Personvern og bruk av informasjonskapsler

 

 

 

 

 

 

Personvernerklæring

Venabu Fjellhotell AS (vi) respekterer ditt personvern og behandler personopplysninger som behandlingsansvarlig i samsvar med personopplysningsloven. Disse vilkårene gir deg informasjon om hvordan vi behandler opplysninger om deg.

Denne personvernerklæringen gjelder vår innsamling og bruk og behandling av personopplysninger. Når du bruker våre tjenester, samler vi inn, bruker og behandler personopplysninger. Dette omfatter når du bruker nettstedene, bestiller opphold/måltider/aktiviteter/pakkereiser. Denne gjøres tilgjengelig i forkant av bestilling.

Vi kan også samle inn data når det ikke er inngått en avtale om kjøp av våre tjenester/produkter, som for eksempel, ved bruk av våre nettsider, påmelding til nyhetsbrevet vårt eller når du kontakter oss om mer informasjon eller ønsker et tilbud. Så langt det lar seg gjøre ber vi om samtykke til at vi kan bruke disse dataene. Se mer informasjon om data innsamlet for nyhetsbrev og bruk av vår nettsider under (intern lenke)

Enkelte ganger i løpet av våre pakkeferier kan det bli tatt bilder og videoer av våre ansatte og guider. Disse bildene og videoene kan bli brukt i markedsføring, også på internett. Dersom du ønsker å reservere deg mot dette, vennligst gi beskjed ved bestilling eller ved starten av turen. Dersom du ønsker at bilder eller videoer av deg som brukes av oss skal fjernes, vennligst kontakt oss, og vi vil fjerne dem umiddelbart. Vi bruker som hovedregel ikke bilder og videoer av barn uten foreldrenes samtykke.

Vi behandler de samme type data for barn som er med på våre pakkeferier som for de voksne.

I denne personvernerklæringen forklarer vi hvordan vi behandler personopplysninger, hva slags personopplysninger disse behandlingsaktivitetene innebærer, samt hvilket formål og rettslig grunnlag disse aktivitetene har. Vi forklarer også når og hvorfor personopplysninger utleveres til en tredjepart.

Vi informerer deg også om de rettighetene du har i forbindelse med behandling og eventuell overføring av dine personopplysninger.

Fra tid til annen kan vi uten varsel oppdatere eller endre denne personvernerklæringen for å ta hensyn til ny eller annen personvernpraksis. Din fortsatte bruk av våre produkter, applikasjoner, tjenester og nettsteder som er underlagt denne personvernerklæringen, innebærer at du aksepterer alle endringer.

Behandlingsansvarlig

Ansvarlig for personopplysningene er daglig leder i Venabu Fjellhotell AS.

Beskyttelsen av dine personlige opplysninger er viktig for oss. Beskyttelsen er også regulert av GDPR, som trådte i kraft 25. mai 2018. Nedenfor kan du lese om hvordan vi håndterer dine personlige opplysninger og hvilke rettigheter du har.

Kontakt oss gjerne:

Venabu Fjellhotell AS

Rondevegen 860

2632 Venabygd

Telefon: +47 61293200

E-post: venabu@venabu.no

Hvilke personopplysninger som samles inn

Personopplysninger som vil bli behandlet inkluderer, men er ikke begrenset til, navn, fødselsdato, kjønn, adresse, e-postadresse og telefonnummer.

Vi kan også behandle opplysninger som registreres i forbindelse med bestillingen, for eksempel reisemål, høyde, vekt, skostørrelse og forespørsler om spesielle måltider eller særskilt informasjon fra deg om din helsetilstand eller annet innenfor rammene av kundeforholdet.

Formålet med behandlingen av personopplysningene

Innsamling av data for å levere tjenester/produkter

Dine personopplysninger vil bli behandlet for at vi skal kunne oppfylle våre forpliktelser overfor deg. Ytelsen kan for eksempel gå ut på å levere den reisen eller de tilleggstjenester som du har bestilt eller å gi deg de tjenester og/eller produkter som tilbys eller du har bedt om ved opprettelsen av en personlig konto.

Ved å gi oss informasjon om din helsetilstand, samtykker du i at vi behandler disse personopplysningene for å gjennomføre turen eller gi deg andre tjenester og/eller produkter som du har bestilt. I tillegg til de ovennevnte formål, samtykker du i at dine personlige opplysninger kan bli brukt til formålene under, samt danne grunnlag for markeds- og kundeanalyser, risikostyring og statistikk og for å gi deg et bedre reisetilbud og service. I disse analysene vil personopplysningene være anonymisert.

