Velkommen til Venabu Fjellhotell

Ditt hjem på Venabygdsfjellet
Les om våre hotellromBestill hotellrom

Venabu Fjellhotell

Velkommen til vårt koselige familiedrevne fjellhotell. Venabu er kjent for sin inkluderende atmosfære og god mat. Vi spesialiserer oss på å tilby aktivitetsferier med hovedfokus på utendørsaktiviteter.

På Venabu Fjellhotell kan du forvente å bo komfortabelt, spise sunn og god, hjemmelaget mat, og bli inkludert i en varm og lun atmosfære. Vi ønsker å være et sted du søker til for å koble av og lade batteriene. Venabu Fjellhotell tilbyr en rekke aktiviteter i fjellet, og vi spesialiserer oss på å tilby aktivitetsbaserte ferier – Aktiv ferie på Venabygdsfjellet.

Venabu Fjellhotell byr på en inkluderende atmosfære, og gjestene trekker ofte til stuene for å tilbringe tid sammen. Stuen har åpen peis, og sittegrupper der du kan velge å kose deg med litt alenetid, eller bli kjent med andre. På kveldene kan du spille et av våre brettspill, lese en bok i fjellhotellets bibliotek, eller ta en drink i baren. I høysesongen spiller vår musiker flygel på ettermiddagene og kveldene. Kaffe/te er alltid inkludert ved opphold på Venabu Fjellhotell, og vi har et stort utvalg av ulike tesorter i løsvekt og poser. Venabu har også en kaffebar hvor du kan bestille ulike kaffedrikker eller kakao.

Venabu Fjellhotell hadde sine første gjester i 1950. Lite av den originale bygningsmassen er igjen, men verdiene og atmosfæren er stadig den samme. Venabus motto har alltid vært “vennlighet og hjelpsomhet”, noe vi fortsatt holder fast ved. Les gjerne mer om Venabu Fjellhotells historie.

Venabu Fjellhotell har en stor kunstsamling, der flere av maleriene er av den lokale kunstneren Karl Løkke.

Gjester med vafler i samtale foran peisen på Venabu Fjellhotell

«Stille og rolig»

“Takk for fint opphold. Stille og rolig med masse god mat og god service. Vi fikk en veldig fin skitur i går.”

Grethe og Ole

«God mat og varme smil»

“Tusen takk for fine dager, god mat og mange varme smil!”

Solveig og Bjørn

«Usedvanlig koselig betjening»

“Hjertelig takk for et meget hyggelig opphold, ikke minst for en usedvanlig koselig betjening og god mat.”

Rudolf og Inger

«Kulturperle»

“Hyggelig levende musikk og levende malerier på veggene. En liten kulturperle midt på fjellet, som det damper kjærlighet av – til naturen og universet og Norges skatter!”

Anne

Våre hotellrom

Venabu Fjellhotell har 56 rom, hvorav 6 er tilpasset rullestolbrukere. Rommene er enkle, og komfortabelt innredet med tradisjonelle farger og tekstiler som passer godt på et fjellhotell.
Både restauranten og flere av våre rom har utsikt utover fjellene.
Delikat sandwich med røkt laks, salat og eggerøre

maten på venabu

Spis godt på Venabu Fjelhotell

Rene smaker, lokale råvarer, tradisjoner og mat laget fra bunnen av er viktige verdier hos oss. Venabu Fjellhotell er kjent for sitt gode kjøkken, og Venabus spesialmeny “En smak av lokal tradisjon” på onsdagskveldene er populær. Sommerens seterlunsj på Lykkjesetra, en 12-retters viltaften og julebord er andre smaksopplevelser verdt å nevne.

Kjøtt og fisk står sterkt i det norske kjøkken, og tradisjonelle tilberedningsmetoder som graving, tørking, speking og røking er noe vi gjør selv her på Venabu Fjellhotell. Vi er opptatt av at råvarene skal komme til sin rett, og å formidle kunnskap om tilberedning og mattradisjoner.

Hver dag serverer vi smakfulle, vegetariske alternativer, og vi tar hensyn til diettbehov eller allergier dersom du gir beskjed om det på forhånd.

Du kan bestille fullpensjon, halvpensjon, ¾ pensjon eller rom/frokost hos oss. Vi serverer frokost, lunsj og middag hele året, og for deg som ønsker å bruke hele dagen ute i fjellet er ¾ pensjon med frokost, nistepakke og middag inkludert et godt alternativ. Du smører din egen nistepakke fra vår rikholdige frokostbuffet.

Vakkert vinterlandskap og utsikt mot Muen fra Venabu Fjellhotell

Reise til Venabu

Venabu Fjellhotell og Hytter ligger på fjellovergangen mellom Østerdalen og Gudbrandsdalen, omtrent midt mellom Trondheim og Oslo. Se en nærmere veibeskrivelse. Vi har flere ladere til el-bil.

Det er enkelt å ta en bilfri ferie på Venabu Fjellhotell. Ta tog/buss til Ringebu Skysstasjon og bli hentet av oss. Vi tilbyr også transport til ulike turdestinasjoner.

