Middag på Venabu Fjellhotell

Ukesmeny* vinter 2024/5

Venabus kjøkken er kjent for god mat. Vi er opptatt av å servere retter med rene smaker, laget av gode, helst lokale råvarer.

Vår vegetarmeny finner du her

Vår julemeny finner du her

Hver kveld serverer vi også en ostefat med lokale og norske oster.

Mandag

Krabbe og avokado tartar

med vinter slaw og ristet brød

Brasert lammeskank
med potetmos, ratatouille og krydret port saus

Bakt cottage ost og appelsin kake

 Tirsdag

Krydret gresskar og kokos suppe

med ristet gresskarkjerne og pepper krem

Ovnsbakt torsk med urter og chorizo
Serveres med potetmos, kremet spinat pureè, grillet rotgrønnsaker, purre og estragon smør saus

Varm sjokoladekake

med salt karamel saus og vanilje is

Onsdag

«En smak av lokal tradisjon«

 Smakstallerken

med speket, røkt og gravet kjøtt og fisk

Reinsdyrplomme

med potetmos, sopp, rotgrønnsaker og viltsaus

Multekrem i krumkake

Torsdag

Zucchini, purre og dill suppe

med geitost og tomat olje

Dagens vegetar rett
Kjøkkens spesial rett laget med lokale grønnsaker

Baileys tiramisu
en italiensk tradisjon dessert med en vri

Fredag

Vinter salat

med fersken, røkt ost og krutonger

Ovnsbakt sjø ørret
servert med erter med mint, skinkestuing, dampet poteter og champagne saus

Amaretto kirsebør og pære smuldre

med marengs

 Lørdag

Geitost med ripsgele

lokal karse og truffle dressing

Confitert and L`Orange

med dauphinoise poteter, rosmarin og honning, gulerøtter, fritert grønnkål, appelsin juice og krutonger av kjeks

Hjemmelaget blåbærkake

med vaniljeis

Søndag

Hjemmelaget pastinakk og eplesuppe

med bacon krisp, paprika olje

Pannestekt fjell ørret
med rødbete purè, urte dampet poteter, grillet courgettes, cherry tomater
og rømmesaus

Klementiner med tranebær

og kanel kjeks

 

Vi har alltid gode vegetariske alternativer, og tar så klart hensyn til allergier og diettbehov. Mulighet for egen rett for barn. Vi ber om at du gir beskjed på forhånd ved eventuelle diettbehov.

*Menyen kan avvike sesongmenyen noe da vi ønsker å bruke lokale råvarer så langt det lar seg gjøre,
og bidra til redusert matsvinn med god utnyttelse av råvarene.

Vegetarmeny* vinter 24/5

Vegetarmeny er kun tilgjengelig på forhåndsbestilling. Vegetarmeny må bestilles senest kl 15 samme dag.

Hver kveld serverer vi også en ostefat med lokale og norske oster.

 

Mandag

Sellerisalat

Linsegryte med glaserte beter,

friske gode grønnsaker, aprikos- og ostesaus

Eple- og bær crumble

med vaniljekrem

 Tirsdag

Hjemmelaget tomatsuppe

med krutonger og urteolje

Spansk omelet med potet og søtpotet

Serveres med spinat- og ertestuing og gulrotstuing

Lun sjokoladefudgekake

med iskrem

Onsdag
«En smak av lokal tradisjon«

 Forrett med historiefortelling

Vegetariske smakebiter

med tilbehør

Byggotto
med sopp og ost

Multekrem i krumkake

Torsdag

Hjemmelaget potet- og purreløksuppe

Servers med krutonger

Krydret blomkålstek

med belgfruktkurry, stekte grønnsaker og poteter

Hvit sjokolade pannacotta

med bringebær og valnøtter

Fredag

Caesar salat med falafel

Aubergine canelloni

med grønnsaker og kokte poteter

Gudbrandsdals-ostekake

med rømme og jordbærsaus

 

Lørdag

Marinerte gulrøtter, geitost og valnøttsalat

Søtpotet- og kikertkaker

med sopp, brokkoli, stekte poteter og kokosnøttsaus

Hjemmelaget blåbærkake

med vaniljeis

 

 

Søndag

Hjemmelaget brokkolisuppe 

med pesto og krutonger

Fylt gresskar

med quinoa, grønne bønner, fennikel og syltet løk

Blåbærbrownie

med blåbær coulis og vaniljeis

 

Vi har alltid gode vegetariske alternativer, og tar så klart hensyn til allergier og diettbehov. Mulighet for egen rett for barn. Vi ber om at du gir beskjed på forhånd ved eventuelle diettbehov.

*Menyen kan avvike sesongmenyen noe da vi ønsker å bruke lokale råvarer så langt det lar seg gjøre,
og bidra til redusert matsvinn med god utnyttelse av råvarene.

Priser:

3-retters

485,- pr voksen
240,- pr barn 5-14 år

Gratis for barn 4 år og yngre.

«En smak av lokal tradisjon» (onsdager)

535,- pr voksen
265,- pr barn 5-14 år

Gratis for barn 4 år og yngre.

Julemeny 2024*

Hver kveld serverer vi også en ostefat med lokale og norske oster.

Fredag, 20. desember

Cæsar salat

med kylling, bacon, krutonger og parmesan

Ovnsbakt sjø ørret

med skalldyr suppe, poteter og ørret rogn

Brunostkake

med bær kompott og pisket rømme krem.