Markedsføring

Vi ønsker også å hjelpe deg til å få mest mulig ut av tilbudene våre. Derfor vil vi sende deg eller på andre måter gjøre deg oppmerksom på diverse tilbud og aktiviteter via e-post, for eksempel i form av nyhetsbrev, unike tilbud basert på dine preferanser eller informasjon om andre særlige eller sesongavhengige tilbud. For dette formålet vil vi behandle din e-postadresse og kampanjedeltakelseshistorikk.

Venabu Fjellhotell AS forsøker å være så relevant som mulig for hver kunde gjennom forskjellige digitale kanaler. Hvis du har besøkt nettstedet vårt, kan vi gi deg relevante tilbud via andre digitale medier basert på din nettadferd. Anonymisert IP i informasjonskapsler vil bli behandlet for dette formålet. Når du besøker nettstedet vårt, vil vi bruke din nettatferd til å gi deg relevante tilbud gjennom våre Internett-portaler og andre digital medier.

Innsamling av data for å overholde lover og regler

Behandling av dine personopplysninger kan også skje for at vi skal være i stand til å oppfylle forpliktelser i henhold til lover, forskrifter, spørsmål og klager.

Lagring av personopplysninger

Vi lagrer personopplysninger så lenge det er nødvendig for å oppfylle formålene beskrevet over. Vi lagrer vanligvis dine personlige opplysninger i 3 år fra ditt siste kundeforhold eller siden du kontaktet oss sist.

Hvis du har registrert deg for å motta nyhetsbrev eller tilbud lagrer vi personopplysningene dine så lenge du ønsker å fortsette å motta dette. Vi sender maks 4 – 8 nyhetsbrev i året og e-post adressen vil aldri blir videresendt til tredjepart. Du kan når som helst melde deg av ved lenke i nyhetsbrevet eller ved å kontakte oss.

I noen tilfeller kan vi måtte lagre data i lengre perioder når det kreves av loven (f.eks. Regnskapslov) eller for eksempel ved klager.

Overføring av personopplysninger til andre land

Vi lagrer dine data på våre sikre servere i Norge og beholder de i en rimelig periode eller så lenge loven krever det. Dine data kan imidlertid overføres til, lagres på og behandles på en destinasjon innenfor eller utenfor Det europeiske økonomiske samarbeidsområde av våre partnere eller tjenesteleverandører. Ved å sende inn dine personlige opplysninger, godtar du denne overføringen, lagringen eller behandlingen. Vi tar alle nødvendige skritt for å sikre at dataene dine behandles sikkert og i samsvar med denne personvernerklæringen.

Hvordan oppbevarer vi opplysningene

Vi har implementert tekniske, fysiske og organisatoriske tiltak for å hindre at personlig data går tapt eller at uvedkommende får tilgang til data. Øvrige opplysninger vi mottar fra deg slettes når vi ikke lenger har behov for å oppbevare dem.

Hvem som kan komme til å behandle personopplysningene

Din personlige informasjon behandles av våre ansatte og av våre systempartnere og administrative servicepartnere som vi har kontrakter for beskyttelse av personopplysninger med.

Når du melder deg på en pakketur eller aktivitetsferie blir du bedt om å registrere personlige opplysninger. Disse opplysningene kan deles med våre samarbeidspartnere der dette er nødvendig for å kunne gjennomføre turen. Dine personopplysninger ivaretas gjennom en databehandleravtale med våre samarbeidspartnere, som regulerer hvordan de skal beskytte dine data på lik linje som oss.

Dine rettigheter

Du har rett til når som helst å trekke tilbake samtykket til å behandle informasjonen du har gitt oss. Du kan også rette og oppdatere informasjon. Du kan også når som helst kontakte oss med forespørselen om å få tilgang til den registrerte informasjonen vi har om deg, som vi vil gi innen en måned.

Dette betyr at du også kan be om utbedring eller sletting av dine personlige opplysninger. En slik forespørsel er gjort skriftlig til oss. Dine data vil da bli korrigert eller slettet innen en måned.

Web-analyse og informasjonskapsler (cookies)

Hvorfor brukes informasjonskapsler?

