Men, med øvelse over tid har nå blitt utrolig dyktige fotoentusiaster som har full kontroll – og tar supre bilder! Auto tilhører fortiden…!

Derfor; Vi må starte et sted (Venabu) og så ta ett skritt av gangen. Få god hjelp, (fotokurs) – og så bygge kompetanse ved å ikke gi oss. Gleden ved å se egen fremgang er fantastisk, og den kan du dele med dine med-kurs-deltagere. Vi lærer sammen og får større fotoglede.

Jeg gleder meg til å starte deg på denne veien mot nye blinkskudd!

Velkommen til fjells og til et fotokurs!

Les mer om fotokursene her.

Les flere av våre fotoblogger her.fotografer-i-naturen