Middag på Venabu Fjellhotell

Ukesmeny* sommer 2025

Venabus kjøkken er kjent for god mat. Vi er opptatt av å servere retter med rene smaker, laget av gode, helst lokale råvarer.

Vår vegetarmeny finner du her

Hver kveld serverer vi også en ostefat med lokale og norske oster.

Mandag

Røkt ørretpaté
med sellerirotremulade og sprøstekt brød

Konfiterte kyllinglår
med honning og øl
grillede grønnsaker, ost- og vårløkmos og baconchips

Karamellpudding

 Tirsdag

Krydret tomatsuppe
med geitostsmuler og lokal karse

Ovnsbakt torsk
med kapersmørsaus, stekte tomater, knuste ovnsbakte poteter, brokkoli og grillet purre

Schwarzwald sjokolademousse
med amaretto

Onsdag

«En smak av lokal tradisjon«

 Smakstallerken

med speket, røkt og gravet kjøtt og fisk

Reinsdyrplomme

serveres med potetmos, ovnsstekte rotgrønnsaker, dampet brokkoli, sopp og viltsaus

Multekrem i krumkake

Torsdag

Heritage tomattartelett

Marinert svinevinge
med søtpotetmos, brokkoli, stekt pastinakk og aprikosostesaus

Pannacotta
med pasjonsfrukt og kokos
biscotti med sjokoladebiter

Fredag

Kylling Cæsarsalat
med bacon og hvitløkskrutonger

Stekt fjellørret
Urteinfuserte röstipoteter, grønne bønner med cherrytomater, stekt krydrede gresskar og rømmesaus

Bærterte
Lokale bær med vaniljekrem og sjokoladesigar

 Lørdag

Rekecocktail salat

Hjortemedaljong
rødvins- og sjokoladesaus, kremet kål med bacon, stekte gulrøtter, sopp, potetmos og pastinakkchips

Blåbærpai
serveres med vaniljeis

Søndag

Skogsopp suppe
med paprikaolje og trøffelbriochekrutonger

Ovnsbakt sjøørret
brokolipuré med mynte, grillet hjertesalat, nypotetkake, stekt blomkål og champagnesaus

Baileys ostekake
med mascarpone

Vi har alltid gode vegetariske alternativer, og tar så klart hensyn til allergier og diettbehov. Mulighet for egen rett for barn. Vi ber om at du gir beskjed på forhånd ved eventuelle diettbehov.

**På torsdager tilbys en alternativ hovedrett, se meny i resepsjonen. Vennligst gi beskjed i resepsjonen innen kl 1400 samme dag om du ønsker alternativ meny en eller flere dager.

*Menyen kan avvike sesongmenyen noe da vi ønsker å bruke lokale råvarer så langt det lar seg gjøre,
og bidra til redusert matsvinn med god utnyttelse av råvarene.

Vegetarmeny* 2025

Vegetarmeny er kun tilgjengelig på forhåndsbestilling. Vegetarmeny må bestilles senest kl 15 samme dag.

Hver kveld serverer vi også en ostefat med lokale og norske oster.

 

Mandag

Avokado- og agurkrull
med sellerirotremulade og sprøstekt brød

Fylt gresskar
med potetmos

Karamellpudding

 Tirsdag

Krydret tomatsuppe
med geitostsmuler og lokal karse

Vegansk sopp- og spinatlasagne

Schwarzwald sjokolademousse
med amaretto

Onsdag
«En smak av lokal tradisjon«

 Forrett med historiefortelling

Vegetariske smakebiter

med tilbehør

Skogsopp og purre byggrisotto

Multekrem i krumkake

Torsdag

Heritage tomattartelett

Zatar’ søtpotetbiff
med flatbrød, granateplesalat, hummus og ristede pinjekjerner

Pannacotta
med pasjonsfrukt og kokos
biscotti med sjokoladebiter

Fredag

Cæsarsalat
med avokado og hvitløkskrutonger

Indisk blomkålbiff
med bang-bang-saus, jasminris, naanbrød, yoghurt

Bærterte
lokale bær med vaniljekrem 

Lørdag

Tofu cocktail salat

Italiensk aubergine Parmigiana

Blåbærpai
serveres med vaniljeis

  

Søndag

Skogsopp suppe
med paprikaolje og trøffelbriochekrutonger

Gresk spanakopita

Baileys ostekake
med mascarpone

Vi har alltid gode vegetariske alternativer, og tar så klart hensyn til allergier og diettbehov. Mulighet for egen rett for barn. Vi ber om at du gir beskjed på forhånd ved eventuelle diettbehov.

*Menyen kan avvike sesongmenyen noe da vi ønsker å bruke lokale råvarer så langt det lar seg gjøre,
og bidra til redusert matsvinn med god utnyttelse av råvarene.

Priser:

3-retters

510,- pr voksen
260,- pr barn 5-14 år

Gratis for barn 4 år og yngre.

«En smak av lokal tradisjon» (onsdager)

550,- pr voksen
275,- pr barn 5-14 år

Gratis for barn 4 år og yngre.

Julemeny*

Hver kveld serverer vi også en ostefat med lokale og norske oster.

Fredag, 20. desember

Cæsar salat

med kylling, bacon, krutonger og parmesan

Ovnsbakt sjø ørret

med skalldyr suppe, poteter og ørret rogn

Brunostkake

med bær kompott og pisket rømme krem.

