Rideturer i fjellet

Venabustallen

Venabustallen fjellridning

minnerike opplevelser med hest

}

Åpningstider

Sommer: kl 0900-1900
Vinter: På forespørsel

Sesong

Fra starten av juni til starten av oktober

Aldersgrense

Leierunder ingen aldersgrense
Instruksjon: 7 år
2t tur: 8 år
3t tur og dagsturer: 12 år

Gruppestørrelse

Små grupper på maks. 10 ryttere.
Turer for større grupper på forespørsel.

Nivå

Venabustallen arrangerer turer for ryttere på alle nivå, fra begynnere til erfarne ryttere som mestrer trav og galopp.

Spørsmål?

Snakk med stallmester Ingeborg Victoria Tvete

e: post@venabustallen.no

Tel: +47 9221 3456

Opplev Venabygdsfjellet fra hesteryggen med Venabustallens stødige dølahester.

Hver dag i sommer- og høstsesongen kan du bli med på rideturer, leierunder på sti eller instruksjon på ridebanen.
Om du ønsker å ri flere dager, anbefaler vi rideweekends og rideferier.

1-, 2-, 3- og 4-timers turer

1 times tur
1 times tur anbefales for barn i skolealder og voksne uten mye rideerfaring. Vi rir i variert terreng på sti og grusvei. Turen gir deg en smakebit på hvordan det er å ri på tur i fjellet, og er en fin familieaktivitet som store og små kan gjøre sammen.
Pris: 500,- pr pers.
Aldersgrense 7 år. Barn under 10 år uten rideerfaring må ri instruksjonstime først. Du bør mestre skritt for å delta.

2 timers tur
Vi arrangerer 2 timers turer for ulike nivå: nivå trav og nivå galopp. For å delta på nivå trav må du mestre trav godt, for å delta på nivå galopp må du mestre galopp godt. På 2 timers turene kommer vi oss et stykke ut i fjellet, vi har mange ulike turruter: ri opp på fjelltopp, i eventyrlig bjørkeskog eller på trivelige grusveier og stier innover i fjellheimen.
Pris: 720,- pr pers.
Aldersgrense 8 år, må mestre trav eller galopp.

3-timers tur og 4-timers tur
For å delta på våre 3- og 4-timers turer må du mestre galopp godt. Turene går i variert terreng, og har flere fine muligheter for trav og galopp. Turleder velger dagens beste rute, og det er mye å velge imellom! Vi kan ri opp på eller rundt fjelltopper, til juv og fossefall, eller over elver og på vidda i Villreinens rike. Dette er turer verdt å få med seg for den erfarne rytter!
Pris: 980,- pr pers for 3 timers tur
1380,- pr pers for 4 timers tur
Aldersgrense 12 år, må mestre galopp.

Heldagsturer

Heldagsturer
For å delta på våre heldagsturer må du mestre galopp godt. Turene går i variert terreng, og har flere fine muligheter for trav og galopp. Vi arrangerer heldagsturer hver torsdag og lørdag. Disse turene lar deg oppleve det beste Venabygdsfjellet har å by på. Vi anbefaler spesielt torsdagens heldagstur, hvor vi rir over 2 fjelltopper med utsikt over Venabygdsfjellet, Rondane og Gudbrandsdalen, før vi raster på Lykkjesetra. Her slippes hestene på beite, og vi får servert en tradisjonell seterlunsj; rømmegrøt, spekemat, rømmevafler og jordbær. Etter turen går veien hjem på smal skogssti.
Pris: 1850,- pr pers for heldagstur inkl seterlunsj (torsdager) eller bållunsj (lørdager).
Vi tar hensyn til allergier og diettbehov. Gi beskjed ved bestilling om du har spesielle diettbehov.
Aldersgrense 12 år, må mestre galopp.

Instruksjon på ridebanen

Instruksjon på ridebanen (40 min)
Instruksjon på ridebanen anbefales for deg som har lite eller ingen rideerfaring fra tidligere, eller for deg som er litt «rusten» på hesteryggen. Våre trygge og motiverende instruktører lærer deg de enkleste rideferdighetene som er nødvendig for å kunne delta på korte turer. Du vil få innføring i start og stopp, svinging, trav og balanseøvelser.
Pris: 500,- per pers
Aldersgrense 7 år

Instruksjon med påfølgende 1 times tur
Instruksjon med påfølgende tur er et tilbud for deg som har ridd lite tidligere, men som ønsker en litt lengre opplevelse på hesteryggen. Opplegget varer mellom 1t 45min og 2 timer og består av instruksjon på ridebanen med innførelse i ridning, før en times tur i lett terreng.
Pris: 720,- per pers (forutsetter at instruksjonen og turen er rett etter hverandre)
Aldersgrense: 7 år

Privattime (30 min)
Passer for deg som ønsker en time på ridebanen alene. De fleste hestene våre er turhester, og ikke dressurtrent, privattimene er derfor best egnet for deg med lite erfaring som vil ha en intensiv time. Passer også for barn som er for unge til å delta på ordinær instruksjon.
Pris: 450,- per pers

Leierunder på fjellstier

15 minutters leierunde
Passer for de yngste barna som ønsker å bli trygge på hesteryggen. Turen går på sti i den stille bjørkeskogen. Hvert barn får en egen hest og leier.
Pris 180,- per pers
Ingen aldersgrense, men det forutsettes at foreldre er med når små barn skal ri.

