Ridetimer med Venabustallen

Venabustallen

instruksjonstimer på ridebanen

Når?

De fleste dager i sesongen. Fra starten av juni til starten av oktober.
Begrenset mulighet i vintersesongen, på forespørsel.

Ta kontakt for å bestille en ridetime.

Aldersgrense

Nedre aldersgrense: 7 år
På privat instruksjon er det mulig for yngre barn å delta.

Gruppestørrelse

  • Små grupper på maks. 6 ryttere.
  • Privattimer en-til-en.

Instruksjon for større grupper på forespørsel.

Nivå

Venabustallens instruksjonstimer er i hovedsak for uerfarne ryttere som ønsker å bli tryggere på hesteryggen.

Finner du ikke tur eller tid som passer? Vi arrangerer flere turer enn det som er mulig å booke online.
Kontakt oss for mer info om rideturer!

Spørsmål?

Snakk med stallmester Ingeborg Victoria Tvete

e: [email protected]

Tel: +47 9221 3456

Bli tryggere på hesteryggen med instruksjonstime. Du kan velge å kombinere instruksjon med en ridetur for en komplett rideopplevelse i fjellet.

Instruksjonstimer passer for deg som har lite eller ingen erfaring, eller for deg som er litt «rusten» på hesteryggen. Du kan velge å ri i gruppe (max 6 ekvipasjer pr time) eller på privattime der fu får instruktørens fulle oppmerksomhet. Ridetimer er tilgjengelig de fleste dager gjennom sommer- og høstsesongen.

Om du ønsker å ri flere dager, anbefaler vi rideferier og rideweekends. Vår rideferie for begynnere har en naturlig oppbygning med en kombinasjon av teori, instruksjon på banen og rideturer.

Hver dag i sommer- og høstsesongen arrangerer vi også rideturer i fjellet .

Ridetimer på ridebanen

Ridetimer på ridebanen (40 min)
Instruksjon på ridebanen anbefales for deg som har lite eller ingen rideerfaring fra tidligere på hesteryggen. Våre trygge og motiverende instruktører lærer deg de enkleste rideferdighetene som er nødvendig for å kunne delta på korte turer. Du vil få innføring i start og stopp, svinging, trav og balanseøvelser.
Pris: 590,- per pers
Aldersgrense 7 år

Ridetime + 1t tur

Instruksjon med påfølgende 1 times tur
Instruksjon med påfølgende tur er et tilbud for deg som har ridd lite tidligere, men som ønsker en litt lengre opplevelse på hesteryggen. Opplegget varer mellom 1t 45min og 2 timer og består av instruksjon på ridebanen med innførelse i ridning, før en times tur i lett terreng.
Pris: 850,- per pers (forutsetter at instruksjonen og turen er rett etter hverandre)
Aldersgrense: 7 år

Privattime på ridebanen - begynner (30 min)

Privattime (30 min)

På våre privattimer får du full oppmerksomhet fra instruktøren, og timen kan legges opp etter dine ønsker.
Vi anbefaler privattimer for yngre barn som ønsker å lære mer etter å ha ridd leierunder, eller for engstelige ryttere som trenger veiledning. For erfarne ryttere anbefaler vi heller å booke en dressurtime.

De fleste av hestene er rolige turhester med lav utdanning i dressur, men vi har noen få hester som er utdannet til LB/LA nivå.

Det er ikke mulig med sprangundervisning.

Pris: 460,- pr pers

 

Dressurtime (30 min)

Dressurtime (30 min)

De fleste av hestene i Venabustallen er rolige turhester med lav utdanning i dressur, men vi har noen få hester som er utdannet til LB/LA nivå. Disse benyttes til dressurtimene. 
Instruktører:
Ingeborg Victoria Tvete (RiB-trener, dressurdommer og ridefysioterapeut) som har erfaring med å undervise voksne og yngre ryttere på nivå opp til LA/MC. Ingeborg konkurrerer selv i dressur med dølahest inntil MC-nivå.
Kristine Kjørum (barnevernspedagog og aktivitetsansvarlig på Venabu) har lang erfaring med undervisning av voksne og barn på ulike nivå. Hun har en pedagogisk tilnærming og god forståelse for sits og innvirkning på hesten. Kristine konkurrerer selv i dressur med en av Venabustallens dølahester.

Det er ikke mulig med sprangundervisning.

Pris: 600,- pr pers

 

Sitsanalyse og trening uten hest

Sitsanalyse (60 min)

Om du ønsker å få bedre forståelse for egen kropp og innvirkning på hesten. kan sitsanalyse være et godt supplement til rideferien eller ridetimene.
Sitsanalyse foregår innendørs uten hest. Kroppholdning og bevegelsesmønstre blir analysert, og du får konkrete tilbakemeldinger på hva du kan trene videre på for å forbedre dine rideferdigheter.