Lørdag, 21. desember

Ørret rulade

med grønn salat og lokalt brød

Confitert and L`Orange

med dauphinoise poteter, rosmarin og honning, gulerøtter, fritert grønnkål og appelsinjus

Hjemmelaget blåbærpai

med vanilje is

Søndag, 22. desember

Hjemmelaget pastinakk og eplesuppe

med bacon krisp, paprika olje

Hjortemedalijong

med peppersaus, rotgrønnsaker, sopp og potetmos

Bær og eple crumble

med Chantilly krem

Mandag, 23. desember

Tomat og basilikum suppe

med grønn olje og hvitløks krutonger

Dampet torsk

med Hollandaise saus, friske grønnsaker, ovnsbakt urtetomat, poteter og sprøstekkt bacon

Varm sjokoladekake

med salt karamel saus og vanilje is

Tirsdag, Juleaften

Sjampinjong consomme

Jule ribbe

med tradisjonelle tilbehør

Venabus tradisjonelle julepudding

Onsdag, 1 Juledag

«En smak av lokale tradisjoner»

Smakstallerken

med speket, røkt og gravet kjøtt og fisk

Reinsdyr filet

med potetmos, sopp, stekte rotgrønnsaker, brokkoli og viltsaus

Multekrem i krumkake

Torsdag, 2 Juledag

Cæsar salat

med kylling, bacon og krutonger

Ovnsbakt sjø ørret

med skalldyr suppe, poteter og ørret rogn

Sitronpai med marengs

Fredag, 27. desember

Sik tartar

med sennepsdressing

Bresert lammeskank

med grønn grønnsaker, potetmos og rødvinsaus

Brunostkake

med bær kompott og pisket rømme

 

Nyttårsmeny*

 

Lørdag, 28. desember

Selleri suppe

med sprø krutonger

Pannestekt fjell ørrett

med rødbeter, dampet dill poteter, grillet squash og Venabu rømmesaus

Brunostkake

med bær kompott og pisket rømme

Sondag, 29. desember

Ørret rulade

med vinter salat og lokalt brød

Confitert and L`Orange

med dauphinoise poteter, rosmarin og honning, gulerøtter, fritert grønnkål og appelsinjus

Hjemmelaget blåbærpai

med vanilje is

Mandag, 30. desember

Gresskarsuppe

med gresskarkjerne og chorizo

Dampet torsk

med Hollandaise saus, friske grønnsaker, urtetomat, poteter og sprøstekt bacon

Sjokoladefudgekake

med salt karamell saus og vanilje is

Nyttårsaften

Sjø ørret marinert med norsk gin

på ristet brød og tilbehør

Sjampinjong suppe

Ovnstekt kalkun

med bacon, søtpoteter mos, rødkål og grønne bønner

Dessert buffet

Nyttårsdag

«En smak av lokale tradisjoner»

Smakstallerken

med speket, røkt og gravet kjøtt og fisk

Reinsdyr filet

med potetmos, sopp, rotgrønnsaker og viltsaus

Multekrem i krumkake

Vi har alltid gode vegetariske alternativer, og tar så klart hensyn til allergier og diettbehov. Mulighet for egen rett for barn. Vi ber om at du gir beskjed på forhånd ved eventuelle diettbehov.

*Menyen kan avvike sesongmenyen noe da vi ønsker å bruke lokale råvarer så langt det lar seg gjøre,
og bidra til redusert matsvinn med god utnyttelse av råvarene.

Lokale smaker på Venabu

Vi er opptatt av å formidle lokale mattradisjoner og støtte lokale produsenter. Så langt det lar seg gjøre bruker vi lokale råvarer. Vil du vite mer om våre råvarer og leverandører?

«Fjellaure frå Venabygd»

På Venabu i dag serverer vi en deilig pannestekt fjellørret med sprøtt skinn og godt tilbehør, men visste du at dette er en relativt moderne måte å tilberede fjellfisk på?

I Venabygda var det før i tiden vanlig å servere fjellfisk i form av fiskesuppe. Da renset man fisken og delte den opp i porsjonsstykker, inkludert hode og spol (halen på fisken). Fisken ble forsiktig dampet, og fiskestykkene ble tatt ut og holdt varme. Av kraften lagde man suppe med jevning, rømme og kokt gulrot. Suppa ble krydret med gressløk, salt og pepper.
Fiskesuppa ble servert med fisken ved siden av, og man lagde “brødbeta” med flatbrød, smør og fisk. Suppen og “brødbeta” ble spist vekselsvis.

Andre matopplevelser på Venabu

Viltaften

En helaften opplevelse på Venabygdsfjellet med vår 12-retters viltaften. En kveld med spennende smaker fra villmarken, med hvileretter og desserter. Inkludert i prisen er drikkepakke, du velger mellom vinpakke, ølpakke og alkoholfri drikkepakke.

En kveld der du kan kose deg med god mat, god drikke og hverandre selskap!

Seterlunsj på Lykkjesetra

I nostalgiske omgivelser blant seter kveene på Jønnhalt ligger Lykkjesetra. I sommersesongen inviterer budeia inn på seterlunsj. Du serveres rømmegrøt og rømmevafler tilberedt på svartovn, spekemat og sommerens lokale bær. Hør budeia fortelle om tradisjonen med seterdrift i Gudbrandsdalen og historia om hvordan brunosten så dagens lys, mens du nyter den mektige seterkosten.

5-retters julemiddag og Rakfisklag

Velkommen til fjells i førjulstiden!
Vi byr på en weekend full av deilig mat og gode opplevelser. På fredagen serveres rakfisk fra ulike leverandører og tradisjonelt og spennende tilbehør. På lørdagen serverer vi 5 retter med kjente julesmaker.