30 minutters leierunde
Passer for de litt større barna og er en fin start dersom en vurderer å melde barnet på instruksjonstime. Turen går på sti i den stille bjørkeskogen. Hvert barn får en egen hest og leier.
Pris 325,- per pers
Ingen aldersgrense, men det forutsettes at foreldre er med når små barn skal ri.

60 minutters leierunde
Passer for de eldste barna eller voksne som er nervøse, og som har lyst på en fin naturopplevelse, men ikke føler seg trygge på å ri uten tett veiledning. Våre hester og ansatte har lang erfaring med å trygge og hjelpe den nervøse rytteren.
Pris 625,- pr pers
Aldersgrense 5 år.

Privatturer

Privattur
Ønsker du en helt spesiell opplevelse, der turen skreddersys fullt og helt til dine behov? Da er privattur det rette valget for deg.
Ved privatturer har vi også anledning til å ta med voksne uerfarne ryttere på lengre turer. Om du har spesielle ønsker til turrute eller opplegg for turen, tar vi hensyn til dette.
Ved forhåndsbestilt privattur betaler man ordinær pris pr person, samt tillegg for at turen stenges for andre.
Privat 1t tur – Tillegg 1000 (1-2 pers) /500,- (3-4 pers) /250,- (5-6 pers)
Privat 2t tur – Tillegg 1300 (1-2 pers) / 750,- (3-4 pers) / 300,- (5-6 pers)
Privat 3t tur – Tillegg 2000 (1-2 pers) / 1200,- (3-4 pers) /400,- (5-6 pers)
Privat 4t tur / Heldagstur – Tillegg 5500 (1-2 pers) / 3500 (3-4 pers) / 1500,- (5-6 pers)

 

Praktisk informasjon

Påmelding og avmelding
Påmelding til rideturer kan gjøres via tlf/SMS 9221 3456 eller E-post: post@venabustallen.no eller Facebook Venabustallen. Påmelding bør skje innen kl 1800 dagen i forveien.
Avmelding må skje senest kl 0800 samme dag som turen skal arrangeres, ved avmeldinger senere enn dette sender vi faktura for hele beløpet. For større grupper kan andre frister gjelde. Avmelding må skje ved å sende SMS til 9221 3456.

Forsikringer
Venabustallen har ansvarsforsikring på sine tjenester. Dette vil si at skader som måtte oppstå blir dekket når det kan vises til at senteret har handlet uaktsomt, og ellers ikke. Vi anbefaler våre gjester å tegne egne reiseforsikringer.

«Vi har kost oss!»

“Takk for oss! Ungene blei forelska i Elsa, Rauen og Borken. Vi har kost oss!” 

Elise, Signe, Henrik, Erik og Frøydis

«Hit må vi tilbake»

“Tusen takk for 3 fantastiske dager med hest i fjellet. Vi hadde det så koselig med rideguiden vår Irini. Det var så fint at været var strålende som gjorde rideturene helt magisk. Hit må vi tilbake.” 

Familien Tvedt

«3 timers ridetur»

“Et kort lite opphold, overnatting og 3 timers ridetur. Alltid fint her på Venabu-fjell” 

Øyvor, Hugo og Leo

«Magiske fjellturer fra hesteryggen!»

“Takk for et fantastisk opphold. Nydelig mat og god service. Magiske fjellturer fra hesteryggen. Tusen takk!”

Thea

Trygge dølahester

Gjennom sommeren har vi et tjuetalls hester hvor av flesteparten er dølahester – kjent for «kaldt hode, varmt hjerte». Rasen stammer fra Gudbrandsdalen og passer godt til å vandre i variert fjellterreng. Deres vennlige vesen sjarmerer og gjør at man føler seg trygg på hesteryggen.

For ryttere på alle nivå

Opplev Venabygdsfjellet fra hesteryggen, uansett erfaringsnivå

Vi tilbyr turer på ulike nivå slik at du alltid kan finne en tur som passer deg og dine rideferdigheter. Enten du er erfaren rytter eller aldri har sittet på en hest tidligere, kan du forvente å møte erfarne guider som tar deg godt i mot og som gir trygg veiledning underveis. I Venabustallen har vi fokus på å sette sikkerheten og dyrevelferden først.
Det er kun plass til 10 personer per ridetur, men vi arrangerer gjerne større turgrupper på forespørsel.

Kanskje du også er interessert i?

Venabustallen tilbyr en rekke rideprodukter

Rideweekend

Kos deg på fjellet med en skikkelig hestehelg!
Velg mellom pakke for erfarne eller begynnere. Rideweekend er et godt alternativ for deg som vil ha noen dager på hesteryggen.

Les mer >

Rideferier i fjellet

Venabustallen tilbyr rideferier i fjellet for begynnere og for erfarne ryttere. Opplev det vakre Venabygdsfjellet fra hesteryggen på Venabustallens rideferier.

Les mer >

Yoga og Ridning

Ulike pakker skreddersydd for at du skal få en deilig opplevelse på fjellet. Yoga tilpasset rytteren gir ro og ny energi, og hjelper kroppen å restituere bedre etter flere timer på hesteryggen.

Les mer >

Andre aktiviteter på Venabygdsfjellet

Venabu tilbyr en rekke utendørs og innendørs aktiviteter gjennom året. Du kan for eksempel delta på yogatimer, bestille en massasje eller kanskje du heller vil teste ut en av våre andre aktive ferier med aktiviteter, opphold og måltider inkludert i prisen?