Ukesmeny* vinter 2024/5
Venabus kjøkken er kjent for god mat. Vi er opptatt av å servere retter med rene smaker, laget av gode, helst lokale råvarer.
Vår vegetarmeny finner du her
Vår julemeny finner du her
Hver kveld serverer vi også en ostefat med lokale og norske oster.
Mandag
Krabbe og avokado tartar
med vinter slaw og ristet brød
Brasert lammeskank
med potetmos, ratatouille og krydret port saus
Bakt cottage ost og appelsin kake
Tirsdag
Krydret gresskar og kokos suppe
med ristet gresskarkjerne og pepper krem
Ovnsbakt torsk med urter og chorizo
Serveres med potetmos, kremet spinat pureè, grillet rotgrønnsaker, purre og estragon smør saus
Varm sjokoladekake
med salt karamel saus og vanilje is
Onsdag
«En smak av lokal tradisjon«
Smakstallerken
med speket, røkt og gravet kjøtt og fisk
Reinsdyrplomme
med potetmos, sopp, rotgrønnsaker og viltsaus
Multekrem i krumkake
Torsdag
Zucchini, purre og dill suppe
med geitost og tomat olje
Dagens vegetar rett
Kjøkkens spesial rett laget med lokale grønnsaker
Baileys tiramisu
en italiensk tradisjon dessert med en vri
Fredag
Vinter salat
med fersken, røkt ost og krutonger
Ovnsbakt sjø ørret
servert med erter med mint, skinkestuing, dampet poteter og champagne saus
Amaretto kirsebør og pære smuldre
med marengs
Lørdag
Geitost med ripsgele
lokal karse og truffle dressing
Confitert and L`Orange
med dauphinoise poteter, rosmarin og honning, gulerøtter, fritert grønnkål, appelsin juice og krutonger av kjeks
Hjemmelaget blåbærkake
med vaniljeis
Søndag
Hjemmelaget pastinakk og eplesuppe
med bacon krisp, paprika olje
Pannestekt fjell ørret
med rødbete purè, urte dampet poteter, grillet courgettes, cherry tomater
og rømmesaus
Klementiner med tranebær
og kanel kjeks
Vi har alltid gode vegetariske alternativer, og tar så klart hensyn til allergier og diettbehov. Mulighet for egen rett for barn. Vi ber om at du gir beskjed på forhånd ved eventuelle diettbehov.
*Menyen kan avvike sesongmenyen noe da vi ønsker å bruke lokale råvarer så langt det lar seg gjøre,
og bidra til redusert matsvinn med god utnyttelse av råvarene.
Vegetarmeny* vinter 24/5
Vegetarmeny er kun tilgjengelig på forhåndsbestilling. Vegetarmeny må bestilles senest kl 15 samme dag.
Hver kveld serverer vi også en ostefat med lokale og norske oster.
Mandag
Sellerisalat
Linsegryte med glaserte beter,
friske gode grønnsaker, aprikos- og ostesaus
Eple- og bær crumble
med vaniljekrem
Tirsdag
Hjemmelaget tomatsuppe
med krutonger og urteolje
Spansk omelet med potet og søtpotet
Serveres med spinat- og ertestuing og gulrotstuing
Lun sjokoladefudgekake
med iskrem
Onsdag
«En smak av lokal tradisjon«
Forrett med historiefortelling
Vegetariske smakebiter
med tilbehør
Byggotto
med sopp og ost
Multekrem i krumkake
Torsdag
Hjemmelaget potet- og purreløksuppe
Servers med krutonger
Krydret blomkålstek
med belgfruktkurry, stekte grønnsaker og poteter
Hvit sjokolade pannacotta
med bringebær og valnøtter
Fredag
Caesar salat med falafel
Aubergine canelloni
med grønnsaker og kokte poteter
Gudbrandsdals-ostekake
med rømme og jordbærsaus
Lørdag
Marinerte gulrøtter, geitost og valnøttsalat
Søtpotet- og kikertkaker
med sopp, brokkoli, stekte poteter og kokosnøttsaus
Hjemmelaget blåbærkake
med vaniljeis
Søndag
Hjemmelaget brokkolisuppe
med pesto og krutonger
Fylt gresskar
med quinoa, grønne bønner, fennikel og syltet løk
Blåbærbrownie
med blåbær coulis og vaniljeis
Vi har alltid gode vegetariske alternativer, og tar så klart hensyn til allergier og diettbehov. Mulighet for egen rett for barn. Vi ber om at du gir beskjed på forhånd ved eventuelle diettbehov.
*Menyen kan avvike sesongmenyen noe da vi ønsker å bruke lokale råvarer så langt det lar seg gjøre,
og bidra til redusert matsvinn med god utnyttelse av råvarene.
Priser:
3-retters
485,- pr voksen
240,- pr barn 5-14 år
Gratis for barn 4 år og yngre.
«En smak av lokal tradisjon» (onsdager)
535,- pr voksen
265,- pr barn 5-14 år
Gratis for barn 4 år og yngre.
Julemeny 2024*
Hver kveld serverer vi også en ostefat med lokale og norske oster.
Fredag, 20. desember
Cæsar salat
med kylling, bacon, krutonger og parmesan
Ovnsbakt sjø ørret
med skalldyr suppe, poteter og ørret rogn
Brunostkake
med bær kompott og pisket rømme krem.
