alle dager i sesongene

3-retters middag

Tilbring en hyggelig kveld på Venabu med god mat
Venabus kjøkken er kjent for god mat. Vi er opptatt av å servere retter med rene smaker, laget av gode, helst lokale råvarer. Hver kveld kl 1900 serverer vi en 3-retters middag.

Vi har alltid gode vegetariske alternativer, og tar så klart hensyn til allergier og diettbehov. Mulighet for egen rett for barn. Vi ber om at du gir beskjed på forhånd ved eventuelle diettbehov.
Se vår ukesmeny. På onsdager serveres Venabus spesialmeny “En smak av lokal tradisjon”.

På dagtid er du velkommen i restauranten for á la carte servering.

Ukens hovedretter:
Mandag:

Hjortestek med poteter og grønnsaker

Tirsdag:

Ovnsbakt ørret med rømmesaus

Onsdag:

Venabus spesialmeny “En smak av lokal tradisjon”

Torsdag:

Kyllingfilet med tilbehør

Fredag:

Fjellørret med agurksalat

Lørdag:

Langtidsstekt lammeskank med ratatouille

Søndag:

Kveite med godt tilbehør

Se fullstendig ukesmeny

Fra Hytteboka

“Takk for god mat, drikke og hyggelig vertskap! + nydelig utsikt!”

Ann Charlott, Leif, Mark og Therese

Foto: @Dreaminvan

Priser

3-retters
410,- pr voksen
205,- pr barn 5-14 år

“En smak av lokal tradisjon” (onsdager)
470,- pr voksen
235,- pr barn 5-14 år

Gratis for barn 4 år og yngre.

OBS!

For å reservere bord må du velge dato først, deretter produktet du ønsker.

«Fjellaure frå Venabygd»

På Venabu i dag serverer vi en deilig pannestekt fjellørret med sprøtt skinn og godt tilbehør, men visste du at dette er en relativt moderne måte å tilberede fjellfisk på?

I Venabygda var det før i tiden vanlig å servere fjellfisk i form av fiskesuppe. Da renset man fisken og delte den opp i porsjonsstykker, inkludert hode og spol (halen på fisken). Fisken ble forsiktig dampet, og fiskestykkene ble tatt ut og holdt varme. Av kraften lagde man suppe med jevning, rømme og kokt gulrot. Suppa ble krydret med gressløk, salt og pepper.
Fiskesuppa ble servert med fisken ved siden av, og man lagde “brødbeta” med flatbrød, smør og fisk. Suppen og “brødbeta” ble spist vekselsvis.

Andre matopplevelser på Venabu

Viltaften

En helaften opplevelse på Venabygdsfjellet med vår 12-retters viltaften. En kveld med spennende smaker fra villmarken, med hvileretter og desserter. Inkludert i prisen er drikkepakke, du velger mellom vinpakke, ølpakke og alkoholfri drikkepakke.

En kveld der du kan kose deg med god mat, god drikke og hverandre selskap!

Seterlunsj på Lykkjesetra

I nostalgiske omgivelser blant seter kveene på Jønnhalt ligger Lykkjesetra. I sommersesongen inviterer budeia inn på seterlunsj. Du serveres rømmegrøt og rømmevafler tilberedt på svartovn, spekemat og sommerens lokale bær. Hør budeia fortelle om tradisjonen med seterdrift i Gudbrandsdalen og historia om hvordan brunosten så dagens lys, mens du nyter den mektige seterkosten.

5-retters julemiddag og Rakfisklag

Velkommen til fjells i førjulstiden!
Vi byr på en weekend full av deilig mat og gode opplevelser. På fredagen serveres rakfisk fra ulike leverandører og tradisjonelt og spennende tilbehør. På lørdagen serverer vi 5 retter med kjente julesmaker.