Instruktør er Ingeborg Victoria Tvete, RiB-trener, ridefysioterapeut og dressurdommer.

Pris: 750,- pr pers

Ryttertrening (30 min)

Om du ønsker oppfølgningstimer etter en sitsanalyse, er 30 minutters ryttertrening å anbefale. Timen legges opp etter dine ønsker, og kan inkludere hjelp til oppsett av videre treningsprogram, veiledning på aktuell styrketrening, eller teknikktrening med ball/strikk eller på matte.

Instruktør er Ingeborg Victoria Tvete, RiB-trener, ridefysioterapeut og dressurdommer.

Pris: 490,- pr pers

 

Vi tilbyr også leierunder på fjellstier i 15, 30 og 60 minutter. Passer for barn og også voksne som er nervøse, og som ønsker en fin naturopplevelse, men ikke føler seg trygge på å sykle uten tett veiledning.

Påmelding

Påmelding til ridetimer kan gjøres via tlf/SMS 9221 3456 eller E-post: [email protected] eller Facebook Venabustallen. Påmelding bør skje innen kl 1800 dagen i forveien.

Forsikringer

Deltakelse på hesteaktiviteter skjer på eget ansvar. Du er selv ansvarlig for å ha en ulykkesforsikring som dekker ridning/hesteaktiviteter.

Les mer om praktisk informasjon

Sitsanalyse – Bli en rytter i balanse

I samarbeid med Fysioterapeut og Coach Ingeborg Victoria Tvete tilbyr vi også sitsanalyse, sitstrening uten hest og sitstrening på hest for erfarne ryttere som ønsker å videreutvikle seg som ryttere og få verktøy til å kunne ri mer harmonisk, effektivt og i balanse. Ingeborg er utdannet fysioterapeut og ridefysioterapeut, og har modul 1 og 2 av Rider in Balance sitt trenerkurs. 

Pr i dag tilbys ikke fysioterapi på Venabu.

«Vi har kost oss!»

“Takk for oss! Ungene blei forelska i Elsa, Rauen og Borken. Vi har kost oss!” 

Elise, Signe, Henrik, Erik og Frøydis

«Hit må vi tilbake»

“Tusen takk for 3 fantastiske dager med hest i fjellet. Vi hadde det så koselig med rideguiden vår Irini. Det var så fint at været var strålende som gjorde rideturene helt magisk. Hit må vi tilbake.” 

Familien Tvedt

«3 timers ridetur»

“Et kort lite opphold, overnatting og 3 timers ridetur. Alltid fint her på Venabu-fjell” 

Øyvor, Hugo og Leo

«Magiske fjellturer fra hesteryggen!»

“Takk for et fantastisk opphold. Nydelig mat og god service. Magiske fjellturer fra hesteryggen. Tusen takk!”

Thea

Trygge dølahester

Gjennom sommeren har vi et tjuetalls hester hvor av flesteparten er dølahester – kjent for «kaldt hode, varmt hjerte». Rasen stammer fra Gudbrandsdalen og passer godt til å vandre i variert fjellterreng. Deres vennlige vesen sjarmerer og gjør at man føler seg trygg på hesteryggen.

For ryttere på alle nivå

Opplev Venabygdsfjellet fra hesteryggen, uansett erfaringsnivå

Vi tilbyr turer på ulike nivå slik at du alltid kan finne en tur som passer deg og dine rideferdigheter. Enten du er erfaren rytter eller aldri har sittet på en hest tidligere, kan du forvente å møte erfarne guider som tar deg godt i mot og som gir trygg veiledning underveis.

Kanskje du også er interessert i?

Venabustallen tilbyr en rekke rideprodukter

Rideweekend

Kos deg på fjellet med en skikkelig hestehelg!
Velg mellom pakke for erfarne eller begynnere. Rideweekend er et godt alternativ for deg som vil ha noen dager på hesteryggen.

Les mer >

Rideturer i fjellet

Venabustallen tilbyr rideturer i fjellet for alle nivå. Fra 15 minutters leierunde til heldagsturer for øvede ryttere. For en unik og skreddersydd opplevelse anbefaler vi privattur.

Les mer >

Yoga og Ridning

Ulike pakker skreddersydd for at du skal få en deilig opplevelse på fjellet. Yoga tilpasset rytteren gir ro og ny energi, og hjelper kroppen å restituere bedre etter flere timer på hesteryggen.

Les mer >