I vintersesongen går det direktebuss mellom Venabu Fjellhotell og Oslo Lufthavn Gardermoen hver lørdag.

fasiliteter

Ha et godt opphold

 • Herrebadstu og damebadstu
 • Mixed cooling room
 • Spillrom med biljard, fotballspill, bordtennis og dart
 • Stort utvalg puslespill og brettspill til utlån
 • To TV-rom med flere kanaler
 • Romslig tørkerom 
 • Betjent skistall
 • Bar med alle rettigheter
 • Kaffedisk med ulike kaffedrikker, stort teutvalg, hjemmelaget kakao og noe søtt å spise
 • Yoga – inne og ute
 • Treningrom
 • Mulighet for å få veiledning i bruk av apparater og trening med eller uten apparater
 • Massasje tilbys i vintersesongen og deler av sommersesongen
 • Veranda i god ly med sollys store deler av dagen, tepper til utlån.
 • Bibliotek
 • Souvenirbutikk 
 • Møtelokaler med plass til inntil 50 personer
 • Lundes Turisthandel ligger en snau kilometer fra Venabu. Lundes består av en stor KIWI-butikk og en sportsutstyrsbutikk, og har et rikholdig utvalg.
Tekroken på Venabu Fjellhotell, der man kan finne nytraktet kaffe og et bredt utvalg te

Velkommen til oss!

“Vår familie har siden begynnelsen bygget opp Venabu basert på mottoet «vennlighet og hjelpsomhet». Velkommen til oss, og velkommen til Venabygdsfjellet!»

Familien Tvete

Tre personer på vandring i Venabygdsfjellet på sensommeren

Aktive ferier på Venabygdsfjellet

   Venabygdsfjellets åpne landskap og varierte terreng passer til en rekke utendørsaktiviteter. Venabu Fjellhotell spesialiserer seg på å tilby aktiviteter i fjellheimen, ledet av erfarne og kompetente guider. Vi tilbyr en rekke aktive ferier der aktiviteter, hotellopphold og alle måltider er inkludert i prisen.

I sommersesongen er Venabygdsfjellet godt egnet for lange og korte fotturer. Terrenget er variert, og det finnes fine turer for alle – uansett alder og funksjon. Venabygdsfjellet har flere små og lette topper med fantastisk utsikt. Landskapet er åpent, så man trenger ikke å gå høyt for å se langt. Med flere koselige grusveier finnes det også fine naturopplevelser som er tilgjengelig med barnevogn og rullestol. Rondane Nasjonalpark ligger kun en liten kjøretur fra Venabu Fjellhotell, der større og mer utfordrende fotturer er tilgjengelige. Guidede fotturer passer for deg som vil oppleve de beste turene, bli kjent med andre og lære mer om lokalhistorien.
I løpet av sommersesongen tilbyr Venabustallen ridning i fjellet, og vi har en rekke andre aktive ferier som Peer Gynt opplevelsespakke, fotokurs og yogaweekend.

Vinteren på Venabygdsfjellet er magisk. Snøtunge trær og hvitkledde fjelltopper setter rammen rundt vinterens aktiviteter. Daglig prepareres det kilometervis med skiløyper i et mykt og åpent landskap. Som gjest på Venabu Fjellhotell har du luksusen av å ha skiløypa rett utenfor døra. Du er velkommen til å delta på trugetur eller guidede skiturer, eller utforske fjellet på egen hånd.

Høsten på fjellet er helt spesiell med sterke høstfarger, og krisp og klar luft. Gjennom høsten tilbys rideturer i fjellet. Vi har også kurs som spikkekurs og skinnfellkurs i høstsesongen.

 

En aktiv ferie med funksjonshemning

Venabu Fjellhotell har flere rom tilpasset rullestolbrukere, og har blant annet i over 50 år vært vertskapet for “Vintersportsuka – en aktivitetsuke for alle”.

Terrenget rundt hotellet er åpent, og med en medhjelper er flere av turene tilgjengelige for rullestolbrukere eller andre med funksjonsnedsettelse. Flere av våre aktiviteter kan tilpasses ulike utfordringer, ta kontakt om du ønsker en aktiv ferie.

Allergier

Som allergiker kan det være utfordrende å reise på ferie. Venabu Fjellhotell legger til rette for at du kan ha en trygg og avslappende ferie. Flere rom har gulv uten tepper, og på de fleste rom er det ikke tillatt med hund.

Vårt kjøkken tilpasser meny til allergier og diettbehov, gi beskjed ved bestilling dersom du har en allergi vi må ta hensyn til.

Ferie med hunden

Fjellhotellet har noen rom hvor det er tillatt med hund, slik at du kan ta med din firbente venn på ferie. Venabygdsfjellet er godt egnet til turer med hund både sommer og vinter. Det er båndtvang hele sommersesongen (1.april til 15. oktober), og på skitur anbefales det å holde hunden i bånd av hensyn til andre.

På hotellet bor den allergivennlige puddelblandingen Pepp, som eies av hotellvert Line Tvete.

Sertifisert MiljøFyrtårn

Venabu Fjellhotell er miljøsertifisert (MiljøFyrtårn). Dette innebærer at vi blant annet er mer bevisst på valg av varer og miljøvennlige løsninger.