De fleste nettsteder vil bruke informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen ved at nettstedet «husker» brukeren, enten for varigheten av et enkelt besøk eller for gjentatte besøk.

En informasjonskapsel er en enkel tekstfil som lagres på brukerens datamaskin, mobil eller nettbrett, som opprettes når en bruker besøker en nettside ved hjelp av et program som kalles en nettleser (for eksempel Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox eller Safari).

En informasjonskapsel er ikke et program i seg selv, og gjør ikke noe aktivt på brukerens datamaskin. En informasjonskapsel kan ikke brukes til å personidentifisere en bruker, men de bidrar til å forbedre brukerens opplevelse av et nettsted.

Informasjonskapsler gjør mange forskjellige ting, for eksempel:

husker hvilke elementer en bruker kan ha lagt til en handlekurv eller en reiseplanlegger mens brukeren klikker seg gjennom sider på et nettsted

lagrer en brukers preferanser slik at brukeren kan tilpasse et nettsted

måler hva brukerne gjør på et nettsted for å finne ut hvilke deler av et nettsted som er populære, hvor lang tid de bruker på et nettsted, hvor ofte brukerne kommer tilbake, hvor de kommer fra etc.

Hvilke informasjonskapsler brukes av dette nettstedet?

Informasjonskapsler er satt av dette nettstedet (førsteparts informasjonskapsler), men kan også settes av andre nettsteder (for eksempel YouTube) som viser innhold på nettstedets sider (tredjeparts informasjonskapsler).

Google Analytics

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics.

Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson.

Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. 

En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Venabu Fjellhotell AS bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

Google Tag Manager 

Vi jobber kontinuerlig med å forbedre brukeropplevelsen på våre nettsteder gjennom å tilpasse og tilby målrettet innhold. Til dette benytter vi Google tag manager.

GTM er en liten kode som hjelper oss å spore brukeratferd gjennom våre nettsteder, og denne informasjonen flyttes anonymt inn i vår Google Analytics-konto.

Facebook pixel

Vi benytter Facebook pixel til å se brukeratferd som stammer fra Facebook. Med denne informasjonen kan vi måle trafikk fra Facebook, oppnå mer målrettet kommunikasjon gjennom Facebook og måle konverteringer fra Facebook-annonser. Informasjonen blir ikke benyttet til å identifisere enkeltpersoner, men til å segmentere våre målgrupper. Gjennom denne implementeringen vil Facebook ha tilgang til å se brukermønsteret til en person som har klikket seg inn på vårt nettsted fra Facebook. For mer om hvordan Facebook behandler og beskytter disse opplysningene, se Facebooks retningslinjer for data.

Google Ads

Vi samarbeidet med tredjepartstilbydere, inkludert bl.a. Google, for annonse for Venabu Fjellhotell på ulike sider på Internet. Dette inkluderer bruk av informasjonskapsler for å vise annonser basert på tidligere besøk på nettsiden vår. Du kan slå av bruk av Googles informasjonskapsler ved å følge denne lenken: http://google.com/settings/ads/onweb/optout?hl=en Alternativt kan du slå av bruk tredjepartstilbyderes bruk av informasjonskapsler ved å følge denne lenken: http://optout.networkadvertising.org/#/

Søk 

Venabu Fjellhotell AS lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter på våre nettsteder i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene. 

Vil du vite mer om databeskyttelsesforordningen (GDPR)?

På datatillsynets nettsted, datatillsynet.no, er det mer informasjon om databeskyttelsesforordningen (GDPR).

Venabu Fjellhotell AS stores information about which search terms users use on our websites in Google Analytics. The purpose of the storage is to make our information offer better. The usage pattern for searches is stored in aggregated form. Only the search term is stored, and they cannot be linked to other information about the users, such as the IP addresses. 

Hvordan deaktiverer jeg informasjonskapsler?

Hver nettleser har ulike innstillinger der brukeren selv kan justere innstillingene for informasjonskapsler.

For Internet Explorer

For Firefox

For Chrome

For Safari (OS X)

For Safari (iOS)

For Android

Om oss

Dette nettstedet eies og driftes av Venabu Fjellhotell AS

Vi er et hotell registrert i Norge med org. nr. 932 096 781. Vår adresse er Rondevegen 860, 2632 Venabygd, Norge.

Dersom du har spørsmål eller kommentarer til hvordan vi behandler personopplysninger, kan du kontakte oss på

Email: venabu@venabu.no