Rideferier og -weekends for begynnere

Rideferie for begynnere

Har du kanskje alltid ønsket å lære å ri, og å få se fjellet fra hesteryggen? Våre rideferier og rideweekends er laget nettopp for deg.

I trygge rammer får du tid til å bli trygg på de store dyrene og lære hvordan du skal styre hesten. Feriene for begynnere har en naturlig oppbygning med en kombinasjon av teori, instruksjon på banen og rideturer. Pakkene er skreddersydd etter våre lange erfaring med å tilby akkurat denne typen rideferier.

Velg mellom rideweekend fredag-søndag eller rideferie mandag-fredag. Disse ridepakkene er for deg med lite eller ingen rideerfaring. Vi har også rideferier for erfarne ryttererideferier som inkluderer yoga og du kan legge til Peer Gynt på din rideferie.

Rideferie på Venabu inkluderer alltid rideprogram, overnatting på Venabu Fjellhotell og alle måltider. Om du heller ønsker å bo på Venabu Hytter, ta kontakt for pristilbud.

Rideferie for begynnere

Passer for deg som vil bruke uken på å bli trygg på hesteryggen, og samtidig ha tid til andre aktiviteter.

Priser 2022

Fra 5 580,- voksen/ 3 870,- barn

Pr person, basert på opphold på dobbeltrom.
Prisen inkluderer overnatting, måltider og ridning.

Vanskelighetsgrad

Nivå skritt/trav.
Ingen forhåndskunnskaper er nødvendig

Les mer om nivå på de ulike rideferiene

Aldersgrense

Man må være fylt 8 år for å delta

Gruppestørrelse

Maksimum antall 6 
Det kan være med andre deltakere på turene derfor rideferien ikke er fylt opp.

Mandag: Ankomstdag

Ankomst før middag kl 1900.

Infomøte med turlederne kl 2030.

Tirsdag: Bli kjent - Teori, instruksjon og liten tur

Vi starter dagen i stallen med teori. Temaet vil være enkelt stell av hesten, hvordan man skal behandle hesten og oppføre seg i nærvær av hestene, og hvordan hesten kommuniserer med oss. Etter dette sales hestene for en 40 minutters instruksjonstime på ridebanen. Du lærer det grunnleggende; hvordan styre, få hesten til å gå frem og stoppe.

Lunsj på hotellet før en 1t tur i lett terreng.

Onsdag: Instruksjon+1t tur på ettermiddagen

Bruk formiddagen som du ønsker. Vi anbefaler en fottur til Myfallet eller en padletur på vannet ved hotellet.

Etter lunsj er det klart for en ny runde med hestene. 40 minutters instruksjon på banen etterfulgt av en 1t tur i lett fjellterreng. Du får muligheten til å repetere det du lærte dagen før, og å lære litt nytt. Om du føler deg klar for det, kan du kanskje få lære mer om hvordan man rir trav.

Til middag serveres det denne kvelden “En smak av norsk tradisjon” – Venabus spesialitet. Du kan glede deg til en kveld med gode og spennende smaker, alle rettene presenteres av vår vert, og du får vite litt om mattradisjonen her i Gudbrandsdalen.

Torsdag: 2 timers tur i variert terreng

Bruk formiddagen på en valgfri aktivitet. Avslutt ferien med en litt lengre ridetur, der du får sett mer av Venabygdsfjellet. Vi har flere ulike ruter å velge mellom, og turleder velger den ruten som vil passe best for gruppen.

De fleste ukene ris det turer som går på en rolig grusvei og sti i lett kupert terreng. Underlaget byr på lite utfordring og passer godt for den uerfarne rytteren.
Vi har også 2 timers turer med mer utfordrende terreng.

Fredag: Avreisedag

Avreise etter frokost. 

Med forbehold om endring. Turrutene kan endres grunnet værforhold eller annet. Våre turledere finner alltid dagens beste riderute.

Rideweekend for begynnere

Passer for deg som ønsker en intensiv helg med ny kunnskap og mye tid på hesteryggen.

Priser 2022

Fra 3 960,- voksen/ 2 925,- barn

Pr person, basert på opphold på dobbeltrom.
Prisen inkluderer overnatting, måltider og ridning.

Vanskelighetsgrad

Nivå skritt/trav.
Ingen forhåndskunnskaper er nødvendig

Les mer om nivå på de ulike rideferiene

Aldersgrense

Man må være fylt 8 år for å delta

Gruppestørrelse

Maksimum antall 6 
Det kan være med andre deltakere på turene derfor rideferien ikke er fylt opp.

Fredag: Ankomstdag

Ankomst før middag kl 1900.

Infomøte med turlederne kl 2030.

Lørdag: Teori, instruksjon og 1 times tur

Start dagen med en god frokost på hotellet før vi møtes i stallen for teoritime.

Vi bruker god tid sammen med hestene, og du får tid til å bli kjent med “din” hest. Du lærer om stell av hesten og hvordan vi kommuniserer med hestene. Hestene sales opp før vi rir opp til ridebanen. Her venter 40 min instruksjonstime hvor du lærer om hvordan du skal styre, svinge og stoppe hesten. Engasjerte instruktører og rolige hester gir mestringsfølelse og trygghet før vi fortsetter ut på en times ridetur i lett terreng. På tur får du testet ut din nye kunnskap i praksis.