Lørdag, 21. desember
Ørret rulade
med grønn salat og lokalt brød
Confitert and L`Orange
med dauphinoise poteter, rosmarin og honning, gulerøtter, fritert grønnkål og appelsinjus
Hjemmelaget blåbærpai
med vanilje is
Søndag, 22. desember
Hjemmelaget pastinakk og eplesuppe
med bacon krisp, paprika olje
Hjortemedalijong
med peppersaus, rotgrønnsaker, sopp og potetmos
Bær og eple crumble
med Chantilly krem
Mandag, 23. desember
Tomat og basilikum suppe
med grønn olje og hvitløks krutonger
Dampet torsk
med Hollandaise saus, friske grønnsaker, ovnsbakt urtetomat, poteter og sprøstekkt bacon
Varm sjokoladekake
med salt karamel saus og vanilje is
Tirsdag, Juleaften
Sjampinjong consomme
Jule ribbe
med tradisjonelle tilbehør
Venabus tradisjonelle julepudding
Onsdag, 1 Juledag
«En smak av lokale tradisjoner»
Smakstallerken
med speket, røkt og gravet kjøtt og fisk
Reinsdyr filet
med potetmos, sopp, stekte rotgrønnsaker, brokkoli og viltsaus
Multekrem i krumkake
Torsdag, 2 Juledag
Cæsar salat
med kylling, bacon og krutonger
Ovnsbakt sjø ørret
med skalldyr suppe, poteter og ørret rogn
Sitronpai med marengs
Fredag, 27. desember
Sik tartar
med sennepsdressing
Bresert lammeskank
med grønn grønnsaker, potetmos og rødvinsaus
Brunostkake
med bær kompott og pisket rømme
Nyttårsmeny 2024*
Lørdag, 28. desember
Selleri suppe
med sprø krutonger
Pannestekt fjell ørrett
med rødbeter, dampet dill poteter, grillet squash og Venabu rømmesaus
Brunostkake
med bær kompott og pisket rømme
Sondag, 29. desember
Ørret rulade
med vinter salat og lokalt brød
Confitert and L`Orange
med dauphinoise poteter, rosmarin og honning, gulerøtter, fritert grønnkål og appelsinjus
Hjemmelaget blåbærpai
med vanilje is
Mandag, 30. desember
Gresskarsuppe
med gresskarkjerne og chorizo
Dampet torsk
med Hollandaise saus, friske grønnsaker, urtetomat, poteter og sprøstekt bacon
Sjokoladefudgekake
med salt karamell saus og vanilje is
Nyttårsaften
Sjø ørret marinert med norsk gin
på ristet brød og tilbehør
Sjampinjong suppe
Ovnstekt kalkun
med bacon, søtpoteter mos, rødkål og grønne bønner
Dessert buffet
Nyttårsdag
«En smak av lokale tradisjoner»
Smakstallerken
med speket, røkt og gravet kjøtt og fisk
Reinsdyr filet
med potetmos, sopp, rotgrønnsaker og viltsaus
Multekrem i krumkake
Vi har alltid gode vegetariske alternativer, og tar så klart hensyn til allergier og diettbehov. Mulighet for egen rett for barn. Vi ber om at du gir beskjed på forhånd ved eventuelle diettbehov.
*Menyen kan avvike sesongmenyen noe da vi ønsker å bruke lokale råvarer så langt det lar seg gjøre,
og bidra til redusert matsvinn med god utnyttelse av råvarene.
Lokale smaker på Venabu
Vi er opptatt av å formidle lokale mattradisjoner og støtte lokale produsenter. Så langt det lar seg gjøre bruker vi lokale råvarer. Vil du vite mer om våre råvarer og leverandører?
«Fjellaure frå Venabygd»
På Venabu i dag serverer vi en deilig pannestekt fjellørret med sprøtt skinn og godt tilbehør, men visste du at dette er en relativt moderne måte å tilberede fjellfisk på?
I Venabygda var det før i tiden vanlig å servere fjellfisk i form av fiskesuppe. Da renset man fisken og delte den opp i porsjonsstykker, inkludert hode og spol (halen på fisken). Fisken ble forsiktig dampet, og fiskestykkene ble tatt ut og holdt varme. Av kraften lagde man suppe med jevning, rømme og kokt gulrot. Suppa ble krydret med gressløk, salt og pepper.
Fiskesuppa ble servert med fisken ved siden av, og man lagde “brødbeta” med flatbrød, smør og fisk. Suppen og “brødbeta” ble spist vekselsvis.
Andre matopplevelser på Venabu
Viltaften
En helaften opplevelse på Venabygdsfjellet med vår 12-retters viltaften. En kveld med spennende smaker fra villmarken, med hvileretter og desserter. Inkludert i prisen er drikkepakke, du velger mellom vinpakke, ølpakke og alkoholfri drikkepakke.
En kveld der du kan kose deg med god mat, god drikke og hverandre selskap!
Seterlunsj på Lykkjesetra
I nostalgiske omgivelser blant seter kveene på Jønnhalt ligger Lykkjesetra. I sommersesongen inviterer budeia inn på seterlunsj. Du serveres rømmegrøt og rømmevafler tilberedt på svartovn, spekemat og sommerens lokale bær. Hør budeia fortelle om tradisjonen med seterdrift i Gudbrandsdalen og historia om hvordan brunosten så dagens lys, mens du nyter den mektige seterkosten.
5-retters julemiddag og Rakfisklag
Velkommen til fjells i førjulstiden!
Vi byr på en weekend full av deilig mat og gode opplevelser. På fredagen serveres rakfisk fra ulike leverandører og tradisjonelt og spennende tilbehør. På lørdagen serverer vi 5 retter med kjente julesmaker.