Peer Gynt Rideferie

Peer Gynt Rideferier

For deg som ønsker å kombinere ridning i fjellet med den berømte Peer Gynt forestillingen på Gålå.

Velg mellom Peer Gynt Rideferie for erfarne eller Peer Gynt Rideferie for begynnere.

Rideferie på Venabu inkluderer alltid rideprogram og overnatting med fullpensjon på Venabu Fjellhotell. Om du heller ønsker å bo på Venabu Hytter, ta kontakt for pristilbud.

Fjellridning

Peer Gynt Rideferie for erfarne

Passer for ryttere som mestrer trav og galopp, og som ønsker dager på hesteryggen kombinert med billett til Peer Gynt-forestillingen på Gålå.

Dato

 7. – 11. august 2023

Pris

Fra 8200,- pr pers

Pr person, basert på opphold på dobbeltrom.
Prisen inkluderer overnatting, måltider og ridning.

Vanskelighetsgrad

Nivå galopp.
Du må mestre trav og galopp for å kunne delta.

Les mer om nivå på de ulike rideferiene

Aldersgrense

Man må være fylt 12 år for å delta

Gruppestørrelse

Maksimum antall 8
Det kan være med andre deltakere på turene dersom rideferien ikke er fylt opp.
Mandag: Ankomstdag
Ankomst før middag kl 1900.

Infomøte med turlederne kl 2030.

Tirsdag: 3 timers ridetur til Dørjuvet
Start Peer Gynt Rideferie med en tur rett inn i fjellandskapet tilsvarende det Peer beskriver i sine ville historier.

Dørjuvet med 100 meters fall ligger på snaufjellet i villreinens rike. Om vinteren streifer villreinen i dette området på søken etter mat, og innimellom finner vi spor etter disse sky skapningene. Du får nok ikke ridd på noen reinsbukk som Peer en gang skal ha gjort, men dølahestens rygg er vel så flott og tør vi påstå en del triveligere?

Lunsj på hotellet. Benytt ettermiddagen til det du måtte ønske. Vi anbefaler en fottur til Myfallet eller dagens anbefalte rute.

Onsdag: 2 timers ridetur og Peer Gynt på Gålå.
Formiddagen brukes til å utforske mer av Venabygdsfjellet fra hesteryggen. Vi har utallige ruter å velge mellom, og dagens rute velges ut fra vær og vind, og for å gi deg den beste opplevelsen på Venabygdsfjellet.

På ettermiddagen går direktebussen til Gålå utendørsscene. På denne fantastiske plassen fremføres det kjente Ibsenstykket Peer Gynt; en forestilling fullspekket av talentfulle skuespillere og spennende effekter verdt å få med seg.

Vår Peer Gynt-guide gir deg en unik innsikt i Peers univers, og hjelper deg å fatte enda mer av dette komplekse stykket.

Etter forestillingen kan du slappe av på hotellets direktebuss tilbake til Venabu. Vel fremme serveres det nattmat og den som vil kan diskutere forestillingen videre med vår guide og andre interesserte gjester.

Torsdag: Heldagstur med seterlunsj
Etter en sen frokost rir vi ut på langtur. Turen går over Kyrkjegardsfjell og Forbundsfjell til Lykkjesetra, hvor vi ønskes velkommen av budeia.

Hun serverer seterlunsj bestående av rømmegrøt, spekemat, rømmevafler og lokale bær, og forteller gjerne lokalhistorie. Vi tar oss god tid under lunsjen, og lar hestene kose seg på seterbeitet. 

Turen tilbake til stallen går i flatere terreng, gjennom en eventyrlig bjørkeskog.

Fredag: Avreisedag
Avreise etter frokost. 
Med forbehold om endring. Turrutene kan endres grunnet værforhold eller annet. Våre turledere finner alltid dagens beste riderute.

Peer Gynt Rideferie for begynnere

Passer for deg som vil prøve noe helt nytt; lær å ri, opplev Venabygdsfjellet og se Ibsens Peer Gynt på Norges flotteste utendørsscene.

Dato
 

Pris

Voksen: 7500,- 
Barn 12-15 år: 6800,-
Barn 8-11 år:
6100,- 

Pr person, basert på opphold på dobbeltrom.
Prisen inkluderer overnatting, måltider og ridning.

Vanskelighetsgrad

Nivå skritt.
Du trenger ingen forhåndskunnskaper.

Les mer om nivå på de ulike rideferiene

Aldersgrense

Man må være fylt 8 år for å delta

Gruppestørrelse

Maksimum antall 6
Det kan være med andre deltakere på turene dersom rideferien ikke er fylt opp.
Mandag: Ankomstdag
Ankomst før middag kl 1900.

Infomøte med turlederne kl 2030.

