Peer Gynt Rideferie

Peer Gynt Rideferie

For deg som ønsker å kombinere ridning i fjellet med den berømte Peer Gynt forestillingen på Gålå.

Legg til den utrolige Peer Gynt-forestillingen til din rideferie, og få en unik ferieopplevelse som kombinerer kultur og natur. Peer Gynt Rideferie passer for erfarne ryttere som mestrer trav og galopp.

Rideferie på Venabu inkluderer alltid rideprogram og overnatting med fullpensjon på Venabu Fjellhotell. Om du heller ønsker å bo på Venabu Hytter, ta kontakt for pristilbud.

Fjellridning

Peer Gynt Rideferie

Passer for ryttere som mestrer trav og galopp, og som ønsker dager på hesteryggen kombinert med billett til Peer Gynt-forestillingen på Gålå.

Dato

 5. – 9. august 2024

Pris

8650,- pr pers

Pr person, basert på opphold på dobbeltrom.
Prisen inkluderer overnatting, måltider og ridning.

Tillegg for Peer Gynt-pakke inkl billett til Peer Gynt-forestilling på Gålå 1195,- pr pers

Vanskelighetsgrad

Nivå galopp.
Du må mestre trav og galopp for å kunne delta.

Les mer om nivå på de ulike rideferiene

Aldersgrense

Man må være fylt 12 år for å delta

Gruppestørrelse

Maksimum antall 8
Det kan være med andre deltakere på turene dersom rideferien ikke er fylt opp.
Mandag: Ankomstdag
Ankomst før middag kl 1900.

Infomøte med turlederne kl 2030.

Tirsdag: 3 timers ridetur til Dørjuvet
Start Peer Gynt Rideferie med en tur rett inn i fjellandskapet tilsvarende det Peer beskriver i sine ville historier.

Dørjuvet med 100 meters fall ligger på snaufjellet i villreinens rike. Om vinteren streifer villreinen i dette området på søken etter mat, og innimellom finner vi spor etter disse sky skapningene. Du får nok ikke ridd på noen reinsbukk som Peer en gang skal ha gjort, men dølahestens rygg er vel så flott og tør vi påstå en del triveligere?

Lunsj på hotellet. Benytt ettermiddagen til det du måtte ønske. Vi anbefaler en fottur til Myfallet eller dagens anbefalte rute.

Onsdag: 2 timers ridetur og Peer Gynt på Gålå.
Formiddagen brukes til å utforske mer av Venabygdsfjellet fra hesteryggen. Vi har utallige ruter å velge mellom, og dagens rute velges ut fra vær og vind, og for å gi deg den beste opplevelsen på Venabygdsfjellet.

På ettermiddagen går direktebussen til Gålå utendørsscene. På denne fantastiske plassen fremføres det kjente Ibsenstykket Peer Gynt; en forestilling fullspekket av talentfulle skuespillere og spennende effekter verdt å få med seg.

Vår Peer Gynt-guide gir deg en unik innsikt i Peers univers, og hjelper deg å fatte enda mer av dette komplekse stykket.

Etter forestillingen kan du slappe av på hotellets direktebuss tilbake til Venabu. Vel fremme serveres det nattmat og den som vil kan diskutere forestillingen videre med vår guide og andre interesserte gjester.

Torsdag: Heldagstur med seterlunsj
Etter en sen frokost rir vi ut på langtur. Turen går over Kyrkjegardsfjell og Forbundsfjell til Lykkjesetra, hvor vi ønskes velkommen av budeia.

Hun serverer seterlunsj bestående av rømmegrøt, spekemat, rømmevafler og lokale bær, og forteller gjerne lokalhistorie. Vi tar oss god tid under lunsjen, og lar hestene kose seg på seterbeitet. 

Turen tilbake til stallen går i flatere terreng, gjennom en eventyrlig bjørkeskog.

Fredag: Avreisedag
Avreise etter frokost. 
Med forbehold om endring. Turrutene kan endres grunnet værforhold eller annet. Våre turledere finner alltid dagens beste riderute.

Nyt tiden med stødige dølahester

Venabygdsfjellets åpne og varierte landskap er fint for rideturer, de fleste turene varierer mellom å gå på sti i bjørkeskogen og opp på fjelltopper, og på grusveier med underlag til trav og galopp. 

Vi har valgt å ha flest dølahester på stallen på grunn av deres robuste og sterke kropp og vennlige lynne. Rasen er kjent for sin vakre fremtoning med kraftig hårvekst og vennlige øyne. På tur med dølahestene kan man nyte utsikten og tiden sammen med hesten. 

Gudbrandsdalen regnes som dølahestens opprinnelsessted, og Venabustallen er opptatt av å fremme rasen og vise deres egenskaper for våre gjester.

Møt Olympia

Dølahesten Olympia er enda bare en ungdom, hun bruker de fleste dagene sine på å bli klødd, spise og sove.

Hun har såvidt startet på utdanningen mot å bli en god fjellhest, og en viktig del av dette er å bli komfortabel med ulike mennesker og kjent med rutinene i Venabustallen.

Hesten kan brukes i fjellridning fra de er 4 år, men da er det viktig at det tas hensyn til deres unge alder.

Kanskje du også vil like

Rideturer i fjellet

Ridetimer

Leierunder

«En uforglemmelig helg»

«For en helg, et eventyr med hestetur, for å så komme tilbake til et hotell som gjorde helgen uforglemmelig. Tusen takk for oss!»

Rita, Hilde, Nora og Lukas

Spørsmål?

Ingeborg Victoria Tvete

Stallmester

tlf +47 9221 3456

e-post: [email protected]