Frokost: kl. 07.30–10.00
Lunsj: kl. 1330–1500
Middag: kl. 19.00
Á la carte: kl. 11–17.00

 Venabus lunsjmeny

Vinter 2024/25

Velkommen til Venabus lunsjbuffet

Vi serverer lunsjbuffet hver dag mellom kl. 13.30 og 15.00 i hovedsesongene. Spis en god lunsj i vår trivelige restaurant, og få en pause i hverdagen. Her finner du deilig mat og spektakulær utsikt utover fjellet.
På buffeen finner du et utvalg av salater, kaldt kjøtt og fisk, en suppe, en varm kjøtt- og fiskerett og en vegetarrett. Det er rikelig utvalg av grønnsaker. Du finner også et godt utvalg desserter, oster og frukt. I helgene har buffeten et større utvalg.
Vi serverer rømmegrøt med spekemat, solbærsaft og lokalt flatbrød!

Se eksempler på retter på lunsjbuffeen vår nedenfor.

 Priser

Voksen 325,- pr pers

Barn (5-14 år) 160,- pr pers

Barn (0-4 år) 0,-

 Hvis du har spesielle diettbehov eller allergier, vennligst gi oss beskjed når du bestiller eller snakk med servitøren i spisesalen.

For store grupper, vennligst ta kontakt på forhånd.

Vi tilbyr vår à la carte-meny utenom hovedmåltidene våre, fra kl. 11.00-17.00 i hovedsesongene.

Vår sesongbaserte middagsmeny finner du her.

Supper og forretter

Vi serverer en suppe og et utvalg av salater, spekemat og gravet eller røkt fisk hver dag.
Alle suppene våre er hjemmelagde, og vi serverer blant annet: brokkolisuppe, gresskarsuppe, kremet soppsupe, tomatsuppe og grønnsakssuppe. Det er også alltid rikelig med brød og kjeks tilgjengelig.
Suppene våre er vegetariske.

Varme hovedretter

Vi serverer minst én varm kjøttrett, én varm fiskerett og én varm vegetarrett hver dag.

Buffeten kan inneholde blant annet disse rettene:
Elgkarbonader fra Annis Pølsemakeri, hjemmelaget lasagne, elgbiff eller hjort.
Ovnsbakt ørret med rømmesaus, ovnsbakt kveite eller hjemmelaget fiskegrateng.
Hjemmelaget linsegryte, hjemmelaget grønnsakslasagne, hjemmelagde falafeler.

Alt serveres med tilhørende grønnsaker, poteter og sauser.

Tradisjonsmat

I Gudbrandsdalen har vi tradisjon for å spise rømmegrøt («rumgraut») med varme rosiner, fett/sør, sukker og kanel, sammen med grøten spises ofte spekemat. Sammen med spekematen serveres lokal flatbrød og rømme. Rød saft hører selvfølgelig også med.

Dessertbuffet

Vi serverer tre desserter hver dag.

Fra et utvalg som kan inkludere: hjemmelaget sjokolademousse, hjemmelaget brunost-ostekake, Snickers-kake, fruktsalat, chiapudding.

Vi har også et ostebrett med hjemmelaget syltetøy og ostekjeks. Vi har alltid glutenfritt brød tilgjengelig.

Andre matopplevelser på Venabu

Viltaften

En helaften opplevelse på Venabygdsfjellet med vår 12-retters viltaften. En kveld med spennende smaker fra villmarken, med hvileretter og desserter. Inkludert i prisen er drikkepakke, du velger mellom vinpakke, ølpakke og alkoholfri drikkepakke.

En kveld der du kan kose deg med god mat, god drikke og hverandre selskap!

Seterlunsj på Lykkjesetra

I nostalgiske omgivelser blant seter kveene på Jønnhalt ligger Lykkjesetra. I sommersesongen inviterer budeia inn på seterlunsj. Du serveres rømmegrøt og rømmevafler tilberedt på svartovn, spekemat og sommerens lokale bær. Hør budeia fortelle om tradisjonen med seterdrift i Gudbrandsdalen og historia om hvordan brunosten så dagens lys, imens du koser deg med den mektige seterkosten.

5-retters julemiddag og Rakfisklag

Velkommen til fjells i førjulstiden!
Vi byr på en weekend full av deilig mat og gode opplevelser. På fredagen serveres rakfisk fra ulike leverandører og tradisjonelt og spennende tilbehør. På lørdagen serverer vi 5 retter med kjente julesmaker.