Tirsdag: Teori, instruksjon og 1 times ridetur
Start dagen med en deilig frokost før første innføring i ridning. Vi møtes i stallen for en teoritime der du lærer om hvordan du skal kommunisere med hesten, og bli tryggere på hestens kroppsspråk. Deretter venter en 40 minutters instruksjonstime på ridebanen, hvor du får prøve deg på å styre og stoppe, og bli vant til hestens bevegelser. Etterpå rir vi ut på en 1 times ridetur, der du får testet den nye kunnskapen i lett terreng. Etter lunsj på hotellet er ettermiddagen ledig til de aktiviteter du måtte ønske. Vi anbefaler fottur til Myfallet, kanopadling på Fiskeløysa eller en stille stund med en god bok på tunet.
Onsdag: Instruksjon+1t ridetur og Peer Gynt på Gålå
Bygg videre på gårsdagens erfaringer. Vi starter med repetisjon, og om gruppen er klar for det går vi videre til nye utfordringer. Kanskje du får prøve litt trav om du har lyst til det.

På ettermiddagen går direktebussen til Gålå utendørsscene og Ibsens Peer Gynt.
Vår Peer Gynt-guide gir deg en dypere innsikt i Peer univers, og lar deg forstå mer av stykket og forestillingen.
Etter forestillingen kan du slappe av på hotellets direktebuss tilbake til Venabu. Vel fremme serveres det nattmat og du er velkommen til å diskutere forestillingen videre med vår guide og andre engasjerte gjester.

Torsdag: 2 timers ridetur
Etter en sen frokost er det klart for ukens lengste ridetur. Turen varer i 2 timer, og går i variert terreng. Ut fra gruppens nivå velges dagens turrute. På alle turene er det fin utsikt og gode muligheter for noen fine bilder i fjellheimen sammen med din nye firbeinte venn.
Fredag: Avreisedag
Avreise etter frokost
Med forbehold om endring. Turrutene kan endres grunnet værforhold eller annet. Våre turledere finner alltid dagens beste riderute.

Peer Gynt på Gålå

Oppsetningen av Ibsens Peer Gynt ved Gålåvatnet er en unik utendørs forestilling. En innovativ scenografi gjør at naturen og scenen går i ett, og man lever seg inn i Peers verden. Forestillingen er kjent for sine spennende oppsetninger med profesjonelle skuespillere og lokale statister og biroller. 

Alle Venabus Peer Gynt-pakker inkluderer tilgang til de beste sitteplassene og transport med buss til og fra Gålå. Vår Peer Gynt-guide forteller om den lokale Per, Ibsens Peer Gynt og forestillingen. Guidenes inngående kjennskap til disse gir en dypere forståelse av forestillingen og gjør således opplevelsen enda bedre.

Peer Gynt utendorsteateret

Andre rideferier

Venabustallen tilbyr en rekke andre rideferier:

Høstweekends

Fjellet er på sitt vakreste om høsten. På disse weekendoppholdene får du oppleve det «brennende» fjellet fra hesteryggen.

Les mer >

Rideferier for begynnere

Passer for deg som aldri har ridd før, eller som har litt rideerfaring. Programmet er lagt opp med en gradvis progresjon, fra teori og undervisning på banen til 2 timers ridetur i fjellet.

Les mer >

Yoga og Ridning

Ulike pakker skreddersydd for at du skal få en deilig opplevelse på fjellet. Yoga tilpasset rytteren gir ro og ny energi, og hjelper kroppen å restituere bedre etter flere timer på hesteryggen.

Les mer >

Finner du ikke noe som passer deg? Kontakt oss så skreddersyr vi en ridepakke. Du kan også bestille privatturer om du ønsker en unik tur der du ikke trenger å ta hensyn til andre deltakere.

Fra Hytteboka:

«Fire dager på hesteryggen i de vakre fjellene med fantastiske måltider. Takk for en opplevelse som er lik bursdag, julekvelden og 17. mai på en gang! Vi sees igjen!»

Silje og Katten

Nyt tiden med stødige dølahester

Venabygdsfjellets åpne og varierte landskap er fint for rideturer, de fleste turene varierer mellom å gå på sti i bjørkeskogen og opp på fjelltopper, og på grusveier med underlag til trav og galopp. 

Vi har valgt å ha flest dølahester på stallen på grunn av deres robuste og sterke kropp og vennlige lynne. Rasen er kjent for sin vakre fremtoning med kraftig hårvekst og vennlige øyne. På tur med dølahestene kan man nyte utsikten og tiden sammen med hesten. 

Gudbrandsdalen regnes som dølahestens opprinnelsessted, og Venabustallen er opptatt av å fremme rasen og vise deres egenskaper for våre gjester.

Møt Olympia

Dølahesten Olympia er enda bare en ungdom, hun bruker de fleste dagene sine på å bli klødd, spise og sove.

Hun har såvidt startet på utdanningen mot å bli en god fjellhest, og en viktig del av dette er å bli komfortabel med ulike mennesker og kjent med rutinene i Venabustallen.

Hesten kan brukes i fjellridning fra de er 4 år, men da er det viktig at det tas hensyn til deres unge alder.

Kanskje du også vil like

Rideturer i fjellet

Ridetimer

Leierunder

«En uforglemmelig helg»

«For en helg, et eventyr med hestetur, for å så komme tilbake til et hotell som gjorde helgen uforglemmelig. Tusen takk for oss!»

Rita, Hilde, Nora og Lukas

Spørsmål?

Ingeborg Victoria Tvete

Stallmester

tlf +47 9221 3456

e-post: [email protected]