Etter lunsj er det klart for ny instruksjonstime etterfulgt av 1t tur i terrenget.

Søndag: 2 timers ridetur og avreise

Etter en deilig frokost rir vi en 2t tur i variert fjellterreng. Vi har flere ulike ruter å velge mellom, de fleste turene går på lett underlag bestående av grusvei og relativt flate stier.

For grupper med litt mer erfaring har vi muligheten til å velge mer krevende turer. Turleder velger den ruten som passer gruppen best, og som gir deg en trivelig naturopplevelse sammen med hestene.

Avreise etter lunsj.

Med forbehold om endring. Turrutene kan endres grunnet værforhold eller annet. Våre turledere finner alltid dagens beste riderute.

Fjellridning

Rideturer i fjellet

Venabustallen tilbyr også rideturer i fjellet. Vi har turer for erfarne ryttere, og turer for deg med lite eller ingen tidligere rideerfaring. Dersom du ønsker en enestående opplevelse, anbefaler vi våre privatturer, der det kun er deg og guiden, og vi kan skreddersy turen etter dine ønsker.

For erfarne ryttere anbefaler vi 3 timers turer og heldagsturer, eller en 2 timers tur om du ønsker en liten ettermiddagstur.

Om du har lite erfaring med ridning, vil en instruksjon på ridebanen, 1 times tur eller 2 timers tur passe. Ta gjerne kontakt om du er usikker på hva du skal velge.

For barna er leierunder på sti i stallens nærområde populært, for de ivrigste barna tilbyr vi også privat instruksjon. Privat instruksjon passer godt om barnet er under aldersgrensen for vanlig instruksjonstime, eller har problemer med å ta imot instrukser i en større gruppe.

Andre rideferier

Venabustallen tilbyr en rekke andre rideferier:

Rideferier og – weekends for erfarne

Dette er rideferien som passer for deg som vil ri lange turer og nyte fjellet sammen med andre ryttere. For å delta må man mestre trav og galopp

Les mer >

Peer Gynt Rideferie

Rideferien for deg som ønsker å kombinere tid på hesteryggen med kulturliv; se Peer Gynt forestillingen på Gålå utendørsscene og ri i storslått fjellandskap.

Les mer >

Yoga og Ridning

Ulike pakker skreddersydd for at du skal få en deilig opplevelse på fjellet. Yoga tilpasset rytteren gir ro og ny energi, og hjelper kroppen å restituere bedre etter flere timer på hesteryggen.

Les mer >

Om du ikke finner en som passer deg, skreddersyr vi gjerne en løsning. Du kan også bestille privatturer som skreddersys deg og dine ønsker.

«Rideferie for begynnere kan anbefales!»

«Vi har hatt en SUPER helg. Rideferie for begynnere kan anbefales. Tusen takk til vår flotte guide, Benedicte!»

Tonje, Maja og Susie

I dølahestens rike

I Venabustallen vil du finne flest dølahester, selv om det også er en og annen hest av annen rase. Vi har valgt dølahesten på grunn av deres gode gemytt og lokale opprinnelse. Dølahesten er en vakker hest med kraftig man, pannelugg, hale og hovskjegg, med en vennlig framtoning og sterk kropp. Dølahesten er som regel samarbeidsvillig, tillitsfull, ærlig og har et balansert temperament. 

Dølahesten er den største av våre nasjonale raser og sies å ha sin opprinnelse i Gudbrandsdalen og områdene rundt. Rasen oppstod på 1800-tallet, da man så behovet for en større hest. Frem til 1947 var rasens offisielle navn Østlandshest. Staten eide fjellhamninger i Heimdalen og Sikkilsdalen, og lot de aller beste hingstene gå der med sine hopper. Det var store hesteflokker, og dølahesten var populær som arbeidshest og ble brukt i jord- og skogsarbeid, til kløving og ridning.

Etterhvert som behovet for hest i landbruket sank, ble det mindre etterspørsel etter dølahesten, og rasen ble etterhvert utrydningstruet. Det gjøres nå målrettet avlsarbeid for å bevare rasen, og Venabustallen ønsker å bidra ved å bruke dølahesten aktivt og vise frem denne fantastiske rasen. Vi håper at flere “får opp øynene” for den allsidige dølahesten

En allsidig brukshest

Venabustallen eier en dølahesten Lukas selv, og daglig leder Ingeborg eier to dølahester; Elsa og Olympia. Utenom sesongen på fjellet trenes hestene i dressur og kjøring, og Ingeborg har stilt til start flere ganger i dressurridning, presisjonskjøring, dressurkjøring og bruksklasser med dølahestene. I 2018 ble Elsa (Elstads Lilja e. Myklar) kåret til “Årets Dølahest” på bakgrunn av sine mange konkurransestarter det året.

De andre hestene i Venabustallen lånes inn for sesongene, og det varierer hva deres eiere bruker hestene til når de ikke er på fjellet.

Kanskje du også vil like

Rideturer i fjellet

Instruksjonstimer

Leierunder

«Super service seint og tidlig»

«Takk for fin “rideferie” artig å dele bord med andre ryttere. Flotte turer med turledere Ingeborg, Tone og tilslutt Elise. Knallvær hele uka. Takk for super service seint og tidlig.»

Håkon og Anlaug

Spørsmål?

Ingeborg Victoria Tvete

Stallmester

tlf +47 9221 3456

e-post: post@venabustallen.no