Lørdag, 21. desember

Ørret rulade

med grønn salat og lokalt brød

Confitert and L`Orange

med dauphinoise poteter, rosmarin og honning, gulerøtter, fritert grønnkål og appelsinjus

Hjemmelaget blåbærpai

med vanilje is

Søndag, 22. desember

Hjemmelaget pastinakk og eplesuppe

med bacon krisp, paprika olje

Hjortemedalijong

med peppersaus, rotgrønnsaker, sopp og potetmos

Bær og eple crumble

med Chantilly krem

Mandag, 23. desember

Tomat og basilikum suppe

med grønn olje og hvitløks krutonger

Dampet torsk

med Hollandaise saus, friske grønnsaker, ovnsbakt urtetomat, poteter og sprøstekkt bacon

Varm sjokoladekake

med salt karamel saus og vanilje is

Tirsdag, Juleaften

Sjampinjong consomme

Jule ribbe

med tradisjonelle tilbehør

Venabus tradisjonelle julepudding

Onsdag, 1 Juledag

«En smak av lokale tradisjoner»

Smakstallerken

med speket, røkt og gravet kjøtt og fisk

Reinsdyr filet

med potetmos, sopp, stekte rotgrønnsaker, brokkoli og viltsaus

Multekrem i krumkake

Torsdag, 2 Juledag

Cæsar salat

med kylling, bacon og krutonger

Ovnsbakt sjø ørret

med skalldyr suppe, poteter og ørret rogn

Sitronpai med marengs

Fredag, 27. desember

Sik tartar

med sennepsdressing

Bresert lammeskank

med grønn grønnsaker, potetmos og rødvinsaus

Brunostkake

med bær kompott og pisket rømme

 

Nyttårsmeny 2024*

 

Lørdag, 28. desember

Selleri suppe

med sprø krutonger

Pannestekt fjell ørrett

med rødbeter, dampet dill poteter, grillet squash og Venabu rømmesaus

Brunostkake

med bær kompott og pisket rømme

Sondag, 29. desember

Ørret rulade

med vinter salat og lokalt brød

Confitert and L`Orange

med dauphinoise poteter, rosmarin og honning, gulerøtter, fritert grønnkål og appelsinjus

Hjemmelaget blåbærpai

med vanilje is

Mandag, 30. desember

Gresskarsuppe

med gresskarkjerne og chorizo

Dampet torsk

med Hollandaise saus, friske grønnsaker, urtetomat, poteter og sprøstekt bacon

Sjokoladefudgekake

med salt karamell saus og vanilje is

Nyttårsaften

Sjø ørret marinert med norsk gin

på ristet brød og tilbehør

Sjampinjong suppe

Ovnstekt kalkun

med bacon, søtpoteter mos, rødkål og grønne bønner

Dessert buffet

Nyttårsdag

«En smak av lokale tradisjoner»

Smakstallerken

med speket, røkt og gravet kjøtt og fisk

Reinsdyr filet

med potetmos, sopp, rotgrønnsaker og viltsaus

Multekrem i krumkake

Vi har alltid gode vegetariske alternativer, og tar så klart hensyn til allergier og diettbehov. Mulighet for egen rett for barn. Vi ber om at du gir beskjed på forhånd ved eventuelle diettbehov.

*Menyen kan avvike sesongmenyen noe da vi ønsker å bruke lokale råvarer så langt det lar seg gjøre,
og bidra til redusert matsvinn med god utnyttelse av råvarene.

Lokale smaker på Venabu

Vi er opptatt av å formidle lokale mattradisjoner og støtte lokale produsenter. Så langt det lar seg gjøre bruker vi lokale råvarer. Vil du vite mer om våre råvarer og leverandører?

«Fjellaure frå Venabygd»

På Venabu i dag serverer vi en deilig pannestekt fjellørret med sprøtt skinn og godt tilbehør, men visste du at dette er en relativt moderne måte å tilberede fjellfisk på?

I Venabygda var det før i tiden vanlig å servere fjellfisk i form av fiskesuppe. Da renset man fisken og delte den opp i porsjonsstykker, inkludert hode og spol (halen på fisken). Fisken ble forsiktig dampet, og fiskestykkene ble tatt ut og holdt varme. Av kraften lagde man suppe med jevning, rømme og kokt gulrot. Suppa ble krydret med gressløk, salt og pepper.
Fiskesuppa ble servert med fisken ved siden av, og man lagde “brødbeta” med flatbrød, smør og fisk. Suppen og “brødbeta” ble spist vekselsvis.

Andre matopplevelser på Venabu

Viltaften

En helaften opplevelse på Venabygdsfjellet med vår 12-retters viltaften. En kveld med spennende smaker fra villmarken, med hvileretter og desserter. Inkludert i prisen er drikkepakke, du velger mellom vinpakke, ølpakke og alkoholfri drikkepakke.

En kveld der du kan kose deg med god mat, god drikke og hverandre selskap!

Seterlunsj på Lykkjesetra

I nostalgiske omgivelser blant seter kveene på Jønnhalt ligger Lykkjesetra. I sommersesongen inviterer budeia inn på seterlunsj. Du serveres rømmegrøt og rømmevafler tilberedt på svartovn, spekemat og sommerens lokale bær. Hør budeia fortelle om tradisjonen med seterdrift i Gudbrandsdalen og historia om hvordan brunosten så dagens lys, mens du nyter den mektige seterkosten.

5-retters julemiddag og Rakfisklag

Velkommen til fjells i førjulstiden!
Vi byr på en weekend full av deilig mat og gode opplevelser. På fredagen serveres rakfisk fra ulike leverandører og tradisjonelt og spennende tilbehør. På lørdagen serverer vi 5 retter med kjente julesmaker.